Как да изберем печка

Съвременният пазар е пълен с различни варианти на пещните устройства, които се представят от различни производители. Преди да изберете печка, трябва да определите нейната цел. Днес изборът е между четири вида пещи:



  1. Печки, камини.

  2. Отопление.

  3. Отопление и готвене.

  4. Portable.


Тъй като сред основните характеристики на пещи, най-вече оценяват своята топлинна мощност, както и отопление пещта са най-популярни, но фурната за барбекю по този начин, те не са по-ниско. Те могат да бъдат изработени от различни материали, било то стомана, чугун или керемиди, както и традиционни тухли и камъни. (Виж също: Електрическа фурна за сауна)

Пещта от чугун е класика, която произхожда от преди няколко века и продължава да бъде на водеща позиция. Сред предимствата на такава пещ, първото място е взето от пожароустойчивост и висока якост, тъй като материалът не губи формата си дори при най-силното нагряване. Въпреки това материалът може да бъде пробит, което прави възможно създаването на интересни дизайни. Също така имайте предвид високата топлопроводимост на материала. Не е тайна, че от чугун, можете наистина да създадете красиви модели и да ги покриете с емайл. Такива модели са с висока цена.

С развитието на технологиите, чугунът е заменен от стоманени листове, в резултат на което производственият процес на пещта е много по-опростен и самата конструкция става по-лесна. Основните положителни фактори от този тип са: простота на конструкцията, универсално оборудване за пещи, двойностенна конструкция (позволява по-близо монтаж на фурната до стената, конвекционно отопление). В повечето случаи такива пещи също включват чугунени елементи.

Пещ за дома

Печките за керемиди най-често се намират в Европа и представляват произведения на изкуството. Този тип не е много тежък, така че не изисква допълнителна основа. Те разпространяваха дифузна топлина, като печки на маслени бои. Такива пещи означават пещи, изработени от чугун или стомана. Привлекателният външен вид дава погрешна представа за сложността на изработването на такава извадка, но дизайнът е много прост и може да се събере независимо. Основното предимство на печката е конвекционната отоплителна система. Ако е необходимо бързото затопляне на помещението, този тип уред за фурна ще бъде най-добрият избор. (Виж също: Отоплителни пещи за вили)

А тухла пещ е подходящ за селски къщи, защото тя изисква много пространство и солидна основа. Теглото му е много тежко, отнема много време, за да се загрее и изисква много гориво. Изпълнението зависи от господаря, който го е построил. Маслената пещ ще бъде най-добрият аналог. При избора на фурна е необходимо да се обърне внимание на местоположението на тръбите, както и на необходимото количество гориво във връзка с отопляемата площ.


Фурни за отопление и готвене


Комбинираните варианти на пещните устройства са изключително популярни днес, преди всичко - отоплителни и готварски екземпляри. Те са многофункционални устройства, а огънят във фурната позволява не само да се даде на стаята дългоочакваната топлина, но и да се приготвят вкусни ястия с нея. В допълнение към този положителен фактор, можем да отбележим и следното: това са компактни размери. Основните показатели за този тип пещи са:



  • Универсалност.

  • Спестяване на място.

  • Икономия на гориво.

  • Спестяване на пари (няма нужда да купувате няколко отделни единици).

  • Атрактивен външен вид.


Фурна за готвене

Това устройство може да загрява стаята и да поддържа необходимата температура в нея, докато наличието на прозорец дава на устройството вид на камина. В допълнение към отоплението и добавянето на изтънченост към интериора устройството ви позволява да приготвяте много вкусна храна, особено когато рецептите за фурната днес са много разнообразни. (Виж също: Отоплителни пещи за дома)

Принципът на действие на този вид пещ се основава на рационалното използване на топлинната енергия. Тя се изразява в използването на тази енергия както за отопление, така и за готвене. Последното действие не изисква допълнителен разход на гориво. Различни материали могат да се използват като гориво: торф, дърва за огрев, въглища и други. Една отметка на материала е достатъчна за 5-8 часа работа. Устройството е оборудвано с много удобна плоча, практически неразличима от повърхността на плочите. Има и фурна, в моделите с камини е удобно да се сушат кутии за печки и други прибори, както и зеленчуци, гъби и плодове.



Функционалният компонент на тези модели позволява директна топлинна енергия в горещи периоди само за готвене, докато кутията ще остане студена и топлината няма да влезе в къщата. Стаята се отоплява посредством конвекционни канали. Високата функционалност при печките за готвене и готвене е съчетана с висока ергономичност. Тези модели са подходящи за всички видове строителство - от ваканционни домове до големи вили, тъй като те не изискват специални познания за работата и са напълно безопасни за използване.


Камини


В повечето случаи това устройство, независимо дали става въпрос за шаманка за печка или каква друга опция, е скъпа покупка. Съответно, се предполага дълъг експлоатационен живот на това устройство, поради което изборът на камина трябва да се извършва много внимателно. На първо място, необходимо е да се определи избора на материала, от който ще бъде направен. Чугунните варианти имат висока топлопроводимост, така че не е трудно да се затопли просторната стая. В същото време печката ще се затопли малко по-дълго, но топлината в стаята ще продължи дълго време. (Виж също: Как да нарисуваме печката)

Камината Шаман

Аналозите от стомана са подходящи за незабавно затопляне у дома, докато се охлаждат доста бързо. Особено внимание трябва да се обърне на материала, неговата плътност и маса, те трябва да съответстват на декларирания капацитет. Твърде леките модели не са най-добрият вариант. Стоманените листове задължително трябва да бъдат облицовани с шамот, друга опция е вермикулитът.

Днес можете да намерите няколко опции за облицоване в зависимост от моделите, независимо дали става дума за печката Gucha, или нещо друго. Тухлената или каменна облицовка притежава високо запазване на топлината, дори след пълно изгаряне на гориво, такива пещи отделят топлина за известно време. Такъв ефект има благоприятен ефект върху човешкото здраве, допринася за облекчаване на ставните заболявания. Въпреки това, отнема доста време, за да се загрее такава пещ. Важно е да обърнете внимание на наличието на ремонт на продукта.

Следващото важно нещо е обвързването. Изборът на пещта трябва да зависи от включения в комплекта пожарогасител, както и от решетката. Струва си да проверите наличието на топлоизолация на дръжките и регулаторите на устройството. Ако има врата, стъклото трябва да бъде изработено от топлоустойчив материал, а самата врата да е плътно прикрепено към отделението за пещ. Подвижните елементи не трябва да се залепват или да се движат. Самият инструмент се препоръчва да проверява за деформации. (Виж също: Как да инсталирате печката във вана)

Други важни фактори, които влияят върху избора на камина пещ може да бъде наличието на система за почистване на стъкло, както и система за продължително изгаряне. Необходимо е да се обърне внимание на типа гориво, тъй като може да не е подходящо за тази или тази област. Не последното място на избор е заето от дизайна на продукт, тъй като устройството струва значителни пари, препоръчително е да го изберете с вкус. Купуването на камина ще донесе известна приятна атмосфера в къщата и ще се превърне в прекрасна декорация на интериора. Прометеус печка камина и всички други модели трябва непременно да имат всички необходими документи и гаранция.

Пещта Прометеус


Пещи за сауни и бани


Съвременният пазар на устройства за пещи са толкова разнообразни, че днес е възможно да се избере модел за различни цели, може да се пещ за керамика, барбекю, отопление, или за сауни. Оборудването за баня е представено от широк асортимент, в който не е трудно да се загубиш. Изборът на добра пещ зависи от няколко фактора. Преди всичко, обърнете внимание на капацитета на устройството - това е най-важната характеристика, независимо от вида на пещта, независимо дали електрически или традиционна дървесина.

Освен това се препоръчва да се оценят размерите на продукта. На пода се монтират много фурни, но има опции за инсталиране на стената или дори в ъгъла. В този случай дизайнът на продуктите може да бъде представен по различни начини. Е, ако фурната в парната баня е оборудвана с резервоар за нагряване на вода, това ще спести инсталацията на котела. Друга положителна особеност е възможността за отопление на устройството със съседни помещения. Както при другите видове пещи, дизайнът играе важна роля, особено ако устройството е инсталирано в друга стая, например в стая за отдих.

Изборът на печка няма значение за нуждите, независимо дали е печка за готвене, печка за вана или топилна пещ, особено внимание трябва да се обърне на ергономията на продукта. Друг фактор е режимът на температурата и влажността, който позволява създаването на сауна или сауна в помещението. В този случай е възможно да се инсталира парогенератор. Наред с други неща има и опции за избор на отворен или затворен тип. За бани и сауни, които се използват рядко, пещите с отворен тип ще работят добре, защото имат бързо нагряване, но бързо се охлаждат. Затвореният тип се загрява изключително дълго, но същевременно поддържа продължително време необходимата температура в парната баня. Тази опция е чудесна за постоянна функция на място за почивка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ, чугун, за ванаПещ, чугун, за вана
Как да изберем правилната фурнаКак да изберем правилната фурна
Видове пещиВидове пещи
Пещи за вили, чугунениПещи за вили, чугунени
Пещи за бани електрическиПещи за бани електрически
Пещи с печкаПещи с печка
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Финландски пещи за саунаФинландски пещи за сауна
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
» » Как да изберем печка
© 2021 BggeHat.com