Проста камина със собствените си ръце

Отвореният огън винаги очарователно въздейства върху човека. Ето защо, дори когато живеете под покрив, в къщи с отоплителна система и други ползи от цивилизацията, човек не спира да строи камини. Тъй като само да седите край камината, можете да разберете истинската същност на домашния комфорт. Камината никога не излизаше от модата и никога не губеше позицията си в домашния интериор. Ето защо, често народните занаятчии задават въпроса: "как да изградите обикновена камина със собствените си ръце?". Предлагаме ви да се запознаете с този процес по-подробно.

Проста камина със собствените си ръце


Камина - принципът на работа


Камината е обикновена обикновена фурна с отворена камина. Ще кажем веднага, че да използваме камина за отопление на едно жилище, със сигурност е възможно, но смятаме, че ефективността на камината е много малка. Вътре в апартамента се дава само 20-30 топлината, по-голямата част от топлината на въздуха се излива в тръбата. Отоплението също се проявява неравномерно, цялата топлина, която излъчва камината, преминава през отворената част на камината, страните на камината остават студени. Ето защо е по-добре да го използвате като действаща интериорна украса, която придава на апартамента уютна, топла семейна атмосфера. (Виж също: Как да украсите печката със собствените си ръце)

Камината се състои само от камина и комин. Коминът задължително трябва да бъде огънат под определен ъгъл, за да се избегне дъжд и сняг и въздухът отвън да не изпуска дим и искри в стаята.

Най-лесният камината, ако е необходимо, и малко умения, можете да добавите свой собствен. Функции на огъня не е много, така че основното нещо, което се изисква от него, за да изгори и да не пушат, разбира се, да не забравяме важната естетически компонент - камината се нуждае от красива подплата.

Както при всяка работа, инсталирането на камина трябва да започне с подготовката на работен план и закупуването на строителни материали и инструменти. Изпълнява се чертежът на бъдещата камина, като се вземе предвид материалът и бъдещото му местоположение в къщата, както и външният вид на камината. (Виж също: Как да направите камина със собствените си ръце)

Обикновено камината е инсталирана в хола, по протежение на носещата стена срещу входа. Има обаче и много други възможности: камината може да бъде направена ъглова, както и самостоятелна. Изборът на камина зависи от вкусовите предпочитания на членовете на семейството и областта на жилищното настаняване. Има няколко правила, които трябва да се спазват при инсталирането на камина.



  • Не можете да имате камина срещу прозорците, комин и отворен прозорец, които допринасят за създаването на чернови.

  • В дървени къщи или помещения, завършени с дърво, трябва стриктно да спазвате изискванията за пожарна безопасност.
  • (Виж също: Английска камина със собствени ръце)

Изчисления за изграждането на камината


Преди да започнете строителството, е важно да направите правилни изчисления на секцията на комина, като вземете предвид размера на източника. Решете къде ще дойде чистият въздух и, разбира се, ще се погрижите за подреждането на солидна основа.

Редът на обикновена камина

Интернет изобилства с различни схеми за зидана камина, която може да се използва, обаче, сляпо придържане може да доведе до грешки, така че се опитват да по време на работа, за да се анализира и не се страхувайте да донесе промяната, ако искат да ви изглежда да е вярна. Ето защо, винаги държа молив върху хартията и да маркирате промени. Ако смятате себе си майстор, който може да се справи с доставка оригинална камина, която никой друг няма, съставянето poryadovkoy прост камината с ръцете си, не ви представя с всяка трудност. При изчисляване, предвид факта, че е необходимо да се разгледа не само цялата тухли, но и разделя на половини. Така че:



  1. Правилното изчисление включва измерване на стаята и показването й на хартия в съответствие с мащаба.
  2. (Виж също: Обикновена зидария на камината със собствените си ръце)
  3. Изчисляването на камината е от мащаба на помещението и не трябва да надвишава 1/50 от обема на апартамента.

  4. Важно е да се изчислят размерите на портала, това е необходимо, за да се избегне димът и да се постигне най-ефективното разсейване на топлината. Съотношението между дълбочината и височината трябва да съответства на 2 до 3 или на 1 до 2.

  5. Размерът на отвора в комина трябва да бъде по-малък от площта на пещта, около 8 пъти.

  6. Кръгъл комина, разбира се, е много по-ефективен, но е по-трудно да се изгради. Ако в крайна сметка решите да изградите кръгла тръба, помислете за фактора, че диаметърът не трябва да е по-малък от 10 см. Дължината на тръбата (комина) трябва да бъде не по-малка от пет метра.


Материали за изграждане на камина


След като чертежите са готови, можете да продължите с доставката на материали. И така, какво ще предприеме за изграждането на камина: (Виж също: Как да се изгради камина със собствените си ръце)



  • Тухличката за камината трябва да е пълна, тя е скъпа, така че трябва да се брои точно.

  • Дълбоко обелени и измити, речен пясък.

  • Циментът може да бъде закупен със среден клас.

  • Глинена глина. Идеалният вариант е синята глина, така наречената камбрийска глина, но ако е трудно да се получи, можете да използвате обикновена червена глина.

  • За да се оборудва с площта, върху която ще бъде изградена камината, винаги е необходим натрошен камък.

  • Около 20 армировъчни пръта са с дължина 8-10 мм, дълги около 70 см.

  • Кожух на комина

  • Материалът, необходим за основата.


Изработка на камини


Процесът на полагане на камината


Полагането на обикновена камина, подобно на друго строителство, започва с изграждането на фундамент. Ако в една частна къща е построена тежка камина, нейната основа е построена отделно от основата на самата къща. Широчината на пиедестала на канавката трябва леко да надвишава ширината на редицата. Изграждане на фондацията:



  • Изкопаване на не много широка яма (сантиметри 10-15) с дълбочина от около 50-60 см.

  • Фундаментът може да бъде построен както от тухли, така и от бетон, решението зависи от предпочитанията и възможностите на собственика.

  • Дъното е покрито с развалини, натрошено и изравнено.

  • За изграждането на основата се изгражда кофраж от необходимата височина от дъските. Счита се, че е целесъобразно вътрешните страни на дъските да се третират с катран и тапицерия с рубеорол.

  • Кофражът, инсталиран върху слой от развалини, се излива с бетонов разтвор от изчислението на 1 част цимент върху 3 части пясък.

  • Горната част на основата се изравнява, проверява се по ниво и се покрива с полиетиленово фолио.


Можете да продължите с полагането на камината не по-рано от 10 дни след инсталирането на печката.



Преди да се пристъпи към полагане тухли, че е необходимо да се подготвят по-рано. Изясняване изчисления знаейки стандартни размери тухла 25 х 12 х 6,5 с оглед на шева при полагане 0.05 см. Тъй като е необходимо да се направи проста огън красиво и външен вид е от първостепенно значение, всяка тухла трябва да се разгледа внимателно. Тя трябва да бъде няма пукнатини, чипове. Дори и ако сте си купили висококачествена тухла, тя трябва да се шлайфа с шкурка.

Дори неопитен строител знае, че преди да се качат на зидарията, тухлите се държат за кратко във водата. Влагата запълва порите, премествайки въздушните мехурчета, което ще попречи на влагата да излезе от разтвора, върху който е поставена тухла. Това увеличава здравината на зидарията. Три дни преди планираното стартиране на работата по полагането на тухли е необходимо да се накисва глината, периодично да се добавя вода и да се смесва с хомогенна маса.


Каменна зидария


След като подготвителната работа приключи, можете да продължите към основния процес, полагането на тухли. Обикновена камина, изработена от тухли, трябва да бъде изработена внимателно и спретнато, за да не се попие предната страна с хоросан. Тухлите се поставят, както обикновено, на релсата, след лек натиск, покрити с хоросан и леко потупване. Глиненият разтвор не трябва да се изтласква от процепите. Долният ред е поставен на ръба. Всяка тухла трябва да се измерва по нива и квадрат.

Изграждането на просто ъглова камина

Особено внимателно изпълнение изисква зидария комин. Всяка част от разтвора трябва да бъде проверена, за да се избегнат малки камъчета и отпадъци, които влизат в тръбата.

Също внимателно изчертайте страничните изпъкналости на портала за камина

Всички редове трябва да бъдат проверени в съответствие със схемата и марката е завършена.

На третия ред са поставени щифтове за камерата.

За висококачествено изграждане на портални джъмпери, изграждане на кофраж.

Комин, разположен на покрива, е построен върху циментово-пясъчен разтвор, използването на глинен разтвор е неприемливо.

Работата по изграждането на камината е завършена чрез избърсване с влажен парцал и камина.

Дървените подове на къщата предпазват от огън, специално построено за целта. Стените на горивната част на камината, построени под ъгъл, ще помогнат за увеличаване на топлинната мощност на камината.

Между пещта и димната камера е поставена изпъкнала корниз, предотвратяваща изтичането на сажди и искри от камината.

Разбира се, за да се изгради проста камина за дома или дома - работата е доста сложна и отнема много време, но се компенсира от чувство на абсолютно удовлетворение от вашите способности и способности. И ще се гордеем с резултата от много години насам.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина вратиКамина врати
Изграждане на камина със собствени ръцеИзграждане на камина със собствени ръце
Как да се изгради камина със собствените си ръцеКак да се изгради камина със собствените си ръце
Как е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилноКак е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилно
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
Камина-камина със собствени ръцеКамина-камина със собствени ръце
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
» » Проста камина със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com