Финландски пещи за сауна

Понастоящем финландските пещи за сауна са много популярни. Като цяло дизайнът на такива вани е много по-практичен от други видове пещи, поради което те са по-търсени. Подходящ за сауна печки е такава, защото е възможно чрез тях да се нагрява въздуха до висока температура (100 по Целзий плюс сух въздух), без да надвишава нивото на влага 15%.

Тези сауна пещи са построени на практика на същия принцип като за къща, къща и баня. Определено с инсталирането на пещта, трябва да вземете предвид местоположението му. Долната линия е, че финландската фурна (и всяка друга) отделя неравна топлина при разтопяване. Пещите с дебели стени достигат максимална температура в рамките на 2,5 - 3 часа от началото на пещта. Ако пещта има тънки стени, то достига максимална температура след 1,5-2 часа. (Виж също: Гореща пещ)



Препоръчва се: да се постави до най-студените стени, в същото време пещта да заема централното пространство, за да се осигури равномерно пренасяне на топлина.



Когато топлинната мощност на пещта за баня превиши възвращаемостта на помещението с около 20%, тогава размерите на конструкцията трябва да бъдат определени малко по-малко. При тази ситуация тя ще бъде по-полезна и с порядък на по-малка част от разходите за строителство. Тези печки за дърво са по-евтини в строителството, когато правите всичко сами. За да избегнете различни грешки в инсталацията, трябва да поверите инсталирането на фурната във ваната на специалисти на otopimdom.ru, които имат голям опит в тази област.

Финландски пещи за сауна


Ключови елементи


Финландската печка камина, като обикновена печка, има същите основни елементи, които трябва да се използват по време на строителството. Всички финландски сауна фурни, както и други, имат камина, облицовка, пепел и комин. (Виж също: Пещи за баня с топлообменник)

Една камина е камера или отделение, където горивото гори. Една от основните цели е да се съхранява максималното количество топлина и да се прехвърлят на отоплителните канали. Горивото задържа 75 тотална топлина от една пещ. В същото време камината осигурява еднакво подаване на въздух за поддържане на изгарянето. По принцип финландските пещи за сауна разполагат с камина, чийто размер зависи от използваното гориво и топлинния трансфер:



  • Малките пещи с висока топлинна мощност до 1000 kcal на час имат широчина на пласта от най-малко 12 см.

  • Пещи със среден размер, които имат топлинен трансфер до 3000 kcal на час, имат ширина на камина от 27 см.

  • При най-големите фурни ширината на камината е 50 см.

  • Височината на пещта се отчита от решетката, чийто размер може да бъде 40 - 100 см. Решетката се поставя един или два реда под вратата на пещта.
  • (Виж също: Печката за ваната със собствените си ръце)

Облицовката е вътрешен слой, облицован с огнеупорни тухли. С други думи, "облицовка" е защитна обвивка, разположена във вътрешната кухина на пещта, с размери 1-2 тухли. Това е за защита на финландските камини или печки от унищожение. Това важи и за други видове пещи.

Горивната камера трябва да има максимална допустима дължина. Главно поради хоризонталната позиция на дърва за огрев, е осигурена униформа и пълно изгаряне. Средно пещта има дължина на перката от 25 до 50 см, което зависи от дизайна.

Много често, лигавицата е огнеупорен шамотни тухли жълт цвят, пожароустойчивост идва до 1600 ° С Освен прилага Borovichi Gzhel или тухла, тяхната термична стабилност достига до 1000 ° С (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)

Пещ за сауна финландска

Коминът представлява система от тръби, преминаващи през горещи газове, което прави топлоизолация на топлоизолация, като по този начин отоплява пещта. Различните видове пещи имат различен брой канали. Например, пещ за финландска сауна е оборудвана средно с 6 канала.



За да не се пуши печката в сауната и по-голямата част от топлината остава вътре, важно е да знаете няколко правила: (Виж също: Изграждане на пещ със собствените си ръце)



  1. Димните газове ще получават значително повече топлина, ако осигурите най-гладката вътрешна повърхност.

  2. Необходимо е да направите напречното сечение, така че димните газове да преминат безпрепятствено.

  3. Финландските пещи трябва да имат напречно сечение на множество размери на тухлите (от 1 до 2 × 1 до 2).


пещи Ferlyuks


Испанските пещи Ferux, изработени от чугун, са придобили добра репутация за безопасни и лесни за употреба продукти. Широката гама от модели ще задоволи нуждите на най-взискателните клиенти. Ferlux произвежда пещи, камини и барбекю, които отговарят на европейските стандарти. Всички продукти на Ferlux се подлагат на изпитание и се потвърждават от сертификати в съответствие с европейските норми EN 13229 и други наредби. Тези пещи са излят от висококачествен чугун в съвременното производство, използвайки най-новите технологии, при които надеждността на продуктите се увеличава многократно. В допълнение, чугунът е отличен проводник на топлина, има устойчивост на окисляване и деформация, което допълнително гарантира дълъг живот на продукта.

Някои модели пещи имат система за "вторично зареждане", с помощта на която горните продукти на изгаряне се изгарят в горната част на пещта. Поради това се повишава коефициентът на топлинна производителност, намалява се потреблението на дървесина и се намалява синтеза на въглероден окис.


Токи Сегуин


Основните характеристики на камината печки Seguin е, че те са не само безопасни за стаята, но и имат други предимства. Например, благодарение на практичния въртящ се плъзгач, потокът от газове в комина може да бъде блокиран, като по този начин се спести значително количество топлина в помещението. Пещите са с ефективност 75, а отделните модели са дори по-високи. За тези пещи, облицовъчните материали, произведени от френската фирма Seguin, ще съвпадат перфектно.

Токи Сегуин

Към днешна дата тези пещи заемат първото място в света по отношение на продажбите, което осигурява цяла гама от параметри. На първо място, те се произвеждат в съответствие с всички нови технически постижения в тази област, което значително увеличава периода на тяхната работа. На второ място, безопасна работа е възможна чрез блокиране на издигането на пещта, докато амортисьорът се затвори.

За производството на камиони се използват само естествени материали, така че те се считат за екологични. Към днешна дата тези вградени камини са с право се считат за един от най-красивите в света. Модерните чугунени отливки имат високо качество, което стана възможно благодарение на въвеждането на най-подходящите технологии в производството.

Стените на пещта имат доста голяма (8-12 мм) дебелина, което значително увеличава безопасността на работа на пещите. Стъклените стени имат не само декоративна функция: те също блокират проникването на въглища в пода. Поради системата на "окабеляване" топлина, ефективността се увеличава няколко пъти. Собственикът на камината има възможност самостоятелно да контролира горенето на дърва за огрев. Дизайнът на фурната осигурява прибиращ се пепел.


Печки Австрофлам


Най-подходящите технологии бяха показани в австрийските коминни пещи от Австрия.

Австрофламна пещ

Пещта Austroflamm впечатлява със своето разнообразие от технически решения и тънкости:



  • Продуктът е изолиран с керамит. Това е специален материал, който има предимствата на керамика и шамот. По време на експлоатацията на пещта с керамита, температурата се осигурява с порядък по-висок от този при обикновените пещи, поради което е възможно горивото да се гори по качествен начин и също така бързо да се почистват стените на продукта от сажди.

  • Камината, изработена от чугун, има две подвижни свързващи части, което прави възможно свързването на продукта под прав ъгъл с комина.

  • Благодарение на новаторската система първичният и вторичният въздух могат да бъдат доставени в пещта с един регулатор. С новата система корекцията на работата на продукта става съвсем проста, което не изисква специална подготовка.

  • Благодарение на системата за специално запазване на топлината, което е сравнително лесно да се инсталира, подобрена ефективност, повишен топлинен капацитет на пещта е два до три пъти или повече, поради високите свойства топлинно акумулиране.

  • Възможно е да нулирате вратите на пещта от класическия отвор вляво в отвора отдясно и обратно.

  • С помощта на развиване на краката с пластмасово уплътнение е възможно пещта да се постави в по-добра позиция много по-точно.

  • Повдигащите врати могат да бъдат отворени за почистване. За тази цел е създадена специална брава, която не изисква инструменти и същевременно осигурява плътно затваряне на вратата благодарение на пружините. Това решение е невидимо в дизайна.

  • Съответствие с най-високите екологични стандарти.


Основни предимства:



  • Ниска консумация на гориво на генерирана топлина.

  • Наличие на висока ефективност в 85.

  • Некомплицирана работа.

  • Моделите G2 G3 имат специални затварящи устройства за врати.

  • Тя може да бъде допълнена с конвекторни кутии.

  • Наличие на ефективен режим на продължително изгаряне.

  • Страхотен дизайн.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фурна с дърва с водна веригаФурна с дърва с водна верига
Видове пещиВидове пещи
Харвия СториХарвия Стори
Печка нагревател за саунаПечка нагревател за сауна
Електрически сауниЕлектрически сауни
Тухлена печка за сауна със собствени ръцеТухлена печка за сауна със собствени ръце
Пещта на банята от улицатаПещта на банята от улицата
Как да изберем печка за баняКак да изберем печка за баня
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Печката за ваната със собствените си ръцеПечката за ваната със собствените си ръце
» » Финландски пещи за сауна
© 2021 BggeHat.com