Как да изберем материала за комина?

Днес камината в частна къща е престанала да бъде лукс. Устройството обаче все още е свързано с решаването на редица проблеми. По-специално, това е правилното устройство на комина. И за това е необходимо да изберете най-подходящия за съществуващите условия материал.

Сандвич панели на базата на експандиран полистирен - е трислойна конструкция от профилирани стоманени листове с декоративна и защитна полимерно покритие и пълнеж пяна.

Най-често срещаният вариант се счита за стоманен комин. Те са едно- и двустенни. Еднослойните (или едностенни) комини от неръждаема стомана са подходящи за отопляеми помещения. Те са достатъчно надеждно защитени от корозия, издръжливи и имат високи топлоизолационни свойства. При двустенни комини се осигурява допълнителен топлоизолационен слой. Това решение гарантира висока ефективност на комина, тъй като ускорява емисията на вредни газове. В допълнение, двустенният комин се счита за по-устойчив на въздействието на атмосферните валежи. Въпреки това стоманените конструкции имат своите недостатъци. Първо, ако е необходим висок комин, е необходима допълнителна опорна конструкция, която не винаги е възможна от гледна точка на архитектурата на къщата. В допълнение, инсталационните работи в този случай са свързани с различни нюанси, което изисква помощта на специалисти.



Говорейки за метални конструкции, заслужава да се споменава за алуминиевите комини. Всъщност те са изработени от две сплави. Те са базирани на високотемпературен алуминий, който е в състояние да издържа на температури до 270 градуса. Останалите елементи са изработени от неръждаема стомана (понякога те се прилагат топлинно устойчив емайл). Този дизайн е с малко тегло, в допълнение, използването на тези материали включва разнообразни геометрични форми на комини.

Друг тип комин е керамичният модел. Те се различават в устойчивост на влага, не са чувствителни към агресивни киселини, могат да издържат на високи температури. Друго предимство е компактността. Но те тежат много повече от стомана, така че тези комини могат да бъдат инсталирани само върху основата.

Има и пластмасови комини. Те обикновено се инсталират в котелни помещения. Освен това такива конструкции са предназначени само за котли с относително ниска температура на отработените газове. Основният им недостатък е слабата устойчивост на механични натоварвания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Свързване на газовия котел към коминаСвързване на газовия котел към комина
След това изолирайте избора на тръба от комина и материалната му инсталацияСлед това изолирайте избора на тръба от комина и материалната му инсталация
Как да увеличите течението в коминаКак да увеличите течението в комина
Как да проверите течението в коминаКак да проверите течението в комина
Как да почистите комина от саждиКак да почистите комина от сажди
Как да почистите комина на газовия котелКак да почистите комина на газовия котел
Как да инсталираме комин от неръждаема стомана като сандвич тръба?Как да инсталираме комин от неръждаема стомана като сандвич тръба?
Кой комин да избере за коминаКой комин да избере за комина
Инсталиране на комин от ръководството за монтаж на стоманени тръбиИнсталиране на комин от ръководството за монтаж на стоманени тръби
Комини за печки със собствените си ръцеКомини за печки със собствените си ръце
» » Как да изберем материала за комина?
© 2021 BggeHat.com