Как да внедрим пещ без комин, какви са те

Собствениците на апартаменти никога мечтали като пещ като система за отопление, тъй като отдавна е известно, че тези структури могат да се инсталират само в частни домове. Ограничение за монтаж поради големия масата на тухлена конструкция, която няма да се кандидатира няма припокриване, както и комина, която е да се изгради, без да причинява неудобство на съседите е просто невъзможно.

Модерните подходи ви позволяват да използвате определени нежизнеспособни опции, които са постоянно противоречиви. За да се решат всички проблеми, е необходимо да се разгледа подробно концепцията за комин, неговото присъствие или отсъствие. В крайна сметка в някои случаи не се разглежда комин за комин, а подобни устройства се наричат ​​и без комини, но повече за това по-късно.

Устройството за отопление на малки размери
Компактен нагревател

Цел на комина

За да разберете какви отоплителни устройства могат да направят без комин, трябва да разгледате основните задачи, изпълнявани от този възел. Всяка фурна за къща или за дача е технологично насочена към извършване на процеси с отделяне на топлина вътре в нея, която след това може да се използва.

В повечето случаи енергията се освобождава, когато се изгаря гориво. Това обаче не е единственият вариант, тъй като топлината може да се получи чрез преминаване на електрически ток през проводника или чрез триене на повърхностите един срещу друг.

Изгарянето е химичен процес, който оставя зад продуктите химическа реакция. По-специално, димът е такъв продукт и трябва да бъде изваден от помещенията, тъй като съдържащият се в него въглероден окис съдържа опасност за живота.

Популярна фурна Bugler
Популярният модел

За окислителната реакция е необходимо да се осигури доставката на кислород. Ето защо свежият въздух е толкова необходим за изгаряне. Коминът може да реши два проблема. От една страна, тя осигурява извеждането на продуктите от изгарянето в атмосферата. От друга страна, тя улеснява циркулацията на въздуха, поради което пещта се запълва с нова част от кислорода.

Тръбата не е комин

Много хора са склонни да разглеждат пещи, оборудвани с комин, без комин. На това основание възникват спорове. За да бъдем убедени в правилността на страните, припомним, че коминът е вертикална конструкция, често изработена от специална тухла, предназначена да отстранява газовете, образувани по време на горенето. Той има доста сложен механизъм, тъй като трябва да предотвратява образуването на сажди и кондензат по стените. Всяка печка на дърва е оборудвана с комин.

Изходът за дим е обикновена метална тръба, през която преминава димът през покрива или през стена към улицата. Ролята на комина може да се играе от вентилационния канал в апартамента или в къщата. Газовите пещи могат да отстраняват горивните продукти с дим или комин. Във втория случай, те се наричат ​​bezlimovodnymi.

Печка за готвене от метал
Пещ за горене на дърва

Електрически камини

Говорейки за отсъствието на комин, много често означават отсъствието на тръби сами по себе си. Доскоро се смяташе, че фурните без комин са мечта. Днес съществуват най-малко три начина за превръщане на тази мечта в реалност:

  1. електрически камини;
  2. био камини;
  3. печки с плочки.


Най-популярно е използването на електрически камини. Тази опция е подходяща за дачи, тъй като не е необходимо да разчитате на голяма отопляема площ, а при отопление малка къща ще се справи с електроенергия. Нагревателният елемент в такава пещ е нихромна спирала, която се поставя в изолиран корпус. Ефектът от възстановяването на топлината от такива пещи се усилва от подреждането на конвекционни канали, в които въздухът се нагрява ефективно и влиза в помещението.

Тази електрическа камина
Електрическата версия на камината

Електрическите камини не се нуждаят от подреждане на комини, с изключение на отливката при създаването на определен стил. Те имитират пламъка, използвайки разнообразни технологии. Пламък, базиран на работата на парогенератора - това е истинско чудо, тъй като е приятно да се възхищаваме, а триизмерното изображение предава цялата магическа сила на един жив огън. Електрическите камини или нагревателите са единственият възможен източник на топлина за гаража. Дори инсталирането на конвенционална фурна за твърдо гориво е трудно, тъй като заема ценно място.

Електрическите печки и камини, благодарение на простата инсталация, придобиват популярност сред собствениците на апартаменти. Разширените правомощия, които дизайнерът получава при декорирането на стаята, стават още по-големи поради различните варианти за оформление или декорация на камината.

Биокамини

Въпреки факта, че в био-камини се използва истински огън, такива устройства също не изискват комин. Целият въпрос е, че когато изгаряте биоетанол, който има растителна база, на практика не се образуват вредни вещества. Такова устройство няма калорична функция и се използва само за декоративни цели за къщи или за къщи.

Малък дом
Малък дом

В сърцето на структурата на био-камината е отопление с комбиниран резервоар за гориво. Неговите компактни размери позволяват транспортирането му. Така че, като си тръгвате за един уикенд в селска къща, няма да бъде трудно да вземете със себе си средство за релаксация - eko kamin.

Печки с плочки

Само по себе си плочката е достатъчно огнеупорен материал и е в състояние да натрупа топлина вътре в конструкцията. Това свойство ефективно се използва за създаване на друга пещ без комин. Вътре има електрическа камина. Плочките изпълняват функцията за повишаване на ефективността на отоплителните свойства на устройството. Вместо електрическа камина може да се използва водна схема. Топлата вода придава топлина на корпуса на пещта, а керемидата предотвратява изтичането й и насърчава натрупването.

Малка домашна фурна
Една малка домашна фурна

Предимства на кахлени печки се дължи на това, че не е необходимо да се склад гориво за дългосрочно ползване, няма прах и сажди, които са типични за изгаряне на дърва печки, е възможно украса. Разнообразието от материали за довършителни работи може да задоволи и най-изисканите вкусове. Печките са подходящи за вили и апартаменти. Като отоплителна система на обикновен дом такива пещи не са практични.

Липсата на комин в някои модели разкрива нови възможности за жителите на града, които трябва да се справят с невъзможността да се инсталира в апартамента чудо като камина. Качеството на симулирания пламък прави електрическата камина пълнофункционално устройство, осигуряващо "уютен ъгъл", който е сърцето на стаята. Пещи без комини - това са широки възможности, безопасност, наличност и лесна инсталация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да увеличите течението в коминаКак да увеличите течението в комина
Как да почистите комина на газовия котелКак да почистите комина на газовия котел
Как да направите комин за собствени ръце burzhuykiКак да направите комин за собствени ръце burzhuyki
Устройството на тухлен комин за газов котелУстройството на тухлен комин за газов котел
Инсталиране на комин от ръководството за монтаж на стоманени тръбиИнсталиране на комин от ръководството за монтаж на стоманени тръби
Комини за печки със собствените си ръцеКомини за печки със собствените си ръце
Комини за пещиКомини за пещи
Какво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройстваКакво е пещ с камина и как се съчетават две различни устройства
Камина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройствоКамина от пещ от тухла, как да се изгради комбинирано устройство
Комини за котли със собствени ръцеКомини за котли със собствени ръце
» » Как да внедрим пещ без комин, какви са те
© 2021 BggeHat.com