Как да инсталирате правилно един газов котел сами

Инсталирането на газови котли със собствените си ръце е прост въпрос, ако напълно разберете тънкостите и знаете как да ги направите. Днес портал otopimdom.rupredlagaet ви пълна съвети и високо качество на съвети, които ще ви позволи да се спестят пари за повикване на необходимите услуги за работата на газови котли, както и да се натрупа опит за бъдещото изграждане на нещата.

Ако искате да научите как да инсталирате правилно един газов котел, предлагаме ви ефективни схеми - препоръки, подготвени специално за хора, които се интересуват от проблема. (Виж също: Как да изберем котел за отопление на газ)

как правилно да инсталирате газовия котел сами



ВАЖНО: Не забравяйте, че при инсталирането на устройствата трябва внимателно да прочетете характеристиките на монтажа на устройствата, подробни инструкции. Не забравяйте, че техниките за безопасност винаги ще ви предпазват от непредвидени наранявания, за да работят с отоплителната система.



Правила за инсталиране на газов котел: подробни инструкции


Днес газовите котли са едно от най-евтините и ефективни устройства за отопление на къща или апартамент. Трябва да ви напомним, че най-добре е да поверите цялата работа на квалифицирани специалисти и, както казват те, "не спасете същественото". Но ако сте решили да научите задачата да редактирате себе си, да печелите ценни преживявания - тази бележка е за вас.



  1. Преди директната работа на инсталацията на котела трябва внимателно да се избере помещението. Първо, нека да говорим за височината. Минималната височина на тавана не трябва да е по-малка от 250 сантиметра. Общата площ не трябва да бъде по-малка от 4 квадратни метра. Всяка от вратите трябва да бъде най-малко 80 см. Накрая, в стаята или в стаята трябва да има инсталирана специална вентилационна тръба.
  2. (Виж също: Монтиране на стенови газови отоплителни котли със собствени ръце)
  3. Температурата на околния въздух не трябва да е по-малка от 5 градуса и повече от 35. Нивото на влажност не е по-голямо от 80.


Преди да започнете инсталирането на газов котел, всеки новак строител или просто собственик на къщата му е длъжен да създаде проект за монтаж на газов котел. За какво е това?

Всички работи трябва да бъдат изключително точно боядисани, защото в противен случай може да се сблъскате с непредвидени разходи или грешки. В проекта оценете как желаете да извършите необходимата работа, как да инсталирате тръба и т.н. (Виж също: Монтиране на отопление от собствените си ръце)


Основните етапи на монтаж на газов котел:



  1. Съответствие с работния план. Не забравяйте, че трябва да бъдат спазени максимално допустимите граници за височината, ширината и дължината на необходимите количества, в противен случай окончателната инсталация просто не може да се побере в стая или друго помещение. Пространството за излизане на отработените газове трябва да е повече от 150 милиметра. Топлоизолационният панел трябва да бъде здраво закрепен към стената на къщата. Разстоянието от пода до отвора за чист въздух не трябва да бъде по-малко от 150 милиметра.

  2. Директна покупка и избор на необходимото оборудване, импровизирани и възстановими материали. Тук всеки човек е свободен да избере какво да купи и колко да плати за него. Порталът otopimdom.rukstoyatelno препоръчва да се запази само оригиналната техника за отопление на къщата, защото евтините устройства скоро могат да донесат повече проблеми, отколкото добри.

  3. Подготовка на правилното място за монтаж и монтаж на котела. В този момент всичко е ясно. Поканени сте да прецените точното местоположение и стаята, където ще бъде инсталирано устройството. По принцип можете да свържете входните данни за задължителните измервания, които описахме малко по-рано, и да определите къде искате да се поставят уредите.
  4. (Виж също: Монтаж на газови отоплителни котли със собствени ръце)
  5. И накрая, последният етап е работата по сглобяване на целия тръбопровод, както и инсталиране на необходимите съпътстващи устройства (радиатори) по целия периметър на къщата (за отопление).


проект за инсталация на газови котли


Норми за инсталиране на газови котли: Как да направите всичко правилно?


Ако се занимавате със стенни инсталации за отопление на помещенията, изходът на изчерпаните продукти от горенето е чрез тръба, която вече е в комплекта. Всяко заинтересовано лице трябва само да направи необходимия отвор, предназначен за отстраняване на отпадъците.

Ако е подово отоплително котле, всичко тук е по-сложно. Ще говорим за това малко по-късно. (Виж също: Монтаж на отоплителния котел: методични действия и важни препоръки)

Така че при инсталацията е необходимо да знаете следните нюанси:



  1. Не забравяйте, че филтърът трябва да се монтира на мястото, където водата навлиза в котела, тъй като по този начин ще удължите цялостния живот на вашия агрегат. От всички страни на филтъра трябва да се монтират стандартни сферични кранове.

  2. Ако вашият котел е оборудван с т.нар. "Верига за БГВ", директната му инсталация се осъществява чрез свързване на правилния вход на студена вода, а самото "окабеляване" е към изхода.

  3. Основното правило за инсталиране на газови котли по стените е да се спазва височината на монтаж. Не го настройвайте твърде ниско или прекалено високо, тъй като последващото отстраняване на тръбата за отпадъци ще бъде изключително проблематично.

  4. Не забравяйте, че инсталирането на устройството се извършва само чрез завинтване на гайки и болтове към стената или чрез стандартно окачване на куки или специални скоби.

  5. След това отидете да работите върху качулката. Когато можете да сглобите необходимата конструкция, приложете строителна пяна, за да "издухате" дупката. Изчакайте, докато пяната изсъхне, а след това вземете да избършете дупките с разтвор от цимент.

  6. След това трябва да свържете отоплителния кръг. Ако вашият двуконтурен котел е снабден с топла и студена вода.

  7. Не забравяйте да поставите филтри, така че мръсотията и други чужди предмети да не могат да бъдат поставени в уреда от радиаторите.



ВАЖНО: Необходимо е стриктно да се инсталират течащите кранове, тъй като това ще улесни значително работата на ремонтите, ако устройството се повреди. В този случай не е нужно да губите време за източване на водата.




  1. Можете да свържете устройството към електрически контакт. Този етап от действието не се препоръчва сам, тъй като пълноценното "изпълнение" и контролът върху работата ще се извършват от специалист от газовия сектор, който е необходим във всеки случай.


Правила за инсталиране на газови котли: няколко важни точки


Друго важно правило е управлението на инсталацията на газовия котел в етапа на свързването му с газовото захранване. За съжаление, обаче, статистиката показва, че тази фаза често причинява запалване и експлозия на агрегатите по време на работа.

Така че, преди да свържете котела към снабдяването с необходимото гориво, вие сте поканени да прочетете внимателно инструкциите на техниката за безопасност. В него ще намерите всички необходими моменти на правилни инсталационни действия.





ВАЖНО: Не "стеснявайте" участъците от тръбата за подаване на газ, нито използвайте метални гумени шнурове (маркучи) в тяхната работа.



Необходимо е също така да се запознаете с налягането в резервоара за разширение. Преди да свържете котела към електричество, следвайте действията на специалиста: той трябва да захранва с стабилизатор.


Коминна инсталация за газов котел


Към днешна дата огромното мнозинство от газови котли на стена има своя собствена уникална коминна система. Крайният потребител трябва да разбере как да изреже необходимия отвор за тръбния отвор.

Ако разговорът се отнася до подово отоплителни котли, то тогава системата трябва да бъде обобщена от вас.

Основните изисквания за комина:



  1. Устройството трябва да е газонепроницаемо. Не оставяйте изгорелите газове да влязат в помещението.

  2. Резервен мощност газов котел / пълен диаметър на комина: 25 / 120- 35 / 135- 40 / 175- 55 / 195- 80 / 230- 105/230.

  3. Най-горната част на устройството не трябва да бъде по-малка от самия покрив, тъй като в този случай ще се образува "всмукване" на въздуха и изчерпаните продукти от изгарянето няма да излязат навън правилно.


Не забравяйте, че инсталирането на комини за газови котли се извършва само в съответствие с нормите и стандартите на ТБ и инструкциите. Нашият портал ви препоръчва да се свържете с специализираните специализирани фирми, които ще изпълняват работата си според квалификацията си. Не съжалявайте за парите си, защото качествено инсталиран комин - гаранция за липса на проблеми и наличие на подходяща херметична отработена отработените газове.

коминна инсталация за газови котли


Изисквания за монтаж на газови котли


Избраното място за монтаж на газов котел трябва да отговаря напълно на нормите и стандартите на строителните работи.

Така например, за подовите единици трябва да изберете подходящата стая на пода, от която искате да инсталирате устройството.



ВАЖНО: Не забравяйте, че уредът трябва да бъде разположен далеч от всички потенциални източници на пожар. Също така, уверете се, че има достатъчно свободно място около устройството.



Инсталирайте газовия котел сами



  • За какво е това?


Монтирането на отоплителен котел със собствените си ръце помага на всеки заинтересован да придобие ценен опит и на второ място да спести значителни суми.



  • Как да направя?


Монтаж структура за стена газов котел или етаж се извършва като се позовава на по-горе описаната бележка, която съдържа всички необходими стандарти и нюанси, необходими за работа. Получи необходимата котела, той виси на куки или скоби (ако открит бойлер - на мястото на пода на стаята, спасявайки, създаване на свободно пространство) - направи отвор за отработените продукти (ако е, отново, подово отопление котел - обадете без газ услуга, която поставете комина и го занесете в дупката) - след това - поставете филтрите - проверете наличието на стабилизатора - обадете се на специалист и включете в мрежата.



  • Какви са предимствата?


Основните предимства на инсталирането на газови отоплителни котли със собствените си ръце са незаменими знания и опит. След като разберете с цялата наука за редактиране, подобни действия няма да ви сложат в задънена улица и винаги можете да спестите големи суми пари за услуги.



  • Какви са недостатъците?


Инсталирането на устройства със собствени ръце (с несправедливо отношение към ТБ и инструкции) носи опасност от лоша инсталация и последваща работа. Ако смятате, че нямате пълни познания, е по-добре да плащате пари на специалисти, които ще изпълняват обичайната си работа.



  • Какво да се страхувате или на какво да обърнете внимание?


Преди монтажа проверете котела отвън. Той не трябва да има следа от механични или химични ефекти. Изберете само марки за качество, които отговарят на изискванията за преглед на работата и препоръки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем газови отоплителни котлиКак да изберем газови отоплителни котли
Кой подов газов котел е по-добърКой подов газов котел е по-добър
Котли за кондензиране на газКотли за кондензиране на газ
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Монтаж на отоплителни котлиМонтаж на отоплителни котли
Газови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристикиГазови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристики
Принцип на работа на газов котелПринцип на работа на газов котел
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
» » Как да инсталирате правилно един газов котел сами
© 2021 BggeHat.com