Камина врати

Купуването на камина не е лесна задача. Понеже много често има въпрос: със затворена или отворена камера с огън центърът е необходим? Този въпрос е много важен, защото разликата между тези два вида камини е доста голяма. И основната разлика е вратите за камини.

Камините с затворена камера са оборудвани със специални врати, които повишават нивото на сигурност във вашия дом. Разбира се, когато купувате собствено огнище с отворена камина, можете да го подобрите по-късно. За щастие, вратите на камината се произвеждат в много специализирани магазини. (Виж също: Как да използвате ефективно печки-камини, за да даде)

Сега нека разгледаме по-отблизо всички компоненти на тази врата:



  1. Frame. Обикновено се използва чугун, за да се направи рамката. Това е този метал, който може да издържи на високите температурни промени. Формата на рамката може да бъде различна. Ето защо, когато купувате врата за вашето огнище, трябва да обърнете повече внимание на формата на рамката. В противен случай вратата може просто да не пасва на вашата камина.

  2. Дръжка. Дръжката трябва да бъде изработена от специален материал, който няма да се нагорещи. Въпреки това на пазарите все още има врати с метални дръжки.

  3. Екранът. Или какво е вътре в рамката. Разбира се, понякога вратата е продължение на рамката, а третият компонент просто не съществува. Този дизайн е характерен за изцяло метални врати. Но сега металните врати се използват много по-рядко. Те се заменят с врати от огнеупорно стъкло. Стъклената врата по друг начин се нарича прозореца на вратата на камината.
  4. (Виж също: Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва)

За да направите такива врати за камина е достатъчно дълго и не е лесно. Основният проблем е производството на огнеупорно стъкло. Но само такива врати могат да подобрят атмосферата в къщата, защото с тяхна помощ ще видите огъня.

Врати за камина


Производство на врати от камини


Разбира се, в съвременния свят можете да си купите всичко, но понякога искате да направите нещо сами. Вратата на фурната е само в каталога на тези елементи, които ще бъдат полезни да се правят със собствените си ръце. Между другото, създаването на врата за камина и врата за фурна е едно и също нещо.

Разбира се, най-лесният начин е да се направи метална врата. Ето защо тази инструкция ще бъде обсъдена в това ръководство. За работа имаме нужда от голям брой материали и инструменти, така че ще трябва да посетите един строителен магазин. Ето списък на елементите, от които имате нужда: (Вижте също: Камина-камина, изработена от тухли)



  • Българският.

  • Бормашина.

  • Заваряване за 220 волта.

  • Hammer.

  • Площ.

  • Дръжка.

  • Вентил за врата

  • Вейл.

  • Лист метал.


Ако сте наистина добър собственик, тогава повечето от тези неща могат да бъдат намерени в гаража ви. Ако не, тогава можете просто да посетите най-близкия железопътен магазин. Между другото, създаването на врати в камината е не само начин да се направи необходимото. Това може да е добре да печелите.

Изработването на метална врата ще бъде достатъчно лесно дори и за някой, който никога не е направил нещо подобно. Трябва да се отбележи само, че е по-добре да се направи производството на вратата за вашето огнище, преди самата "домашна огнище" да бъде доставена. В бъдеще подобно решение ще увеличи свободното ви време - не е нужно да работите по измервания.

Производство на врати от камини

Първо изрязахме ъгъла. Трябва да внимавате и да правите всичко според чертежа. Поставете ъгъла на плоско място и създайте желаната форма. За да се уверите, че връзката е правилна, трябва да използвате квадрат. Съединенията на всички елементи са заварени. Ние почистваме всичко от заваръчни вълни. Използваме мелница с шлифовъчно колело. (Виж също: Дневна с камина)

След това трябва да маркирате вътрешния контур на продукта върху металния лист. Струва си да се изясни, че ако закупеният листов метал е по-дебел от 2 мм, тогава няма да има отделна рамка за вратата. Изчертаният вътрешен контур на рамката се извършва малко повече. Изрежете елемента от листа. Завийте до рамката на завесата. Излагаме елемента върху рамката. Закрепваме воали. След това трябва да проверите качеството на отваряне и затваряне. Ако всичко е наред, ние заваляме изцяло воалите. Почистваме притока на заваряване. Закрепваме фиксатора и дръжката.

Това са всички указания за направата на камина. Очевидно е, че не е много сложно, но самият продукт ще ви издържи много дълго време.


Ред на вратите на камината


Въпреки простотата на създаване на врати в камината у дома, много предпочитат да поръчат или купуват готови врати. Купи врата камина е малко вероятно да работи, обикновено отива с камина или не е въобще. Факт е, че всяка камина е индивидуална и съответно вратите също са индивидуални. (Виж също: Редът на камината с вашите ръце)

В много градове има специални магазини, където можете да поръчате камина. Обикновено в такива магазини се продават печки, камини и врати за печки и камини. За да поръчате врата за вашето огнище, просто се свържете с магазина, а след това работата на капитана ще започне. Какво ще се изисква от вас? Малко, просто направете измервания от камината си.



След това можете самостоятелно да вдигнете завършената врата и да я монтирате или да се обадите на капитана. Мастърс, между другото, много често могат да бъдат намерени в същия магазин. Между другото, преди да поръчате врата, трябва да изясните дали имате камина или просто се готвите да я създадете. Това е много важно, защото ако имате камина, вратата ще бъде направена малко по-различна.

Камина врати по поръчка

Също така, вратите на камината по поръчка са популярни, защото могат да бъдат поръчани директно в интернет. Достатъчно е да намерите добър сайт, който да гарантира висококачествена работа и доставка и да поръчате продукта. Обикновено уебсайтовете изискват малко повече информация, отколкото когато пазарувате в магазина. Ще трябва да посочите не само размерите на вашето огнище, но и инициалите с адреса. Също така ще трябва да изберете един от наличните начини на плащане.


Творчество или избор на необичайни врати от камина


Модерни камини, особено в стил "модерен", често имат много необичайна форма. Много добре, когато такива камини вече се продават с врати, но това не винаги е така. Какво трябва да направя? Дали господарят ще свърши такава работа? Да! Но ние ще трябва да опишем по-подробно формата на камината и е по-добре да го покажем. Само в този случай капитанът ще може да направи наистина висококачествена врата.

Необичайността на някои врати е не само в техните форми, но и във функционалност. Сега създаваме врати, които се отварят не само по начина, по който сме свикнали, т.е. изтеглени, а вратата е отворена, но по други начини. Много врати се отварят. Някои се движат надолу. Има двойни врати, а има и такива, които се придвижват настрани. Ето защо изборът на вратите на камината също няма да бъде просто въпрос.

За съжаление такива врати са много трудни за у дома. Това означава, че ако производството на конвенционален метална врата камина не е трудно, а след това да се производството на нестандартни форми на нестандартни врати и отваряне на системата може да се справи само един истински майстор. Ето защо, ако искате да построите необичайна фурна или огнище, тогава вратата за нея трябва да бъде поръчана предварително.


И накрая ...


Изборът на вратата на камината е доста трудно решение. Точно като избора на камината. Можете да поръчате конвенционална метална врата, която ще струва по-малко, ще ви осигури допълнително ниво на сигурност, но ще ви лиши от възможността да се насладите на огъня в камината.

Промоционална врата на камина

Вратата на камината промо беше създадена специално, за да види всичко, което се случва в камината. Сигурността на вашия дом с такава врата също ще бъде на най-високо ниво, но ще трябва да плащате повече.

За пореден път си струва да се припомни, че вратата на камината трябва да бъде направена преди зидарията на самата камина. Това означава, че ако все още нямате камина, но сте решили точно коя ще бъде - не бързайте да я построите. Обърнете внимание на вратата. Ако камината вече е там, тогава трябва да работите малко повече. Отстранете размерите на камината, вземете под внимание всички фактори. Всяка врата на камината трябва да е с малка пролука.

В много магазини се предлагат врати за пещи, вместо камини. Но тук разликата е малка. Ако поръчате врата за камината - ще го направите. Вратите за печки и камини не са много различни, така че не се отчайвайте, ако не намерите магазин, където можете да поръчате врата за камината. Потърсете магазин, където можете да поръчате врата за печката.

Освен това вратата на камината трябва да се отваря и да се затваря добре. Ако искате бързо да запалите огън в камината и да го подкрепите, не забравяйте за апетита. Камината трябва да е леко открехната, за да може повече кислород да влезе в пещта.

Не забравяйте правилата за безопасност. Винаги наблюдавайте състоянието на вашето огнище. Дръжте комина чист. Новата камина се нуждае от няколко пъти да тества. Когато сцеплението се влошава и появата на сажди се опитайте да почистите тръбата. Често почиствайте пещта - това е много важно. Не изгаряйте пластмасови и битови отпадъци в камината. Използвайте само качествени дърва за огрев. Всяко дърво изгаря по свой собствен начин, например, дъбовата дървесина ще гори много дълго, но бавно, а огромните дърва се изгарят бързо, а от тях - много топло.

Преди да използвате огненото оръдие, проветрете помещението. Когато замръзването не удари фурната за дълго време, често е по-добре, но постепенно. Можете да рисувате пламъка във вашата камина. За да направите това, използвайте меден хлорид или обикновена обикновена сол. Не запълвайте камината с вода. Не използвайте твърде много гориво във фурната.

Това е всичко, което може да се каже за вратите на камината и правилата за сигурност с огнището. Надявам се всичко да е написано съзнателно и в тази статия ще намерите информацията, която търсите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Как да използвате ефективно печки-камини, за да дадеКак да използвате ефективно печки-камини, за да даде
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Камини печкиКамини печки
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Как да направите камина врата, как да направите сами работатаКак да направите камина врата, как да направите сами работата
Камината печки със собствени ръцеКамината печки със собствени ръце
Врати за камини, които могат да избират стъкло, метал или чугунВрати за камини, които могат да избират стъкло, метал или чугун
» » Камина врати
© 2021 BggeHat.com