Комини за пещи

За собствениците на частни домакинства вече е станало обичайно инсталиране на отделни източници на отопление и готвене. Някой изгражда класическа руска фурна в собствената си къща, на която човек може да подготви храна и да затопли цялата къща. Някой предпочита миниатюрна фурна на икономката, която се затопля в рамките на няколко минути и се чувства комфортно в готвенето и използва фурна за отопление на дневната. Има много възможности за решаване на проблема, но всеки от тях обединява един - комини за печки. Всъщност това са отделни структури, които са обект на собствени конструктивни правила и въпреки че са структурно свързани с основното тяло на пещта, те имат конструктивни и конструктивни характеристики.


Защо да изградим комин


При повърхностно съображение изглежда, че коминът е проектиран само, за да изпълнява една единствена функция за евакуация на отработените газове и вече не е подходящ за нищо. Това обаче е далеч от случая и всъщност участва в няколко доста сложни процеси, които на пръв поглед са напълно невидими. (Виж също: Комини за котли със собствени ръце)



  1. Основното нещо, разбира се, е изтеглянето на отработените газове от мястото, където горивото гори.

  2. Регулиране на скоростта на образувания поток, за да се сведе до минимум и да се предотврати кондензацията на утаяването на активните вещества;

  3. Осигурете максимално разсейване на топлината от отработените газове, което позволява да се увеличи ефективността на пещта.


Специалната форма на комина допринася за изпълнението на тези задачи, в които се правят допълнителни проектни решения, за да се улесни тяхното изпълнение. Например, за да се увеличи разсейването на топлината, е измислен въздушен лабиринт, в който излизащите газове са в комина за по-дълго време, като по този начин допълнително се нагряват.

Коминна инсталация


От кои части се състои коминът?


За тухлен или каменен комин има класическа конструкция, която се разлага на части по етапите на строителството и според предназначението им. (Виж също: Пещ с въглища със собствени ръце)



  • При монтажа на комина на пещта, непосредствено след тялото на пещта се прави вертикален или хоризонтален лабиринт. Всеки от тях има свои собствени недостатъци и предимства.



  1. Вертикалният пушечен лабиринт осигурява по-висока скорост на излизащите газове и съответно се влошава. Но неговият дизайн ви позволява да намалите времето и усилието за почистване. За да се почисти този лабиринт, се правят наблюдателни прозорци, от които пепелта пада.

  2. Хоризонталната конструкция на лабиринта позволява значително намаляване на скоростта на излизащите газове. Но при ниската си скорост, отделянето на сажди и активни образувания се увеличава. При почистване на такъв лабиринт на въздух е необходимо не само събирането на падналия сажди, но и почти с помощта на специален инструмент, който да го извади от стените на комина.
  3. (Виж също: Как да почистите коминната тръба)


  • Коминът обикновено започва от гърлото на пещта - тази част е структурно свързана с корпуса на лабиринта на комина вместо с повишена концентрация на димни газове.

  • Непосредствено зад гърлото на пещта е инсталиран дим амортисьор, който позволява коригиране прът (увеличаване или намаляване на преминаването на изгорелите газове през комина), и ако е необходимо припокриване тя напълно да се предотврати образуването на обратен въздушен удар улица - не vystuzhivat стайна а не да се увеличи скоростта на охлаждане на пещта.


Устройството на комина на пещта



  • След като вратата започне плавен преход към припокриването между етажите. За това комините за пещи се сгъстяват и поставят поне 2 тухли. Както и в този раздел излизащите газове започват да получават значителна скорост, тази мярка позволява да се намали нагряването на външната стена на комина, като по този начин значително се намалява възможността от пожар. Rspushku направи на 1-2 тухли над interfloor припокриване.
  • (Виж също: Ремонт на руската фурна със собствените си ръце)

Пресечната точка на мъх подови плочи допълнително желателно да се създаде топлоизолация между свързващия канал и външната обвивка горивен. Най-добре е да използвате съвременни материали като сандвич панел с пълнеж от минерална вата.



  • След изпичането в конструкцията на комина е повдигач, който в зависимост от вътрешния диаметър може или значително да увеличи скоростта на изтичане, или да го намали до известна степен. Въпреки, че няма особен смисъл в намаляването на характеристиките на скоростта на димните газове, тъй като няма причина да се отоплява таванското пространство.

  • Преходът между тавана и външната част на покрива се осъществява със специален дизайн, наречен "видра". Когато инсталирате печки камини и комини, трябва ясно да се придържате към технологията и да изпълнява всички структурни елементи. Например, ако не да се направи "видра", която е продължение на комина и да оставят никакви промени щранг, атмосферни валежи ще тече надолу по него от външната стена и да падне върху предната част на пещта, като по този начин се измъкна от външната облицовка на конструкцията.
  • (Виж също: Как да почистите комина от сажди)



Коминна пещ през зимата



  • Над видра структура класическа комин условие тръба врата, която трябва да бъде на определена височина, за да се комин завърши над билото на покрива, или когато се намира странично у дома, не повече от 10 градуса, ако една линия, е намалял в сравнение с горния ръб на покрива. Това е необходимо, за да не се създаде обратна тяга, и комина работи в желаната посока - изхвърляне на изгорелите газове към външната страна, отколкото принуждава въздуха в стаята. Ако фурната пуши, в помещенията - е необходимо леко да се увеличи височината на врата на комина.

  • Коминът завършва с глава, която го покрива отгоре. Обикновено се изработва от калай или тънък листов метал, в селата може да се намери стар чугун, който се поставя върху тръбата. Основната цел на главата е да се предотврати навлизането на атмосферни валежи в комина и да се предотврати навлизането на чужди предмети, пренасяни от птиците.


Каква е нестандартната употреба на комина


Днес не е необичайно да се намери обичайната употреба на комини. Вярно е, че за това те трябва да имат леко нестандартна конфигурация, но все пак такива проекти се използват успешно.

Например, можем да забележим по-скоро честа конструкция в комини вместо канавка от камерата от всички страни, заобиколена от димни газове. В такова отделение е много удобно да се изсушават или пушат продукти.

Друга необичайна възможност за използване на комина е туристическа преносима димна фурна. Това е по същество гъвкав и компактен дизайн опция, която включва както фурната за готвене на храна, когато е необходимо да се гасят, плоча, която може да се пържени храни и се вари във водата, и в крайна сметка по този пещ може да изсъхне влажни и мокри неща. Най-интересното е, че по-голямата част от функциите на пещта за дим се предлагат благодарение на специалния дизайн на комина.

Използвайки комина

Както обикновено неподвижно пещ "пуф" съдържа пещта, но за миниатюризация дизайн не е предвидена отделна пепел яма точно под врата за пълнене на гориво става повече отвори, през които влиза въздух и необходими за горене. Вътре в тялото на пещта, което се отваря на две части, се монтира стоманена решетка с перфорирана през която се събужда отработената пепел и въглища.

Ние трябва да споменем и структурата на комин, който е по същество от един прав изгорели газове и само ускорен. На първото коляно, което е инсталирано директно върху тялото на пещта, има платформа, на която можете да инсталирате тиган или кана. На върха на отвода за комин искра е износен, но ако все още е прикрепен радиален решетка, тогава е напълно възможно да се сложи на суровия нещата, които дължи на топлите отработените газове бързо пресъхват, а се дължи на факта, че те са високо над пещта, тя няма да изгори.


Поддръжка на комини


Има много модели и видове комини, но практически няма пещи, в които те отсъстват. Като един от основните конструкции на коминните комини се нуждаят от постоянна грижа и поддръжка. Състои се от периодично почистване на вътрешния канал от саждите, които се налагат върху него, и от солите на активните компоненти. Най-малко веднъж годишно, специално устройство, напомнящо за обикновена четка за миене на чинии, е необходимо да се почисти. Също така не забравяйте, че трябва да се почисти и сажди от въздушния лабиринт, защото изгорелите газове преминават значително намален, загуби сцепление и фурната ще бъде почти невъзможно да се възползва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи, тухла, отоплениеПещи, тухла, отопление
Фурна с дърва с водна веригаФурна с дърва с водна верига
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Как да направите печкаКак да направите печка
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Комини за печки със собствените си ръцеКомини за печки със собствените си ръце
Пещи за домаПещи за дома
» » Комини за пещи
© 2021 BggeHat.com