Камина със собствени ръце в апартамента

Истинска дърва за изгаряне на дърва в селска къща или в дача - дизайнът не е твърде сложен. За да го направите, обаче, ви трябват определени умения. За да се практикува, е напълно възможно да се инсталира камина с вашите ръце в апартамента. Това е най-простата форма на огнището, което дори и начинаещ може да направи.

камина със собствените си ръце в апартамента


Възможно ли е да се направи камина в апартамента?


Класическата камина, която използва твърдо гориво, не може да бъде инсталирана в апартамента, тъй като за изграждането е необходим комин. Въпреки това жителите на градовете могат да се зарадват с такъв интериор като огнището, тъй като на съвременния пазар има различни устройства, които успешно го имитират. (Виж също: Монтиране на камина с вашите ръце)

Например, електрически камини могат да бъдат инсталирани на закрито, независимо от вида на жилището. Такова устройство е подрязано с различни материали, а на предния панел можете да видите снимка, която успешно имитира огъня. Такъв обект ще прибави повече топлина и светлина към вътрешността и със сигурност ще събере всички домакинства до него.

Разбира се, идеалният вариант е истинско огнище, например ъгловата печка-камина Amur е не само функционална, но и естетически атрактивна тема на интериора. Въпреки това, дизайнът на традиционната камина е доста тежък и може да достигне до 500 кг. Ето защо е за предпочитане да се поставят устройства в апартаментите, които ще дадат желания ефект, без да създават проблеми. Така че, много дизайнери препоръчват инсталирането на фалшива камина. Размерът на декоративното огнище може да бъде всяко, за разлика от настоящето. Поставянето му е ограничено само от въображението на дизайнерите и собствениците на апартамента. Освен това вие можете да направите такъв дизайн себе си за кратък период от време.


Фалшивата камина - какво е това?


Фалшивата камина е пещ с камина с портал, който имитира реално камина. Обикновено такъв дизайн се използва от дизайнерите, за да подчертае определена зона или да скрие всякакви архитектурни недостатъци в стаята, например изпъкналости на носещи стени. Такъв фокус не изисква изграждането на комин или други вентилационни системи, като същевременно се създава ефектът от наличието на камина. (Виж също: Избираме електрически камини за апартамент)

Има няколко вида фалшиви камини. Така че условно е възможно да се разпределят надеждни декоративни фокуси. Те почти напълно повтарят истинските огнища по размер и форма. Вътре в такава конструкция е възможно да се постави горелката от био-камината. В този случай ефектът от пламъка може да бъде напълно постигнат.

Символичните фалшиви камини са направени от всякакви материали. Те могат да се различават значително от действителния дизайн и размера и формата. Често това е само чертеж, направен на стената и допълнен с обемни елементи, които имитират портала.

В допълнение, има условни фалшиви камини. Тяхната черта в задължителната наличност на портала. В този случай, в рамките на рамката, можете да поставите камина от електрическа камина. По този начин, този тип конструкция е един вид дизайн за електрически фокуси. За портала можете да избирате различни форми и материали, защото може да се поставят и наклон камина камина и стена строителство. (Виж също: Декориране на камини със собствените си ръце)


Фалшива инсталация на камина


Декорът за камината може да бъде избран различно. Така че някои дизайнери поставят свещи в центъра на портала. Те могат да бъдат избрани с различни размери, но за предпочитане с еднаква форма. Ако ги подредите в някакъв ред и се възпламени, ще получите романтична и загадъчна атмосфера.

Освен това можете да постигнете ефекта на истинския огън, ако поставите дърва за огрев върху специална метална решетка в камината и я осветрите с червеникав цвят отдолу. Можете да използвате по-рационално пространството на портала, като поставите тук различни сувенири, фоторамки и др.

Доста грандиозно в интериора изглежда ъглова чугун печки-камини, дори ако това е просто имитация на истинското огнище. Основното е, че този дизайн трябва да се комбинира с общия стил на стаята. Много е лесно да си направите фалшива камина. (Виж също: Камина в страната със собствени ръце)

Например, ако като материал за портала е избрана гипсокартон, в допълнение към нея ще са ви необходими профили, винтове, лепило, шпакловка. Според направения проект се инсталира профил, върху който ще бъдат закрепени листове от гипсокартон. Обикновено този тип строителни материали лесно се нарязват на необходимите части и са достатъчно гъвкави.



След като листите са монтирани, горната част е грундирана, а ставите са запечатани с шпакловъчен материал. Конструкцията е боядисана, покрита с безцветен лак. Ако в портала се планира да поставите електрическа пещ, трябва да се притеснявате за дупките за кабелите и проводниците. Освен това е желателно да се отреже вътрешната част с листове от топлоустойчив материал.

Появата на камината може да бъде украсена с мазилки, декоративни корнизи, издълбани колони и други декоративни елементи, които са на вкус на собствениците. (Виж също: Каменна камина със собствени ръце)


Какво е необходимо за строителството


Въпреки факта, че зидарията на камината със собствените си ръце в апартамента не е твърде трудно, изборът на материали за него не е толкова широк. Декоративното огнище обикновено е направено от пенобетонови блокове. Предимствата на този материал са ниско тегло, ниска цена, както и лесна обработка. В допълнение, те са добре фурнирани с различни материали, включително плочки, декоративна мазилка, корнизи от гипс и др.



Обърнете внимание! Независимо от факта, че газобетонните блокове са достатъчно леки, основата за тяхното монтиране трябва да бъде подготвена възможно най-гладка и достатъчно силна.



В допълнение към блоковете, за да направите камина в апартамента, ще ви трябва:



  • Вървената линия,

  • Ниво на строителство,

  • Резачка за газобетон,

  • Резачка за обработка на блокове,

  • Декоративни материали.


камина в апартамента

Портали за камини неверни или оборудване могат да бъдат направени от дърво, камък, полиуретан, и така нататък. D. Ако имате намерение да изгради център на декоративни бетонни блокове, то е възможно да се използва декоративни облицовки с лепило за плочки мазилка. Оригиналната опция е и изграждането на камина от паркет. Този метод за направа на камина е не само евтин, но и съвсем прост. И резултатът е доста зрелищен.

За облицовка могат да се използват и материали като камък или тухла. Те се прилагат дори и върху завършена конструкция, изработена от листове от гипсокартон или MDF профил. За да се извърши тази операция, е необходимо да се изчисли схемата, според която тухлите ще бъдат положени. Освен това материалът трябва да бъде с еднакъв цвят и размер. Само по този начин можете да получите очаквания ефект. Довършителните материали се фиксират върху суха, лепкава смес, разредена до желаната консистенция.


Етапи на камината


Всеки собственик решава сам как ще бъде положена зидарията в апартамента. Ако обаче като материал се изберат блокове от газобетон, тогава приблизително процесът може да изглежда както следва.

За начало се обмисля проектирането на бъдещия фокус и схемата е съставена. В този случай се вземат предвид всички измерения, сред които дълбочината, ширината, височината на фокуса. Монтажът на модулите трябва да е в съответствие с чертежа. Вертикалното положение на конструкцията се контролира от нивото на сградата или вертикалната линия.

Ако подът е направен от дъски, те са били предварително отстранени и повърхността е допълнително изравнена. Монтирането на блоковете трябва да се извърши така, че конструкцията да се издига над пода не по-малка от 10 см. Получената площ трябва да е идеално плоска от всички страни.



Обърнете внимание! За да отделят по-малко време за рязане на блокове, те трябва да бъдат закупени с дебелина 10-15 см. Този размер е подходящ за изграждане не само на основата за камината, но и на стените на портала.



Мазилката е един от най-лесните и евтини начини за завършване на камината. Въпреки това, някои собственици предпочитат да отрежат огнището с камък, плочки, мозайка и други материали. Някои от тях изискват специални умения и инструменти. Ето защо, когато избирате дизайн, трябва да се съсредоточите не само върху предпочитанията си за вкус, но и върху способността да работите с този или онзи материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Камини електрически със собствени ръцеКамини електрически със собствени ръце
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Камини печкиКамини печки
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
Как да направите био камина със собствените си ръцеКак да направите био камина със собствените си ръце
» » Камина със собствени ръце в апартамента
© 2021 BggeHat.com