Котли за кондензиране на газ

Ardagh дома от газови уреди - е не само удобен и евтин, но в същото време и много удобен, както е установено от нагревателен уред не създава никакви трудности на разположение и закопчаване.

Днес използването на кондензационни котли е свързано с по-голямо нежелание да се плащат много пари за консумация на енергия. В много европейски страни около 90 семейства избират самостоятелно газово оборудване, за да донесат топлина в домовете си. По каква причина? - Потреблението на електроенергия е недопустим лукс, поради което отоплението "на газ" значително ще запази портфейла на всяко лице. (Виж също: Класификационни характеристики на отоплителните котки за дома)

Така че, днес ще говорим за това как работят кондензационните газови котли.

кондензационни газови котли


Принцип на работа на кондензиращ газов котел


Самият апарат, наречен "кондензиращ бойлер", е инсталация, която работи на вид "отработен газ", който се образува чрез реакция на химическо изгаряне. След изпускане на парите, необходимото количество от топлообменника пада в топлообменника. В процеса се появява необходимата енергия, която кара газовете да се охлаждат до температура от 160 градуса по Целзий.



ВАЖНО: В газов котел (в първото отделение) температурата под 160 градуса не спада, тъй като образуваният конденз може да повлияе неблагоприятно на металното оборудване. Ако се сблъскате с проблема с ръждата, най-вероятно котелът е нестандартен. С течение на времето се изисква ремонт.



Така че в резултат на реакцията на химическо изгаряне се отделя голямо количество енергия. В същото време пара (вода) също лети в атмосферата и с нея на свой ред част от останалата енергия също изчезва. Това е тази остатъчна енергия и кондензиращите котли, които "я използват", за да увеличат максимално своята ефективност. (Виж също: Отоплителни котли)


Как действа?



  1. Системата получава правилното количество вода

  2. Чрез необходимите устройства, обемът на водата се нагрява

  3. В процеса, температурата се повишава до 160 градуса (и не пада под)

  4. Част от изпарените пари от изгарянето на гориво влиза в кондензиращата система на котела

  5. След известно време отделените газове "се охлаждат" до температура от 55-60 градуса

  6. След това - кондензира в топлообменника

  7. И накрая, цялата топлина, генерирана от процеса, навлиза в отоплителната система


Кондензиращи газови котли


Разбрахме, че самата пара се кондензира директно в топлообменната система. Това трябва да се запомнят добре, тъй като тази операция е основната принципна работа на такива устройства. Трябва да се отбележи, че по-голямата част от газовите отоплителни котли не разполагат с един топлообменник, а двама с повече.


За какво е това?


Подобни действия се извършват по причина, че първоначалният отдел - изгаряне на гориво - е предназначен за първичната "преработка" на вещества. Веднага след като изпълнят своята мисия, следващата стъпка отива в допълнително "отделение", което се нарича "втори отдел". Нейната задача е да работи с повишаване на енергийната ефективност и намаляване на разходите за гориво. В момента, когато запалимите вещества след първичното третиране са в "второто отделение", се извършва допълнителна обработка на кондензацията на пара. Всъщност този краен потребител получава до 50 топлинни бонуси, но 30 от тях просто губят по време на повторно кондензиране.

Към днешна дата устройствата на газовите кондензни котли работят на 100 в "първичния блок" и само на 20 - в "вторичния". (Виж също: Избор на стенен газов котел)

Това явление се нарича "възстановяването" - възстановяването на енергията, която е била включена в работата с "първото отделение". Именно поради тази причина разходите за второто "отделение" са около 30 от общо 50 възможни.

Газов кондензационен котел


Газов кондензационен котел: Какво трябва да знам?


Изборът на кондензиращ отоплителен котел трябва да се извършва само в надеждни специализирани фирмени магазини, които продават оригинално оборудване. Само по себе си устройството е доста просто в устройството.

Не се опитвайте да разглобявате / сглобявате котела ръчно, освен ако нямате опит.

Устройството функционира на базата на доставка на газ, така че наблюдавайте ТБ, когато извадите уреда. (Виж също: Как да изберем газови отоплителни котли)

Малко по-късно ще определим точните моменти, които са важни за всеки потребител на газовия кондензационен котел.


Защо да изберем газов кондензационен котел?




Изборът на такова устройство се извършва за отопление на стаята (както малки, така и впечатляващи размери). Трябва да се помни, че основната разлика между отоплителните котли (кондензация) и други е повишаването на ефективността (до 112) +, което осигурява на крайния потребител спестяване на пари. Както вече беше отбелязано по-горе, за всеки, който е решил да използва това конкретно устройство у дома, са осигурени около 20 спестявания на енергия.

Не забравяйте, че всички действия за инсталиране на котела трябва да се извършват стриктно в съответствие с правилата за безопасност: (Виж също: Свързване на газовия котел със собствените си ръце)



  1. Проверете експлоатационните качества на маркучите за подаване на газ

  2. Проверявайте състоянието на устройството външно

  3. Прочетете ръководството за инсталиране

  4. Ако се съмнявате в каквото и да е действие - обадете се на необходимите услуги, които ще изпълняват работата си на най-високо ниво


Малко по-високо, разбрахме как работи кондензационният котел. Спомнете си, че основното "подчертаване" на производството на топлинна енергия е "изстискване" до 20 допълнителни количества енергия от димните газове. Ако сте собственик на голяма къща, която е необходима за подкрепа на тялото - тези устройства, които се вписват, както това е възможно, тъй като ефективността на няколко пъти кондензационен котел-висока в сравнение с конвенционалния - отопление.


Газови кондензационни котли: Какви са предимствата?


Несъмнено основното предимство на кондензационните котли е увеличаването на енергията, необходима за генериране на топлина и намаляване на разходите за гориво. Както вече разбрахме, устройството работи с газ. В самия модул има две единици, необходими за ефективно действие върху въздушните изпарения. По-ранните модели на такъв дизайн имаха само един блок, докато в момента потребителите могат да получат повече топлина за дома си.



ВАЖНО: Друг плюс е повишената ефективност. Като правило, средните котли за отопление, този показател варира около 80-97. В кондензационния котел - цифрата е 112-120. Обсъдихме факта, че в някои случаи може да има както увеличение на коефициента, така и спад. Окончателният клиент обаче винаги получава стандартна 10-20 допълнителна енергия от работата на второто отделение.



Газови кондензационни отоплителни котли: Какви са минусите?


Разбира се, всяка техника има плюсове и минуси.

Към днешна дата кондензиращото отопление на котела струва повече пари, отколкото конвенционалното отопление. В зависимост от марката цената може да варира от 20 до 100% от началната цена.

В допълнение към проблема с парите, трябва да се отбележи, че кондензационният котел е по-сложен в строителството. По тази причина евентуалното счупване на определена част ще изисква значително повече време за замяна, тъй като специалистите трябва да установят причината. Ето защо - много пари за поддръжка и ремонт.


Оазис на газови котли


Руската фирма "Оазис" предлага на уредите за отопление уникални единици за отопление на къщи и апартаменти под формата на монтирани на стена устройства, работещи на базата на кондензат. Трябва да се отбележи, че всички котли на тази компания имат стандартен двумодов режим на работа (2 отделения), който е докоснат на тема малко по-висока. Като цяло продуктите на тази фирма са класическа версия на продукта.



ВАЖНО: Защо Оазис?




  1. Икономическата страна на проблема. Цената на котлите от тази фирма не изисква от вас да плащате твърде много.

  2. Изключително функционален и икономичен.

  3. Продуктите са оборудвани с отлична затворена система за горивна камера

  4. Огромен плюс е автономното отопление с пълна автоматичност. Котелът ще поддържа необходимата температура в определено помещение.

  5. Топлообменникът е изработен от мед: този метал е издръжлив и е устойчив на корозия.

  6. Надеждна защита срещу запалване.

  7. Защита срещу мащабиране и замръзване.

  8. Сензор за налягане, който ще създаде характерен звук в случай на анормалност.

  9. Наличие на устройство за отстраняване на дим.


Газов котел термо


Продуктите на украинското холдингово дружество "Термо" се намират на пазара на отоплителни продукти и услуги от няколко години. Всички единици работят на класическа кондензираща система.

Днес котлите на тази компания не задоволяват своите клиенти, тъй като многобройните прегледи на операцията показват, че има много "бута" в работата на тези устройства:



  1. Замразяване. В котелната система няма външна нормална защита от замръзване.

  2. Няма сензор за спадане / увеличаване на звука.

  3. Общо качество на изграждане.


газов бойлер термобар

По принцип, днес термобарните газови котли са донякъде рисков избор на крайния потребител. Всички претендирани характеристики на устройството са в "техните места", но цялостното впечатление от работата на такава отоплителна инсталация не е най-високо.

Днес разбрахме кой е газовият кондензационен котел. Надяваме се, че цялата предоставена информация ще помогне на всеки заинтересован посетител на otopimdom.ru да реши всички възникнали проблеми.

Остани настроен!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Газови котлиГазови котли
Отопление на къщата Препоръки за устройствотоОтопление на къщата Препоръки за устройството
Кой стенен газов котел е по-добър?Кой стенен газов котел е по-добър?
Газови подови котлиГазови подови котли
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Класификационни характеристики на отоплителните котки за домаКласификационни характеристики на отоплителните котки за дома
Кондензиращи котлиКондензиращи котли
Едноканален газов котел baxiЕдноканален газов котел baxi
Газови котли без димГазови котли без дим
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
» » Котли за кондензиране на газ
© 2021 BggeHat.com