Как да изберем електрическа камина

Електрическата камина е устройство, което перфектно се вписва в градски апартамент, селска къща и дача. Освен това не са необходими споразумения или разрешителни за инсталирането му. В случай, че вече купувате напълно готов вариант, можете просто да го купите, да го поставите на закрито и да започнете да го използвате. Но ако започнете да мислите за електрическата камина, трябва да помислите коя опция да купите. В края на краищата днес има много различни модификации на нашия пазар. И как да изберем електрическа камина, така че напълно да съответства на идеята ви за това устройство?

как да избере електрическа камина



Обърнете внимание. Обикновено, електрическа камина е електрически уред, който не изисква големи промени в околния интериор, който да бъде инсталиран (с изключение на вградения модел електрическа камина). Единственото условие може да се нарече наличието на електрически контакт до мястото, където ще бъде инсталирана електрическата камина. (Виж също: Електрически камини за дома)



Друго важно наблюдение: по правило електрическата камина е доста мощен електрически уред. Затова, за да избегнете проблеми в домашната електрическа мрежа, трябва да го свържете с отделна електрическа мрежа.

Когато инсталирате камина у дома, уверете се, че не е инсталирана близо до банята. И кабелът от електрическата камина никога не трябва да бъде покрит с подово покритие. В случай, че камината не се използва, най-добре е да я изключите напълно, като я изключите от електрическия контакт.

Електрическата камина, за разлика от дървесината, не оставя след себе си пепел, пепел и сажди. Ето защо може да се нарече екологичен нагревателен елемент. Освен това много модерни модели на електрически камини могат да работят в различни режими: в декоративен режим (при имитиране на изгарянето на огън) и в режим на отопление. Следователно, такива модели са много удобни за работа. (Виж също: Камини с ефект на жив пламък)


Какво да търсите при избора на електрическа камина


При избора на електрическа камина има много различни критерии. И важността на тези критерии, като правило, зависи пряко от самия човек. От субективното му мнение. Но все пак има някои точки, които трябва да се вземат предвид при избора на камина. Това са:



  • Дизайн (камина);

  • Общите му размери;

  • Реализмът на огъня;

  • Наличие на управленски характеристики;

  • Безопасност при работа


Така че, ако се интересувате от въпроса как да изберете електрическа камина за апартамент, е желателно да разгледате всички тези точки. И можете да изберете камина с подвижна електрическа камина или вградена. Вграденото огнище ви позволява да създавате по-компактни електрически уреди и това трябва да обърне внимание. Но сменяемото фокусиране ви позволява да спестите пари, като създадете електрическа камина по желание, избирайки поотделно портала си и самата огнище. Тя е удобна и печеливша за тези, които могат да изпълнят работата по създаването на скелет за портала и който има желание или опит в извършването на подобни работи.

Като цяло, изпълнението на камината може да бъде под, стена, вграден, самостоятелен, ъгъл. И всички тези опции ще се поберат идеално в вашия град апартамент. И какво, ако трябва да изберете електрическа камина да дадете? (Виж също: Каква камина да изберете)


Как да изберем електрическа камина за други стаи




Несъмнено истинската дърва, изгаряща дървесина, би била по-подходяща за дача. В края на краищата, тук, в природата, всичко трябва да е естествено, истинско. Но какво да се направи, ако по време на изграждането на горивна камина дърва не се проектира, и сега е невъзможно да се направи? Разбира се, купи електрическа камина. Но при избора му, трябва да се обърне внимание на факта, че електрически камини за даки са най-вероятно да изпълняват една основна функция - за отопление на стаята. Всички летни жители знаят, че през пролетта и есента има особено готини вечери, когато искате стаята да бъде топла и уютна. И за това е предназначена електрическата камина.

При избора му, основното внимание трябва да се обърне на безопасността и мощността на уреда. Не е нужно да бъде богато украсено. Такава камина може и е евтина. Основното е, че той бързо се лекува и затопля стаята около него. В случай, че закупите евтина версия на електрическата камина, тогава част от функционалността ще бъде намалена. Но най-важната функция - отопление - тя ще изпълнява.

Не е необичайно и електрически камини, монтирани в бани и сауни. Но е необходимо незабавно да направите резервация: това са специални ел. Уреди, които могат ефективно да работят в помещения с високо ниво на влажност. Такива електрически камини за сауна имат редица предимства пред дървените печки. Първо, за нормалното им функциониране не се изисква изграждането на комин. И второ, те затоплят въздуха около себе си равномерно и много бързо. По принцип такива електрически камини имат способността да поддържат температурата на дадено ниво. Освен това, чрез леко завъртане на лоста, винаги е възможно температурата да се повишава или понижава. Електрическите камини създават приятен сух въздух в сауната, която човек чувства особено удобно. (Виж също: Как да направите електрическа камина със собствените си ръце)


Препоръчано


Изборът на електрическа камина е несъмнено индивидуален въпрос. В края на краищата, всеки има своя вкус, идеята си как трябва да изглежда този електрически уред. И така е трудно да се дадат ясни препоръки как да изберем електрическа камина. Но можете да съставите обща представа.

Първо, трябва да решите дали вашата камина ще бъде доминираща в интериора на стаята. Ако е така, струва си внимателно да проучите електрическите камини с ефекта на жив пламък. Също така не е необходимо да се спасява. За да създадете илюзията за истински пламък, трябва да изберете едно от най-новите устройства, използвайки най-новите технологии. И начинът, по който такова устройство ще струва повече, но ефектът от него ще бъде много по-висок.

електрически камини с ефект на жив пламък

На второ място, трябва да обърнете специално внимание на портала за камина. Тя може да има много разнообразна облицовка. И не трябва да е мрамор или друг естествен камък. Днес, много често тухли се използват като облицовъчни, керамични плочки, изкуствен камък. Изборът на портала трябва да е в хармония с мебелите в стаята. Напоследък все по-популярен се превърна в мраморен мрамор, който изглежда естествен, но в същото време е по-евтин и има сила на въздействие от седем пъти по-висока. Ако желаете, можете да създадете портал за вашата електрическа камина със свои собствени ръце, като използвате облицовъчния материал, закупен по Ваша преценка. (Виж също: Електрически камини)

Трето, е необходимо да се обърне внимание на производителите на електрически камини. Водещият световен производител без съмнение е английската компания CLEN DIMPLEX. Освен това на нашия пазар неговите продукти се намират под марки като BERRY, CLEN, DIMPLEX и MORPHY RICHARDS. Тази фирма също произвежда камини mantels. В допълнение към английския език, немската фирма EWT DINAMICS е доста популярна в пазара на електрически камини.

И в заключение, не трябва да оставяте цената на електрическия огън да не се вижда. Ценовият диапазон е доста широк. Така че, най-обикновената камина печка може да струва около 150 долара. Средно можем да кажем, че електрическата камина от вносните производствени разходи е от четиристотин до шестстотин долара. И най-скъпите модели, например, електрически камини със звук, с парогенератор, с дистанционно управление - около хиляда долара. Освен това, не забравяйте за аксесоарите, ако наистина искате вашата електрическа камина да изглежда реална, трябва да се погрижите за покер, паничка, декоративна лъжичка и клещи. Всичко това може да струва около петдесет или шестдесет долара.

Електрофирът трябва да бъде избран бавно, в добро настроение. В края на краищата само в този случай може да се види отразяването на истински топъл огън в фалшиво огнище. Само в този случай изкуственият мрамор ще играе по-добре от естествения. Да, електрически камини са определени разходи. Но, от друга страна, това е уют, уют и истински дом. В края на краищата, колко прекрасно е да се събереш у дома с изкуствено семейство, но огън, който е необходим в къщата. И нека няма приятна миризма на дърва, но от електрическата камина няма пепел, няма изгаряне, няма мръсотия. А чувството за приказка, радостта от живота - е.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камини с параКамини с пара
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Устройството на електрическата камина, какво е термостатът и за какво е то?Устройството на електрическата камина, какво е термостатът и за какво е то?
Инсталиране на електрическа камина, как да монтирате електрически камини от различен типИнсталиране на електрическа камина, как да монтирате електрически камини от различен тип
» » Как да изберем електрическа камина
© 2021 BggeHat.com