Инсталиране на електрическа камина, как да монтирате електрически камини от различен тип

Едно от основните предимства на електрическите камини, състоящи се в лесна инсталация, не означава, че не е нужно да се полагат усилия за монтаж. Компетентната инсталация на електрическа камина е труден и много важен етап. Господарят ще трябва да реши редица ключови въпроси от организационния план. Те могат да бъдат разделени на две групи: въпроси относно мястото на инсталиране и избор на камина.

Стенен вариант на камината
Най-простата стена монтирана версия на системата

Място на инсталиране

Въпреки че се смята, че електрическата камина може да се монтира в която и да е част от стаята, трябва да се обърне внимание на този въпрос. С оборудването на стаята се опитвате да накарате всяко малко нещо да заеме мястото си. Електрическата камина не може да се нарече дреболия, така че дори нейната декоративна функция изисква внимателен начин на монтаж, екстериорна декорация, управленски възможности. Необходимо е да се вземат предвид редица нюанси.

  • Инсталирайки камина пред прозореца, със сигурност ще получите слънчева светлина върху стъклото му, което ще направи образа тъп и замъглено, независимо от вида на системата за симулиране на пламъка.
  • Камина тип окачен трябва да се фиксира на височина от порядъка на един метър от пода. Това не е техническо изискване, а по-скоро естетическо. Ако искате да поставите камината по-долу, няма смисъл да обръщате внимание на стената.
  • Ъгловата подредба на камината в голямата стая ще го направи незабележима. За да инсталирате структурата с внушителни обеми, се препоръчва в центъра или близо до средната част на стената. Ъгъл - най-оптималното място в малки спални, в кухнята, в коридора.
  • В непосредствена близост трябва да има изход. Ако сте решили място и най-близкият изход е далеч, тогава ще трябва да положат усилия да го инсталирате под тялото на камината, така че да можете да го свържете незабелязано с очите си. Като се има предвид фактът, че нагревателният елемент има мощност от порядъка на няколко киловата, е желателно да се укрепи захранващия проводник и гнездото, като се защитава с гофриран канал.
Контрастна украса на камината в хола
Контрастна ефективност на камината в хола

Как да изберем камина

Да се ​​ориентираш при сложен избор на камина, е необходимо да се предвиди съответствието му с редица критерии. При постоянно избиране на моделите за необходимите параметри можете да изберете оптималния вариант.

  • Изберете местоположението на инсталацията. Този параметър ще диктува консумацията на енергия на нагревателя. За да отоплявате помещение от 10 м2, се нуждаете от камина с мощност най-малко 1 кВт.
  • Изберете вида инсталация. Това е основен фактор, засягащи вида камина. Тя може да бъде монтирана на стена, на пода, поставена в ниша от гипсокартон или със собствена рамка.
  • Определете ценовата категория. Често купувачите предпочитат независимо да произвеждат портал, и за спестените пари, за да купи камина с по-скъпа система за симулиране на пламъци.
  • Получаване на функции. За информация на купувача, ние отбелязваме това Не всички камини имат функция за отопление. Някои модели се създават само за външен вид. Ако в стаята, където възнамерявате да поставяте камината периодично, е необходимо да използвате нагревател, а след това обръщайте внимание на този факт, когато избирате.
Мобилна електрическа ограда в хола
Малка мобилна електрическа ограда

Методи за инсталиране

Последователността от действия, които трябва да се извършат, за да инсталирате камината със собствените си ръце, зависи от вида на камината. Нека да изброим алгоритмите на инсталационните работи, показвайки как ще бъде възможно да направите всичко сами.

Стационарен апарат в ъгъл

Ъглови камини оформени от портал във формата на триъгълна или петоъгълна пирамида. Един ъгъл трябва да е прав. Порталът заедно с електрическата камина е инсталиран така, че пролуките между корпуса и стените да са минимални. В повечето случаи това ще попречи на основата, която ще трябва да бъде отрязана.

Специални изрезки скриват мястото на рязането, но ако искате да преместите камината в друга стая, тогава первазирането ще трябва да бъде заменено. Проводникът за всички случаи е същият, така че не винаги ще спираме тази манипулация всеки път, а просто ще си припомним необходимостта от това.

Мобилна ъглова електрическа ограда
Оригиналният ъглова вариант

Системата срещу стената

Монтирането на електрически камини в този случай е тривиално действие. В зависимост от ширината на первазната дъска, тя може да бъде подрязана. След като прецените разликата, ще вземете решение по въпроса.

Порталът под формата на правоъгълен паралелепипед е по-малко стабилен от ъгъла, така че помислете за възможността за фиксиране на порталния корпус към стената. Не забравяйте, че при преместване на камината на друго място на стената ще остане дупка, така че помислете внимателно за местоположението му.

Окачена версия



Камината на стената изглежда оригинална и модерна. Инсталацията е обект на определени изисквания, които осигуряват естетичен и точен външен вид.

Окачена камина в експлоатация
Високоформатна каменна система в дневната

Монтирайте тази камина върху монтажната плоча. Но преди да го настроите, вземете хоризонтална линия с помощта на нивото. Ако хоризонтът е леко нарушен, той ще има пагубен ефект върху естетиката и ще ви хване око.

Използвайте puncher, за да направите 3-4 дупки. Те трябва да бъдат достатъчни, тъй като масата на окачените камини варира от 10 до 20 кг. Използвайки дюбели 6х60 мм, фиксирайте пръта. При декориране на стени с гипсокартон, ще трябва предварително да се тревожите за бъдещата камина, укрепвайки мястото на закрепване с дървен лъч. В противен случай ще трябва да използвате болтове с шайби на голяма площ и да увеличите броя им за един бар. Не забравяйте връзката. Върхът е най-добре поставен под листовете от гипсокартон.

Вградено устройство

Този тип инсталация включва най-обширната работа, тъй като трябва да подготвите кашон или ниша, след което да изградите огнище. Резултатът от извършената работа зависи от фантазиите на майстора, но трябва да се имат предвид няколко универсални съвета.

Инсталирането на електрическа камина в апартамент, който има ниша в стената, води до нужда от рамкиране. По-удобно е да се направи от гипсокартон. Преди това е създадена рамка от метален профил. За да не се регулират външните размери, рамката се монтира директно в нишата.

Имитиращ истински пламък в стената
Вградена камера за стена с имитация на истински огън

Лагерите на лагерите трябва да бъдат закрепени на стената едновременно с дюбели и винтове. Мястото, където ще бъде построена електрическата камина, е укрепено с напречни ребра, но е необходимо предварително премахнете размерите от електрическата ограда. Грешка може да доведе до пълно демонтиране на структурата. Външната част на тялото е покрита с гипсокартон, като се използват винтове с самонарязващ се елемент. Съединения и жлебове от шапки shpaklyutsya и обработени шкурка. Остава да приключим и да вмъкнем огнището. Материалът за довършване се избира по желание, тъй като няма специални изисквания за пожарна безопасност за електрически камини.

Незабавно обмислете процеса на производство на портала. Това също така предполага монтаж на корпуса, облицовката на листовете и финала. В зависимост от това какъв размер имате електрическа камина, ще има размери на портала. Дълбочината му трябва да съответства на избухването и това е добре 70 см. Ширината е два пъти по-голяма от тази на камината с линейни размери без портал. В близост до огнището се правят отвори за циркулация на въздуха. Без тях устройството непрекъснато се прегрява от натрупването на топъл въздух.

Порталният портал е най-добрият декоративен камък, въпреки че има добри дизайнерски решения с дърво, MDF, PVC, метал. Камъните са с размер на българина и са залепени за течни нокти. За по-добро свързване се препоръчва повърхността на гипсокартона да се грундира и да се остави да изсъхне. С вмъкването и закрепването на огнището можете да започнете да се наслаждавате на свършената работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Стенни каминиСтенни камини
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Електрическа камина без отоплителна функция, принцип на работа и обща информация за уредаЕлектрическа камина без отоплителна функция, принцип на работа и обща информация за уреда
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Преходна двойна камина в интериора и характеристики на използването муПреходна двойна камина в интериора и характеристики на използването му
Устройството на електрическата камина, какво е термостатът и за какво е то?Устройството на електрическата камина, какво е термостатът и за какво е то?
» » Инсталиране на електрическа камина, как да монтирате електрически камини от различен тип
© 2021 BggeHat.com