Как да изберем газови отоплителни котли

Днес пазарът на стоки и услуги предлага на всеки потенциален купувач цяла гама от различни отоплителни котли. Сред тях: кондензация, под, стена, чугун и мед, направени от неръждаема стомана или обикновен метал. Разликата в материала, от който са направени стоките, е страхотно. Ето защо много хора може да се интересуват от въпроса "Как да изберем правилния бойлер за вашия дом?"

Ако искате да разберете как да избирате стоманени газови котли за отопление, ви предлагаме няколко подробни съвета, след което да получите ценни знания за закупуване на необходимото оборудване за дома. (Виж също: Газови котли)

как да избереш чугунени отоплителни котли



ВАЖНО: Препоръчваме Ви да прочетете няколко отзиви за конкретен продукт, който искате да купите. Марките на газовите отоплителни котли са многобройни, така че трябва да прецените плюсовете и минусите за избора на най-оптималната опция.



Какви са газовите котли?


Както вече беше отбелязано по-горе, в момента марките отоплителни тела се различават както по отношение на цената, така и по отношение на надеждността. Ние вече говорихме за това, че такива продукти могат да ви спестят много пари, но "Изходът" получи много проблематично устройство, което ще доведе до големи трудности след първата година на експлоатация.

Чугунните газови котли са надеждна работа и лесна поддръжка. Чугунът, както знаете, е много силен материал, който се използва за производството на много домакински стоки. Отоплителните котли са един от тях. (Виж също: Най-добрите котли за отопление на газ)

Днес един чугунен котел, работещ с газ, е устройство от типа на пода и стената.

Сред основните предимства на газовите котли от чугун са:



  1. Гладко увеличаване и намаляване на мощността

  2. Много основни манипулации с ръководството

  3. Приготвяне на гореща вода

  4. Високо ниво на сигурност

  5. Минимално ниво на топлинните загуби

  6. Най-простата услуга

  7. Дългосрочен етап на работа


Най-общо, днес котел от чугунен газ е оптималното решение за модернизация на цялата съществуваща отоплителна система на жилището, тъй като използването му се дължи на свързването на вече инсталиран цикъл. Като правило, чугунен отоплителен котел е свързан към стария вид отопление на помещенията, поради увеличаването на мощността и надеждността на окачването.

Повечето от чугунните котли са проектирани да работят с твърди горива.

Порталът otopimdom.ru води няколко популярни вида продукти, които се радват на голямо предимство на пазара за отопление. (Виж също: Отоплителни котли)

чугунен газов котел


Газов бойлер Титан


Производството на марката "Титан" е украински холдинг, който в продължение на 15 години работи в тази област. Много купувачи на такива продукти бяха много доволни от придобиването им, тъй като трайността на работата и лесната поддръжка спестяват много време и пари.

И така, какъв е котелът за отопление "Титан"?



  1. Висококачествената стомана, изработена от неръждаем топлообменник, ви позволява да използвате устройството както при затворени условия на поддръжка, така и при отворени помещения. Заедно с "Титан" ще можете да идентифицирате всяко място за монтаж на оборудване заедно с циркулационната помпа.

  2. Отоплителният котел "Титан" съдържа в основата си много сензори, които ще покажат грешките, възникнали върху монитора, монтиран на главния панел. Освен това устройството е снабдено с отлична система за автоматична защита срещу прегряване, което ви позволява дълго време да обслужвате котела. Сензорът за варене на вода също е включен в системата за безопасност.
  3. (Виж също: Кой подов газов котел е по-добър)
  4. Горелката за горелка позволява на котела да работи при енергоспестяващи условия, заедно с ограничено отделяне на опасни отпадъци в околната среда. Не е чудно, че много от европейските притеснения признават екологичната природа на това дружество, тъй като въглеродният оксид или азотният оксид при никакви обстоятелства не влизат в атмосферата (както при някои евтини газови котли).

  5. Уредът е оборудван с отлична система за контрол на сцеплението (сензор), която позволява лесно монтиране на необходимия параметър за подаване на гориво при стартиране и по-нататъшна работа.


По принцип газовият бойлер на марката "Титан" е успешен избор за малко пари. Заедно с това устройство ще получите сравнително висококачествено отопление с ниски разходи. (Виж също: Как да изберем газови котли за отопление на апартамент)


Газов котел DEO


Продуктите от марката "Daewoo" предлагат на своите потребители много евтини продукти за отопление на помещенията. Ако искате да спестите бюджета си и да спестите значителни суми пари - газовият котел "DEA" е за вас.

Южнокорейската компания Daewoo се доказа като производител на автомобилни и битови продукти. Като цяло, според рецензии, такъв южнокорейски марков продукт ще даде големи възможности за спестяване, но в някои случаи има значителни проблеми. Нека да разгледаме основните плюсове и минуси на отоплителните котли "Dao":

предимства:



  1. Ниска цена

  2. Относително проста конструкция

  3. Лесна инсталация

  4. Ниско тегло (стандартни котли за отопление)


недостатъци:



  1. Висока вероятност за счупване в 1-2 години след покупката

  2. Скъпа услуга

  3. Инсталирана тръба за подаване на каучук





ВАЖНО: Всички европейски стандарти строго забраняват монтажа на гумени компоненти в газовия котел. В този случай майстори от Южна Корея не придават значение на този въпрос, тъй като инсталирането на "гума" помага да се спести значително при производството на крайния продукт за отопление.



Не забравяйте, че много от водещите компании не препоръчват инсталирането на отоплителни котли в жилищни райони, тъй като поради наличието на гумена тръба често възниква възпламеняване и експлозии. Въпреки това, както показва практиката, мнозинството от заинтересованите купувачи успешно монтират котли Daewoo в домовете си, а процентът на спешни случаи е нисък. Поради тази причина порталът otopimdom.ru препоръчва да се определите, да изберете този продукт или да откажете.


Газови котли Lighthouse


Отоплителните котли на марката "Маяк" представляват производството на Република Украйна (Змиев).

Такива продукти се характеризират с достатъчно надеждна работа, непретенциозно обслужване и ниска цена за резервни части. Има обаче един основен недостатък - котлето "Маяк" има ненадежден топлообменник.

И за да се определи покупката на "Lighthouse", трябва да донесете основните предимства и недостатъци на това устройство:

Предимства:



  1. Ниво на ефективност - не по - малко от 85

  2. Добра комбинация от качество и стойност

  3. Пилотската горелка е изработена от надежден материал - пиезоелектричен елемент

  4. Налягане на регулатора на горивото в горелката

  5. Отлично покритие за предпазване на котела от корозия

  6. Има защита срещу повишено налягане. Котелът ще продължи да работи, дори ако люлеенето е от 50 до 600 милиметра вода

  7. Наличност на автомобилно гориво "Howell"


недостатъци:



  1. Проблеми с топлообменника. С течение на времето някои важни елементи се провалят, причинявайки повреда на основен компонент

  2. Относително голямо тегло на котела


Като цяло изборът на газов котел за отопление на марката Mayak предполага закупуването на сравнително евтин и непретенциозен продукт във вашия дом. Заедно с Маяк винаги ще бъдете сигурни, че топлината в стаята ще остане колкото е възможно по-дълго, ако във времето ще "потърси" топлообменника и ще замени всички консумативи.


Газов котел Термален техник


Производството на Днепропетровск под името "Termotechnik" е комбинация от качество и цена. Подобно на "Mayak" и "Titan", това устройство има добри работни характеристики, надеждно устройство и евтина поддръжка.

Днес "Термотехник" предлага на своите клиенти едноциклични и двукорпусни продукти, чиято мощност варира от 8 до 15 kW.

Стандартната система за отработени газове е тръба, която се поставя извън помещението. Трябва да се отбележи, че устройството на това устройство вече разполага с всички необходими компоненти, които са предназначени за изхвърляне на отпадъци. Можете да инсталирате Thermotechnik във всякакви помещения.

Бойлерите са проектирани да работят с помпа и естествена циркулация.

Предимства на термотехническите котли:



  1. Малки размери, които ви позволяват да инсталирате устройството в коридора или в кухнята

  2. Монтажна площ - само половината от един "квадрат"

  3. Леко тегло

  4. Относително надеждно качество на конструирането

  5. Евтините резервни части

  6. Добра стойност за парите


недостатъци:



  1. Общото състояние на котлите на тази марка до известна степен "не достига" до производството на отоплителни котли на Руската федерация. "Аристон" заобикаля няколко украински фирми няколко пъти

  2. Корпусът на дроселната клапа в котела може да се износва с течение на времето (цената на ремонта е доста забележима)


газови котли


Да избере украински газови котли?


По принцип въпросът за избора на марка за газови котли зависи изцяло от предпочитанията на крайния купувач. Ако искате да получите сравнително добро качество на малка цена - "Thermotechnician", "Lighthouse" и "Titan" ще се поберат идеално във вашия дом. Липсата на невероятни цени за продуктите, малките суми за обслужване и добрата обратна връзка за работата - всичко това, разбира се, характеризира тези котки само от позитивна гледна точка.

Много хора обаче са свикнали да придобиват за себе си само висококачествени и скъпи модели, които ще работят, както се казва, "до края на света". Сред тези модели - италианската продукция на единици от марката "Lamborghini", германското предприятие "Baris" и финландската "Jaspi".

Такива устройства, от една страна, ще представят на собствениците невероятно представяне, без грешки, висококачествен монтаж, и второ, ще ви позволи да се насладите на топлината по всяко време на годината, без значителни разходи (ефективност). По правило инвестираните пари в такива стоки си заслужават, тъй като продължителността на работата е от 5 до 10 години без "преразглеждане" на звеното. Добрите хора се предпазват от ненужни проблеми, като избират "немски" или "италиански". Разбира се, има няколко други водещи марки, които можете да прочетете на специализирани интернет портали.

Като цяло, избора на правилното отоплително тяло означава получаване на топлина във вашия дом. В зависимост от характеристиките на стаята и наличието на свободно пространство, налични пари и предпочитания, е необходимо да се избере в полза на отоплителния котел на базата на:



  1. Ценоразпис

  2. качество

  3. Работни парчета

  4. мнения

  5. Желание за експлоатация на котела


Порталът otopimdom.ru предлага на посетителите си полезна информация, която помага да се решат проблемите с отоплението на къщата. Интересувате ли се от избора на подходящ топлообменник? - Добре дошли на нашия уебсайт, където винаги можете да намерите необходимата информация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой стенен газов котел е по-добър?Кой стенен газов котел е по-добър?
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Енергоспестяващи отоплителни котлиЕнергоспестяващи отоплителни котли
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Газови котлиГазови котли
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
Едноканален газов котел baxiЕдноканален газов котел baxi
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
» » Как да изберем газови отоплителни котли
© 2021 BggeHat.com