Монтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръки

Инсталирането на отоплителния котел от собствените му ръце е въпрос, който изисква внимателен подход. И ако погледнете истината в очите си, е ясно, че това е работата на опитни майстори. В края на краищата те, които имат специални знания, опит и инструменти, ще произведат абсолютно безопасна инсталация. Но ако знаете със сигурност, че ще се справите, тогава трябва да разберете технологията на инсталиране на котли. Всъщност това зависи не само от ефективността на котела, но и от безопасността на вашия дом. Петдесет процента от успеха ще зависи от правилния избор на котела: капацитет и производител.

отоплителния котел в интериора



Моля, обърнете внимание! Мощността се изчислява въз основа на площта на стаята. Колкото по-голяма е площта на отопляемата сграда, толкова по-мощен е котелът. (Виж също: Отоплителна инсталация)



Основни изисквания за монтаж на котела:



  • Бойлерите са инсталирани на закрито, които не изискват ремонт;

  • наличие на вентилация;

  • Желателно е да има отделна стая, за предпочитане с височина на тавана най-малко 2,5 метра, обем на помещението 15 кубични метра.


Методическите действия за монтаж на котела ще бъдат разгледани на примери за инсталация:



  • котел за твърдо гориво;

  • стенен котел (газов и електрически);

  • индукционен котел "Вин";

  • външна инсталация на котела.


Инсталация на котела за твърдо гориво


Както вече беше споменато, котелът се закупува на базата на необходимия капацитет. Пространството, запазено за котела, трябва да бъде подготвено най-малко една седмица предварително. Необходимо е да се направи бетонна настилка с дебелина най-малко 70 мм. Дебелината на покритието се определя от теглото на котела за твърдо гориво. Купеното устройство трябва да е в тесен контакт с подовата замазка.



Моля, обърнете внимание! Ако има разлика между пода и котела, разликата трябва да се третира с топлоустойчив уплътнител. (Виж също: Как правилно да свържете батерията със собствените си ръце)



Задължително условие за монтаж на котел от този тип е комин. При свързване на котела е необходимо да се монтира разширителен резервоар от отворен тип. За да монтирате резервоара, изберете горната точка на отоплителната система. Линиите за безопасност трябва да бъдат монтирани на изпускателната тръба между котела и резервоара. Колкото е възможно по-близо до котела.



Това е забранено! На предпазните линии инсталирайте клапани и клапани.



Монтирането на циркулационната помпа се извършва на връщащата тръба. Защитата на отоплителната система срещу обратно натиск е инсталирането на възвратен клапан и дренаж на обратния сифон.



Моля, обърнете внимание! Котелът се монтира след проверка на отоплителната система.



Монтаж на отоплителния котел


Монтиране на стена на котела


Монтажът на котел от този тип се състои от три етапа:



  • закрепване на котела на стената;

  • връзка с отоплителната система;

  • Свързването на котела с електрозахранването у дома.


Най-лесната част в този случай се състои в маркиране на хоризонталното ниво и фиксиране на скобата към него. Котелът е прикрепен към тази скоба. Сега направете бележки за инсталирането на комина. (Виж също: Монтиране на газови отоплителни котли от нашите собствени ръце: нека го направим заедно)



Моля, обърнете внимание! Ако е инсталиран турбо-котел - отвор за комина в стената, ако е нормално - тогава в тавана.





За удобство при направата на комина се препоръчва временно да се извади котелът.

Има определени условия за монтиране на комина:



  1. Ако коминът е коаксиален, трябва да обърнете внимание на наклона на тръбата, минаваща през стената;

  2. Ако коминът е нормален, задължително условие е наличието на устройство за събиране на кондензат.



Моля, обърнете внимание! Монтажът на котли се извършва на разстояние един метър от газовото оборудване.



Свързването на котела към отоплителната система няма да причини никаква емоция, ако имате опит с водопровод. Важно е тук да не се бърка доставката с връщащия тръбопровод. При свързването на котела, двете тръбопроводи са оборудвани със сферични вентили "американски". (Виж също: Как да инсталирате правилно един газов котел сами)

Уверете се, че оборудвате линията за връщане с филтър за механично пречистване на водата. Свързването на котела със захранващата система, независимо дали е газ или електричество, има свои собствени финес. Уверете се, че тръбопроводът от тръбопровода е снабден със спирателен вентил. Трябва да инсталирате филтър зад кранчето. След това свържете гофриран метален маркуч с никелни гайки.

Свързването на котела с електрическата мрежа се извършва като отделен клон от електрическия панел. На този клон трябва да инсталирате лична автоматична защита. Електрическият котел е свързан към защитния заземяващ контур. Монтирането на отоплителния котел е завършено - основното е да се изпълни всичко добросъвестно.


Индукционен бойлер Вин


Индукционният котел е един от най-добрите източници на топлина. Въпреки това, той има своите плюсове и минуси. Плюсите са: (Виж също: Пещи с водно отопление)



  • бързо нагряване до необходимата температура;

  • защита от мащаба;

  • не се изисква инсталация на комина;

  • не се нуждаете от отделна стая;

  • Ефективност 100;

  • експлоатационният живот е повече от 25 години;

  • позволява използването на всякакви охлаждащи средства;

  • тих;

  • ниска инерция;

  • инсталирането не изисква специалисти.


До минусите на индукционния котел "Vin" се отнасят до големи размери и тегло. Инсталационните котли "Vin" могат да се монтират само в затворена система, която трябва да бъде оборудвана с помпа с принудителна циркулация.

Котелът е поставен строго вертикално. Връщането на отоплителния кръг е свързано към входния тръбопровод, а към изходящата тръба - към тръбопровода за захранване. Укрепете "Вин" към стената с крепежни елементи, способни да издържат на работното си тегло. Индукционните котли "Vin" са разположени на разстояние от най-близките предмети отстрани на не по-малко от 300 мм, а отдолу и отгоре не по-малко от 800 мм.

Индукционни котли


Външни котли


Външните котли са предназначени за отопление на жилищни, общински сгради и промишлени помещения, оборудвани с отоплителна система. Такъв котел има загрята кутия и е инсталиран на открито.

Външният котел е поставен навън, тръбите на отоплителната система преминават през стената. В стаята настроите дистанционно управление. Той е свързан към котела чрез електрически кабел. Бойлери на открито - отлично решение за селска къща.

Газът се подава през тръба с подходящ диаметър. Гледайте налягането на газта пред котела. Налягането трябва да бъде в рамките на 20 ÷ 40 mbar. Ако налягането е под определените параметри, бъдете подготвени за повреда на запалването на котела. Ако налягането е по-голямо от нормалното, капацитетът на котела ще бъде по-висок, но се получават сажди. Появата на депозити се свързва с непълно изгаряне на гориво.



Моля, обърнете внимание! Независимо от кой котел инсталирате, котелът трябва да бъде стартиран от специалист. Това правило ще ви помогне да поддържате гаранционно обслужване.



Монтирането на отоплителния котел със собствени ръце е завършено.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Изчисляване на отоплителния котелИзчисляване на отоплителния котел
Монтиране на отопление от собствените си ръцеМонтиране на отопление от собствените си ръце
Как да изберем котел по площКак да изберем котел по площ
Външни котлиВъншни котли
Изчисляване на изхода на котелаИзчисляване на изхода на котела
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
Как да изберем отопление?Как да изберем отопление?
Йонни електрически котли за отоплениеЙонни електрически котли за отопление
Схема и характеристики на еднотръбната отоплителна системаСхема и характеристики на еднотръбната отоплителна система
» » Монтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръки
© 2021 BggeHat.com