Монтаж на отоплителни котли

Инсталирането на отоплителни котли от себе си се разглежда като характеристики и етапи на монтаж. Описана е работата и предимствата на отоплителните котли, работещи с отработени масла. Представени са препоръки и няколко съвета за инсталиране на отоплителна техника.

Действителен въпрос, който често възниква от собствениците на частни къщи, е въпросът, свързан с инсталирането на отоплителни котли. Компетентно организирането на отоплението е важна задача, чието решение ще създаде комфорт и ще осигури комфорт в къщата или в обществена сграда. Най-често срещаният вариант е да се инсталира газов котел, както и отоплителен котел, който работи с отработено масло. Доста често има ситуации, когато в частни домове не предоставя достъп до системата за централно градско отопление, така че собствениците трябва да решат въпроса, свързан с тяхното отопление жизнено пространство и всички произтичащи от технологични проблеми. (Виж също: Карта на сайта)

Газови котли


Фигура 1: Газови котли


Говорейки за отоплителните котли на отработеното масло, трябва да се каже, че това оборудване позволява затопляне на помещението с помощта на загрята вода. Напоследък този тип отоплителна система не е била разпространена, но сега тя все повече и повече. Отоплителните котли, които работят с отработено масло, имат предимства пред други видове отоплителни уреди.

Отоплителен котел на отработено масло


Фигура 2: Котел за отопление на маслото



Предимства на котлите за отработени масла



  1. Отоплителният котел на отработеното масло се отличава със своята екологична безопасност. Според статистиката повече от 70 процента от горивото и смазочните материали се изхвърлят във водни басейни и реки, което замърсява околната среда. Но използването на котли, работещи на гориво (горива и смазочни), когато е инсталирана в някое от сгради и конструкции, за да се реши не само на въпроса за осигуряване на топлина и комфорт, но и въпрос на обезвреждането на отработени масла. Разбира се, основно инсталирането на отоплителни котли на отработено олио предполага тяхното последващо използване в основните промишлени помещения.

  2. Можете да използвате такъв котел за отопление на малки помещения, например гаражна кутия. Така че котелът заема много малко пространство в гаража и няма да причини особени проблеми в поддръжката. Не е изключено и самостоятелно сглобяване на котли. Дори и тези, които имат неясна представа как да използват подобно отоплително оборудване, ще бъдат изненадани от простия дизайн и високата степен на автоматизация, но е по-добре да се използват услугите на професионалистите, за да се извърши инсталирането на такъв вид оборудване.
  3. (Виж също: Как да инсталирате правилно един газов котел сами)

Работен газов котел за отопление


Фигура 3: Работен нагревателен газов котел


Монтажът на газови котли е възможно само в помещения без замръзване, които са надеждно защитени от възможността за замръзване. Монтаж отопление газов котел предполага задължително предварително съвпадение въпрос на изгорелите газове, като например инсталиране на отделна тръба, или използването на съществуващ комин в сградата или на сграда, тъй като котли са оборудване, за да бъде държавен контрол. Придобиването на газов котел трябва да обърнете внимание на неговата сертификация, липсата на която ще означава незаконно използване на оборудването. В комплекта трябва задължително да влезете в коминната система.

Характеристики на инсталацията на газовия котел


Особено внимание при инсталирането на оборудването трябва да се даде на директното свързване на газ към котела. Монтирането на газови отоплителни котли, за разлика от инсталацията на отоплителни котли на отработено масло, е значително различно. При инсталиране трябва да се спазват всички препоръки и предпазни мерки. Трябва да се отбележи, че газовият котел е фиксиран само към носещата или основната стена, докато размерите на качулката и комина са изпълнени.

Съвет! Когато инсталирате, поддържайте разстоянието от всички страни на оборудването за поддръжка. (Виж също: Отопление със собствени ръце)

Много собственици на частни домове предпочитат да инсталират котела в килера. В този случай е необходимо да оставите повече от пет сантиметра от разстоянието между котела и горния панел, разбира се, това е повече от разстоянието, предвидено за поддръжка.

Важно! В случай, че е инсталиран нов котел, но вече на съществуващата отоплителна система в къщата, е необходимо да се почистват и почистват всички тръби, като по този начин се елиминира последващата запушване.

Необходимо е също така да се използва пречистване на водата преди нагряването, за да се избегне корозията на металната повърхност на оборудването. Преди да монтирате конзолата, трябва да се уверите, че размерите на фитингите за комина са същите като тези, посочени в инструкциите. (Виж също: Как да свържете отоплителния котел)

Съвет! Вижте инструкциите, където всичко е подробно и точно оцветено, и се уверете, че комплектът от комплекти включва картонен шаблон, с който можете да инсталирате правилно монтажа. Когато е монтирана скобата, е необходимо тя да се закрепи здраво към стената.

Трябва да се отбележи, че за различните типове стени съществуват собствени фиксиращи инсталации, предназначени за това или това натоварване.

Етапи на монтаж на котела


Монтирането на отоплителни котли със собствени ръце осигурява организирането на отвор за комина. Какво означава това? Помислете за всичко в ред. Първоначално, когато сте решили мястото на котела и сте взели предвид необходимото свободно място за поддръжката му, прикрепете хартиения шаблон към стената. Това няма да бъде трудно, защото шаблонът маркира точките на закрепващата линия към стената и мястото за свързване на проводниците. Можете да прехвърлите всички тези марки с маркер или молив. (Виж също: Дизелови отоплителни котли: разход на гориво)


Инсталиране на котела


Фигура 4: Монтиране на котела


След това, като вземете тренировка с необходимия размер, струва си да пробиете дупки за дюбела и да фиксирате ъгъла, но шаблонът трябва да бъде предварително свален от стената. Дюбелите трябва да съответстват точно на дебелината на стената и материала. Освен това е необходимо да се демонтират някои части на котела: свалете предния панел. За да направите това, трябва да наклоните капака и да освободите напречните носачи от двете страни, в резултат на което панелът ще бъде освободен. След това е необходимо да се монтира самият газов котел на поставения от вас ъгъл на окачване с необходимите тела.

Тогава следва по-решаващ момент при инсталирането на газов котел - това е неговата електрическа връзка. Ще трябва да отвиете няколко винта, леко да завъртите страничните панели на долните панели, така че контролният панел да изтече леко. Всичко това ще направи възможно свързването на електрическия кабел към газовия котел. Инструкцията трябва да включва кабела, който трябва да съответства на GOST и с който газовият котел може да бъде свързан към електрическата мрежа.

Проверка на експлоатационните качества на газовия котел


Фигура 5: Проверка на експлоатационните качества на газовия котел



Електрическа част на инсталацията на котела


Самият захранващ кабел трябва да бъде свързан към разпределителната кутия на котела и кабелът трябва да бъде защитен от защитен контакт. Кабелът захранва напрежението към газовото оборудване, затова производителите съветват да се монтира предпазител от три ампери или предпазителният конектор да е с еднаква токова честота, което няма да повлияе на автоматизацията на газовите отоплителни котли по време на работа. Последното действие в инсталацията е да се фиксира заземителния проводник.

Електрическа част на инсталацията на котела


Фигура 6: Електрическа част на инсталацията на котела


Монтирането на отоплителна техника става в кратък срок и няма да доведе до загуба на време и особено изразходване на усилия. Монтирането на отоплителния котел със собствените си ръце може да се извършва самостоятелно или да се консултира от специалисти за надеждно и непрекъснато използване на оборудването.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котли за отопление на домаКотли за отопление на дома
Котли за отопление на отработени маслаКотли за отопление на отработени масла
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Видове отоплителни котлиВидове отоплителни котли
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
» » Монтаж на отоплителни котли
© 2021 BggeHat.com