Как да изберем правилната фурна

Печката винаги е свързана с топлина в дома и уют. От най-ранните времена печката е използвана за затопляне на къщата, за готвене на вечеря и дори за сън. Днешният човек също дава предпочитание на печка за отопление на къща или стая. Ето защо решихме да посветим статия на въпроса "как да изберем подходящата фурна", която никога не губи своята релевантност.


Видове пещи


Първата стъпка е да се определят основните видове пещи. Първият от тях ще разгледа старинни и стилизирани пещи. Тези печки са вид сувенири, които често са най-истинските произведения на изкуството. Купете тези печки може да бъде в магазините на антики, и като правило те не са малки пари. (Виж също: Пещи за сауни)

Следващият тип фурна е печката за готвене. Постепенно влизат в живота на съвременния човек. Печките за готвене се различават по отношение на дизайна. Ето защо тези пещи на свой ред могат да бъдат разделени на няколко вида, в зависимост от формата, размера, къде точно са разположени дупката в пещта и други фактори.

Печките за баня също се наричат ​​руски пещи. Печките за сауна също са известни като пещи и те се наричат ​​така, защото са пълни с тежки кръгли камъни. Има видове сауна фурни, които нямат комина, в резултат на което димът отива в стаята.

Следващият тип пещ е натрупване на топлина. Такива пещи са един от видовете печки, които се използват за отопление. За обзавеждане на такива пещи се използват тухли, керамични плочки или тухли под гипс. (Виж също: Печки за баня)

Накрая, конвекционните пещи са пещи, които могат да отопляват няколко стаи наведнъж. Такива пещи работят чрез нагряване на самия въздух в стаята.

Печката професор Бутаков

Това са всички основни видове печки. Има обаче и други фурни, които ще разгледаме по-долу и ще ги представим по-подробно.


Индивидуални модели


Професор Бутаков има напълно уникално име. Той е кръстен в чест на вътрешното топлотехнически инженеринг от професор Сергей Бутаков, който в продължение на много години е учил в областта на доставките на топлинна и газова енергия, както и вентилация. Резултатът от плодотворната му работа е цялото производство на пещи, което сега има широко приложение. Тези пещи са уникални по това, че горната им хоризонтална част, която е в контакт с пламъка, позволява да се затопли и дори да готви храна за тях. (Виж също: Пещи от тухли за лятна резиденция)

Не по-малко ефективни са и немските фурни, които са отличен пример за европейско качество. Такива пещи обикновено се инсталират лесно и осигуряват достатъчно топлина за дълго време.

Друг местен продукт са Дон пещ. Те са евтина и идеална възможност за любителите да се насладят на прекрасната гледка към огъня и да осигурят топлина в къщата. Дон е малка фурна, създадена с помощта на най-модерните технологии. Тя позволява не само да се наслаждавате на красивия вид жив огън, но и да бъдете напълно безопасни поради факта, че съчетава свойствата на открита камина и затворена фурна.

Една от най-популярните печки за баня е пожарникарска пещ. Тези пещи са изцяло изработени от чугун, нямат метални елементи и тежат около 300 кг. Такива пещи са отлични за помещения с обем до 30 кубични метра. На предната страна има чаша, която ви позволява да получите истинска наслада пред очите на красиво възбуждащ пламък. (Виж също: Шведска фурна със собствени ръце)

Не по-малко ефективно е универсална фурна. Такава печка е отлична за производство на пара, както и за отопление и отопление на водата. Благодарение на модулния си дизайн, печката е демонтирана и монтирана без никакви проблеми.

Универсална фурна

За да се осигури ефективно отопление на помещенията, отоплителните пещи могат да бъдат отлична опция. Те напълно се справят с стая до 120 кубически метра. В допълнение към високата ефективност, пещите са с модерен дизайн, който в съчетание със стъклената врата в предната част го прави камина, перфектно монтирана във вътрешността на всяка къща.

Фурната работи според конвективния принцип на загряване на въздуха. В пещта има обвиващ преобразувател, който не само предпазва от инфрачервеното излъчване на пещта, но също така може да се превърне в отличен начин за декориране на пещта. На повечето модели преобразувателите на обвивки се изработват под формата на метални рамки, които ви позволяват да инсталирате върху тях стандартни керамични плочки за декорация. (Виж също: Печка на фурна)



Тези пещи са изработени от неръждаема стомана. Съставът на тази стомана също така включва най-малко 13 процента хром, което значително увеличава съпротивлението на пещта за изгаряне поради високи температури, а също и не гори кислорода.

Както вече споменахме по-горе, един от най-ефективните дизайнерски елементи на тази фурна е предната стъклена врата. Топлоустойчивата врата позволява да бъде херметично запечатана, като същевременно позволява да бъде напълно безопасно да се пази огънят в пещта. Благодарение на възможността за регулиране на достъпа на въздух до пещта, печката може да работи върху един разделител за дърва за повече от 8 часа.

Отлично допълнение към фурната е плотът от сив чугун. Такава плоча дава възможност за загряване на храната в режим на продължително изгаряне. Сравнително малките размери на пещта, както и вертикалният дизайн, спестяват място, което е особено полезно в случая на малки апартаменти.


Изграждане на печка със собствени ръце


Това са основните типове и видове печки. Трябва обаче да се отбележи, че не всеки мисли, че печката трябва да бъде закупена в магазина или поръчана от господаря, защото когато нямаше завършени печки, всеки си построи собствен източник на топлина сам. Днес е възможно да се изградят печки за частни беседки, и как да го направите, ние предлагаме да разберете точно сега.

Фурна за пергола

Gazebo е място, където можете да се срещнете с приятели в дългоочаквания ден и да се насладите на студена бира и сочно барбекю.

При изграждането на пещта трябва да се има предвид при изграждането на самата беседка. Факт е, че подовете под печките в беседките трябва да бъдат на стабилна основа. Ако беседката е построен без да се отчита тази функция, тогава не се разстрои, защото можете просто - просто почистване на подови настилки в частта, в която се планира да се изгради и да направи това място бетон. В допълнение към стандартните материали, като огнеупорни тухли, зидария и т.н., ще ви е необходим лист метал с дебелина три милиметра. Ще е необходимо да се подготви палет за въглища.

Определящият фактор за размера на основата на пещта е нейният размер. Ако предпочитате обикновена фурна за барбекю, достатъчно е да вземете малко пространство от 1,5 до 2 метра за тази цел. За такава основа е достатъчно:



  1. изкопайте дупка с дълбочина 30 сантиметра,

  2. подравнете долната част,

  3. запълнете го със слой от груб пясък.


След това - въпрос на технология. След изсипването на ямата с пясък с бетон и подсилване на армировката, можете да започнете да слагате печката. Полагането на пещта обикновено се извършва на половин тухла. Ако някой не е наясно, концепцията за половин тухла означава, че дебелината на стената трябва да бъде равна на ширината на тухла. Особено важно за изграждането на печката, както всичко останало, е първият ред, който трябва да бъде напълно равен. За да направите това, трябва да медете контура на печката с опънати шнурове. Печката се препоръчва да се изравнява от задната страна на кофража. Това има няколко предимства. На първо място, тази техника дава допълнителна пожаробезопасност, и второ, след изграждането на самата печка, е възможно да се украси предната част с плочки.

Обзавеждане на фурната

Когато всичко е готово, можете да продължите с полагане. То трябва да се съхранява под формата на буквата "SH". Резултатът трябва да бъде два раздела. Тя от тях ще изпълнява ролята на маса, а втората - съответно пещта.

Когато печката е построена, можете да започнете декорирането. За да направите красив декор на фурната със собствените си ръце, трябва да знаете кои материали могат да се използват за такъв случай. Преди всичко трябва да се отбележи, че за декора на фурната се използват само материали с нехлъзгащ и огнеупорен материал. Има много опции за декор. Можете да опитате да пресъздадете готови примери и дори можете да си мечтаете. Често във втория случай е по-добре.


Кухненски прибори за фурна


След избора на печка има напълно логичен въпрос за избор на ястия. Традиционно съдовете за готвене са изработени от чугун. Съдовете, изработени от чугун, позволяват запазване на топлината за дълго време. Поради масивността на материала, топлината в саксиите от чугун е равномерно разпределена по цялата си повърхност. Чугунът също влияе върху вкуса на готварските ястия. Доказано е, че само всички витамини и полезни съставки запазват своите полезни свойства. Ето защо водещите готвачи, които подготвят храна в пещи, предпочитат приборите, изработени от чугун.

Днес, благодарение на модерната технология, всеки има възможност да избира всякакъв вид съдове за готвене от чугун. Изработените днес чугунени съдове могат да бъдат разделени на две основни категории.



  • Първата категория включва ястия с открити,

  • вторият - с емайлирана повърхност във вътрешната част.


И двата варианта имат своите положителни и отрицателни страни. Първият тип ястия, например, е относително бързо изложен на ръжда. Вторият недостатък на чугунните чинии е загубата на уникални свойства на вкуса.

Във всеки случай, чугунени чинии се нуждаят от внимателна грижа. Важно е да запомните, че преди да използвате такива прибори, трябва да ги смажете с растително масло, което прави възможно да се предпазят съдовете от ръжда.

Това са основните съвети за избора на пещ, нейната самостоятелна конструкция, както и изборът на подходящи прибори. Успех и повече топлина в домовете си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Отоплителни пещи за вилиОтоплителни пещи за вили
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Как да направите печкаКак да направите печка
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
» » Как да изберем правилната фурна
© 2021 BggeHat.com