Свързване на газовия котел към комина

Монтажът на газов котел и съседния комин често изисква значително време, тъй като ефективността на отоплението на помещението и изхода на отработените газове навън ще зависи от това колко добре е инсталирано цялото оборудване.

Ако искате да разберете как газовият котел е напълно свързан с комина, вие сте поканени да се запознаете с описаните по-долу материали, което ще ви помогне да разрешите необходимите нюанси в този проблем. (Виж също: Какво е парапет газ котел?)

Не забравяйте, че порталът otopimdom.ru ще има за задача да запознае посетителя с необходимата информация, предназначена да придобие опит в монтажа на отоплителните котли и техните аксесоари.



ВАЖНО: Ние сме подготвили за нашите читатели прилична работа, която ще отговори на някои основни въпроси: как да се свържете котела към устройството В процеса на работа, която котли трябва да бъдат избрани при покупката, че по време на инсталацията няма проблем, какви са изискванията, изложени на апарати изпускателната продукция и редица други.



Как да свържете комина към отоплителния котел?


За да свържете устройството за изпускане на продуктите от горенето, трябва да спазвате всички необходими предпазни мерки: (Виж също: Свързване на отоплителния котел)



  1. Проверете закупения продукт, така че да няма признаци на механично или химическо увреждане на повърхността му

  2. Уверете се, че в момента на свързването на двете устройства няма пропуски или слотове

  3. Осигурете сигурно конструкцията и осигурете нормални условия на работа



ВАЖНО: Моля, имайте предвид, че подробното описание на свързването на отоплителния котел към комина ще бъде разгледано най-добре в графичния образ, който може да бъде намерен на много специализирани интернет портали. Задачата на ресурса otopimdom.ru е да даде съпътстващи съвети и препоръки, които да ви позволят да изпълнявате цялата необходима работа качествено и за дълго време.



свързване на газовия котел към комина


Основни изисквания за комини на газовите котли


Съвременният пазар на строителни материали предлага на своите клиенти широка гама от производители, специализирани в производството на определен тип отоплителни котли, комини и други компоненти. Днес винаги трябва да разбираме какви изисквания трябва да се прилагат към всички комини на котлите за отопление в помещения. (Виж също: Устройството на газовия котел)



  1. По правило коминът за отоплителната инсталация на къща или друго помещение трябва да бъде направен строго в изправено положение. Възможно е отклонение само от 30 градуса и 1 м. И това е, ако се постигне напречното сечение на участъците от изхода на продукта за горене.



ВАЖНО: Темата за т. Нар. "Коаксиални комини" вече е повдигната на нашия сайт. Такива видове устройства предлагат на своите потребители хоризонтална инсталация. Ако по някаква причина не можете да поставите вертикален комин в къщата си - коаксиалната единица ще бъде божествена за вас. Въпреки това, той ще трябва да "оформи" значителна част от финансирането.




  1. Самата тръба за димоотвеждане, която свързва газовото устройство към изхода за изгаряне на продукта, трябва да бъде във вертикален формат.
  2. (Виж също: Кой комин да избере за комина)
  3. Общата дължина на тръбата, започваща от края на кръстовището "тръба-котел" до "тръбна стена", трябва да бъде не по-малко от половин метър. В идеалния случай 1 метър.

  4. Общият наклон на тръбата трябва да бъде поне 0,01 градуса отклонение по отношение на страната на устройството.

  5. Във всеки комин трябва да има колекция от влага - кондензационно отделение.

  6. Ако е възможно, коминният материал трябва да бъде избран от огнеупорни и устойчиви на корозия материали, например неръждаема стомана или азбестоцимент. Тухлени комини - не е най-добрият вариант, защото с течение на времето такъв избор не се оправдава. Повече подробности за това ще говорим по-долу.
  7. (Виж също: Как да инсталирате стенен газов котел?)
  8. Цялата изолация на комина трябва да бъде направена от огнеупорен материал.

  9. Диаметърът на комина за газовия котел не трябва да бъде по-малък от гърлото на самото отоплително тяло, тъй като окончателната мощност може да доведе до освобождаване на повече пара, отколкото "тръбата" на изхода за изгаряне на продукти ще излезе ". В някои случаи може да бъде разрешена удължителна тръба, но подобна идея трябва да се извърши с помощта на висококачествена изолация и фуги.


Защо е неефективен тухлен комин за газовия котел?


Наскоро 99 модерни комини са изработени само от здрави материали, които издържат на високи температури на нагряване и издържат на корозия поради събирането на кондензат от парите.

По-рано в периода на СССР повечето комини в провинцията, а не само от тухли. Защо? - Ниската цена на работата, материалите и инсталацията бяха определящите моменти при инсталирането на оборудване за извеждането на газ от помещенията.

Въпреки това, с течение на времето практиката показва, че тухлите не са ефективен вариант, защото постоянното "горещо състояние" вътре в тръбата (поради газ и дим) не позволява на комина да се охлади. Освен това събраният кондензат по стените на тръбата скоро ще доведе до разрушаване, деформиране, разцепване и вероятността пълната конструкция да започне да премахва неефективно вредните газове и изпарения от помещението. По тази причина броят на тухлите постепенно започна да се изнася от ежедневната употреба.



ВАЖНО: Нека разгледаме предимствата и недостатъците на тухлените комини днес



предимства:



  • Евтина поддръжка

  • Евтини разходи

  • Бързо производство и монтаж


недостатъци:



  • Натрупването на вода по стените скоро ще доведе до пукнатини и деформации

  • Кратък работен живот без ремонт (по отношение на неръждаемата материя и азбестовия цимент)

  • Морално остарял тип




Много къщи в села и села все още се отопляват на тухлени комини. Например, можем да приемем безсмъртната концепция за "руската печка", която идентифицира възможно най-добре конструкцията на подобен тип изпускателна уредба.

тухлен комин за газов котел


Кои отоплителни котли са чудесни за инсталиране на модерни комини?


Ако сте убедени, че тухла комина остана далеч зад себе си, че е време да се справят с факта, че желаната версия на отработили газове и пара единица не винаги може да се получи "добро" се присъедини към една или други отоплителни котли. По-долу ще дадем подробно разглобяване на съответствието на някои марки отоплителни тела на помещението с популярните в момента комини.

Газови котли Senor Duval е френската продукция на една от водещите световни марки в областта на отоплението. Тези устройства имат много надеждно качество, дълъг експлоатационен живот, наличието на допълнителни аксесоари, закупуването на които не се изисква при монтажа на комина.

Към днешна дата устройството комини, по принцип, за едни и същи. Някои модели обаче могат да се различават леко. Ето защо ние ще дадем "плюсове" и "минуси" в полза на това защо е необходимо да изберете "Saunier Duval" като надежден "приятел" за осигуряване на топлина по отношение на удобството при инсталирането на комини.

предимства:



  • Простотата на устройството. Ако решите да използвате азбестоцимент, неръждаеми варианти на изделията на изхода - този избор ще бъде само полезен. Наред с пълния комплект на отоплителния котел в общия комплект, има няколко важни детайли за закрепване на комина към отоплителния котел, който няма да ви се налага да купувате.

  • Диаметрите на отвора за фиксиране на изпускателните тръби за газ и дим са представени в различни размери. Не е нужно да се притеснявате, че върху избрания модел е поставен нестандартен "срез" за дюзата на изпускателната тръба на горивната камера. Фирмата предлага няколко възможни варианта за диаметъра.

  • Отличен уплътнител за закрепване. За разлика от някои руски (страните от ОНД, пример - газови котли сигнал) производители в котлите, които могат да открият пропуски след определяне на комина на кръстопът "котелно-тръба", французите изпълняват своите единици строго и отговорно. Няма чужди дупки и пукнатини, които няма да видите.


недостатъци:



  • Относително висока цена на стоките. Френското качество, подобно на немското, отговаря на стандартите за време и надеждност. Подобно на повечето европейски марки, продуктите на компанията "Saunier Duval" изискват сериозни финансови инжекции в покупката.

  • Скъпа поддръжка. Всички резервни части, необходими като резервен материал, също не са евтини.


Газови котли Thermobar е една от малкото компании, предлагащи наистина достойни стоки и услуги в отоплението на къщи, апартаменти и промишлени помещения. Заедно с отоплителните котли "Thermobar" вие:



  • Получете отлично съотношение цена-качество

  • Лесно проверете инсталацията на оборудването в правилната стая

  • Не прекарвайте много време, когато фиксирате коминната тръба към гърлото на нагревателя



ВАЖНО: Получете допълнителни подробности за инсталирането на комина и котела напълно БЕЗПЛАТНО



Газови котли Термотехниката е съвместна дейност на Украйна и Германия, която се занимава с доставката на отоплителна техника основно за ОНД и европейските пазари. Този продукт е много добре доказан като стая за отопление.

Газови котли Термален техник

Сравнявайки това дружество с горното, заслужава да се отбележи, че в комплекта термотехнически термотехнически термоизолации не съществуват важни важни компоненти, необходими за опростяване на монтажа на изпускателната тръба. С други думи, този отоплителен бойлер няма да ви даде уредите за ставите "котел-тръба". По тази причина ще е необходимо да се свържете с специализирани центрове или пунктове за продажба на отоплителни котли на тази марка, за да закупите отделно необходимите компоненти.

Обикновено простотата на дизайна и надеждността при употреба оказват положително влияние върху окончателния избор на този уред за отопление на стаята. Ниската цена компенсира липсата на необходимите скрепителни елементи в основния комплект, тъй като цената на задните устройства не е висока.


Обобщавайки ...


Днес разбрахме какви нюанси съществуват в процеса на инсталиране на комини. Надяваме се, че цялата информация, публикувана в статията, ще помогне на заинтересованите посетители да решат проблемите си възможно най-скоро.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Как да изберем газови котли?Как да изберем газови котли?
Как да инсталирате правилно един газов котел самиКак да инсталирате правилно един газов котел сами
Устройството на тухлен комин за газов котелУстройството на тухлен комин за газов котел
Монтаж на отоплителни котлиМонтаж на отоплителни котли
Комини за котли със собствени ръцеКомини за котли със собствени ръце
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Кондензиращи котлиКондензиращи котли
Монтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръкиМонтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръки
Филтри за отопление на котли и ремонтФилтри за отопление на котли и ремонт
» » Свързване на газовия котел към комина
© 2021 BggeHat.com