Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръце

Днес камината служи не само като източник на топлина и светлина, но и като оригинална украса на къщата. Обикновено огнището привлича вниманието на всички. Разбира се, създаването на такъв дизайн няма да струва много. Но ако има желание, защо не се опитате да направите сама огнището. Знаейки как да се научите как да събирате камини със собствените си ръце, можете да създадете дизайн, който със сигурност ще харесва целия дом, събирайки ги на огъня вечер.

как да се научите как да събирате камини със собствените си ръце


Основни видове камини за дома


Камините, които се инсталират в страната или в селска къща, могат условно да бъдат разделени на следните видове: (Виж също: Как да направите автоматична камина)



  • Традиционно открито. Такова огнище има отворена камина. Рядко се използва като източник на топлина, то е повече от декоративно парче мебели. Въпреки факта, че такава камина е относително лесно да се направи дори самостоятелно, има високи изисквания към пожарната безопасност за нея и нейната работа.

  • Огнището с затворената камера за огън. Такива структури обикновено се предпочитат от собствениците, в чиято къща камината ще служи като допълнително средство за отопление. В този случай фокусът може да бъде оборудван със система за отопление на въздуха или с "водна мантия". И двете устройства имат подобен дизайн. Те са оборудвани с устройства, които помагат да се използва топлина.


Създаването на камини със собствените си ръце не е толкова трудно, колкото изглежда, просто трябва да разберете повече за структурата на структурата, както и за принципа на нейното функциониране. Всеки от тези видове фокус има своите предимства и е предназначен за определен вид работа. Трябва да се отбележи, че някои собственици предпочитат да инсталират електрическа камина, устройство, което симулира истински огън, макар и много по-безопасно да работи. В допълнение, той може да бъде инсталиран в апартамента. (Виж също: Пещи от мета)


Как да проектираме камина преди да започне строителството


Когато изчертавате бъдеща къща, трябва предварително да обмислите мястото, където ще се намира камината. Тук е необходимо да се вземе предвид такъв момент, че точно над пещта ще има комин. Тръбата му е около една десета от размера на пещта, а коминният канал трябва да е най-малко 5 метра висок.

Освен това трябва да се има предвид, че тежестта на бъдещия дизайн ще бъде доста впечатляваща, независимо от това кое ще завърши. Тоест, земята трябва да бъде достатъчно стабилна. За тези, които планират да инсталират камина в вече завършена къща, ще е необходимо да се консултирате със специалисти. Може би ще е необходимо да се укрепят носещите конструкции на жилището.

Това не важи за електрически уреди, които обикновено се изработват и облицоват с по-леки материали. Рамките за такива конструкции могат да бъдат направени независимо от MDF, камък, пластмасов профил и т.н. Освен това има възможност да се закупят портали за електрически камини по поръчка, което е удобно, тъй като рамката ще съответства на необходимите размери и стил на стаята. (Виж също: Карта на сайта)

В коминния канал е необходимо да се оборудва клапата. Тя ще отдели пещта и амортисьора. Освен това ще ви е необходима специална дупка, която е необходима за почистване на саждите, натрупани по време на работа на камината.



Обърнете внимание! Плъзгащата врата е направена под формата на плъзгаща се конструкция или закрепена върху панти. Последният вариант е не само удобен, но и естетически достатъчно атрактивен, тъй като отвореното капаче няма да разваля цялостното впечатление на структурата.



Ако говорим за инсталиране на камина в изградена къща, трябва да отбележим и готовите продукти, които често привличат собствениците поради факта, че инсталирането им ще отнеме малко време. Например, камини Meta, които са проектирани специално за работа в руски климатични условия, са популярни. Лесно се инсталират и работят, а техният експлоатационен живот е най-малко 10 години. (Виж също: Как да направите камина със собствените си ръце)


Камина с водна риза и въздушни отоплителни елементи


Обикновено е вградена камина с водна пелерина, която се различава малко от традиционните камини. Основната разлика е, че тялото му има два слоя. Между тях водата циркулира през тръбите към отоплителните елементи. Такива устройства могат да се извършват само с отворена камера, тъй като висока температура на водата може да доведе до увеличаване на налягането в цялата система.

В такава конструкция може да се добави топлообменник отгоре. Тогава водата може да се нагрява и за домашни нужди. Работата на камини с термокрин се контролира ръчно или автоматично. Последният вариант включва инсталиране на помпа с термостат.

Камините се използват за отопление с въздух. В този случай нагретият въздух през тръбопровода, монтиран в стените или подовете на сградата, минава през всички помещения. За тръбопроводната система използвайте алуминиеви или стоманени тръби. Основното предимство на такава схема за отопление е, че тя е автономна от електроенергийната система. (Виж също: Как да направите декоративна камина със собствените си ръце)



Много собственици мечтаят да построят печка в камината. За да направите това, можете да използвате някоя от горепосочените схеми на отопление. Не забравяйте, че в допълнение към топлината и светлината, такова устройство ще даде дизайна на стаята на определен цвят.


Производствен процес


След като решихме да инсталираме камина в къщата, трябва да вземем предвид факта, че тя трябва да бъде не само атрактивна външно, но и да изпълнява определени функции.

Първото нещо, което трябва да имате предвид, е размерите на пещта. За да ги определим, се взема предвид площта на цялата стая. Оптималното съотношение е съотношението на отвора за огнището с цялото помещение от 1 до 50 или от 1 до 70. След това се изчисляват размерите на портала на камината. Височината и широчината на рамката обикновено се правят в съотношение 2 към 3.

След като се определят размерите на цялата конструкция, се избират материалите, с които капитанът ще работи. Най-често срещаните са тухлени, пластмасови, дървени листове.

Ако говорим за това как да построим камина-фурна от тухли, а в допълнение към самия материал, пясък, глина, трошен камък, цимент ще бъде необходимо.

да построи камина-фурна от тухли



Обърнете внимание! В този случай на пясъка се налагат специални изисквания. Зърната не трябва да надвишават 1,5 мм. Освен това трябва да се уверите, че няма други примеси в материала.



При устройството на тухлена камина за начало е необходимо да се издигне основата, на която ще бъде разположено огнището. Дори ако самата къща все още е в процес на изграждане, ще е необходима отделна основа за издигането на огнището. Важно е, че в долната част на изкопаната под него не е имало подземни води.

След като основата вече е издигната, върху нея се полага хидроизолационен материал. Само след този етап е възможно да се справим директно с полагането на тухлена конструкция. Особено внимание трябва да се обърне на технологията на комина. Основното изискване за това е вертикалното подреждане. Безопасността при използване на камината до голяма степен зависи от това как е разположено коминът. Ето защо трябва да се направи допълнителна изолация в точките на контакт със стените и покривните елементи.


Как да направите камина от гипсокартон


Все повече и повече собственици предпочитат да използват такъв материал като гипсокартон за направата на камина. Той е доста лесен за инсталиране, надежден и издръжлив, затова е популярен сред майстори. В допълнение, камини от гипсокартон за къщата със собствени ръце, са достъпни дори и с малък доход.

Преди да започнете да работите, ще трябва да направите основата и рамката на бъдещия дизайн. Като фундамент обикновено се използва бетонна възглавница, извисяваща се на 20 см над пода, а дължината на издатината от ръба на пещта трябва да бъде около 30 см. Следващата стъпка е инсталирането на пещта и инсталирането на комина. В тръбите, които избягват от камината, не трябва да образуват конденз, така че те да са снабдени с нагревател. Също така в комините трябва да има амортисьор. Това е необходимо в периоди, когато камината няма да бъде използвана.

Лист от гипсокартон се монтира върху подготвена рамка. Шевовете между тях могат да бъдат запечатани с шпакловъчен материал. Най-горният слой е направен декоративен. Гипсокартонът е универсален материал, който може да се довърши с боя, плочки и др.

Освен функциите за незабавно отопление, камината е важна част от интериора на стаята. Следователно, тяхната рамка трябва да бъде подходяща. Например, порталите за електрически камини от дърво са доста интересни дизайнерски решения, които дават на помещението оригинален и уютен външен вид. За традиционните дървени камини рамката може да бъде направена самостоятелно с почти всички материали, например мрамор, гранит, полиуретан, пластмасови профили и др.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Как да направите портал за камина със собствените си ръцеКак да направите портал за камина със собствените си ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Камини печкиКамини печки
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
» » Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com