Пещи от тухли за лятна резиденция

Всичко в света е в непрекъснато движение. През следващата година идва следващата година, векът е век, тенденцията е тенденция. Въпреки това, само първичният не се променя, което носи у дома топлота и комфорт - тухлена фурна за дача. В същото време те са елемент от интериора. Тези структури са познати на всички от детството. Какво е толкова популярно във фурната? Какво е предимството на тухлените пещи? Как да ги избирате правилно? Ние ще покрием тези точки в статията.

Понастоящем не всеки летен жител притежава познания и умения за изграждане на самостоятелни пещи без външна помощ. Между другото, често няма възможност да се инвестират пари и време в издигането на печката. Също така сега проблемът е намирането на добра печка и за овладяване на изкуството на зидарията е необходим доста дълъг период и необикновена грижа. Да, науката не стои неподвижно, поради тази причина, производителите предлагат готови варианти - модерни "burzhuyki". На пръв поглед изглежда, че не е необходимо да се замисляме за избора. Въпреки че това е далеч от случая. (Виж също: Тухлена фурна за дома)

Печка със собствени ръце


От необходимост до възможности


За да изберете правилно отоплителното устройство за дача, първо трябва да определите функциите, които се изпълняват от нея. С други думи, за какви цели ще бъде използвана, каква трябва да бъде конструктивната цел. След като разгледахме тези въпроси, ще бъде много по-лесно да направим избор.

Ако е необходимо да се затопля малка стая от време на време в дача, където никой не живее постоянно, най-добрият вариант ще бъде пещ-burzhuyka. В този случай не е необходимо поставянето му от тухли в този случай.



Важно е да знаете, че за печката не се изисква голямо количество гориво, което не само ще затопли, но ще помогне за загряването на храната. Характеризира се също така с простотата при проектирането, при монтажа. За да извършите инсталацията, е достатъчно да изпълните някои препоръки. Но въпреки това е желателно да се повери инсталацията на опитни специалисти от otopimdom.ru, което гарантира качествен и бърз резултат. (Виж също: Тухлена фурна за дома)



Най-старата пещ, която в по-ранни времена са във всяка хижа, постепенно остават в миналото, поради тази причина, на пещ-печката е най-прост и доказана възможността да се даде, то също може да бъде облицована с тухли, за да му се даде естетичен вид и подобряване на определени характеристики. Но в същото време това не е в сравнение с предимствата на тухленото строителство, което ще бъде разгледано по-късно.



Забележка: фурната е предназначена да отделя топлина в значителна степен, когато консумира минимално количество гориво. Следователно, колкото по-висок е коефициентът на ефективност, толкова по-добре. Ефективността на пещта е съотношението на количеството топлина, което пещта е дала на стаята, количеството топлина, съдържащо се в горивото. При добра машина с тухли ефикасността трябва да е поне 75%.



Класификация на пещите


Има много видове печки за вили. Те се класифицират много просто, така че е съвсем ясно какво означават тайнствените имена: "Швед", ​​"Холандец" или "Руски". Тъй като всеки от изброените е доста популярен в нашата страна. (Виж също: Тухлена фурна със собствени ръце)

Тухлените екземпляри условно се разделят на няколко вида:



  1. Отопление.

  2. Готвене.

  3. Загряване чрез горене (смесено).


Имената на тези класове определят естеството на целта на всеки тип. Ако е избрана готварска печка за дача, тогава не е необходимо да се разчита на нагряване на цялата дача. С помощта на такъв дизайн е възможно да се отоплява малка стая, тъй като основната й задача не е да се осигури максимален пренос на топлина, а да се подготви храна.

Фурна за готвене за вили

Доста често тези единици се поставят в "летни" вили или в кухнята. Отоплителната му характеристика е наличието на готварска повърхност и фурна. Оказва се, че има готварска печка за готвене.

Когато става дума за отоплителни пещи, трябва да знаете, че те се използват само за отопление. Такава фурна не може да се използва за готвене поради неговите конструктивни характеристики. Междувременно в разтопената печка можете да поставите гърнета от съдове, за да направите вкусна каша, но това е по-скоро изключение. (Виж също: Пещи за вили, чугунени)





ИНТЕРЕСТИРАНЕ: при хората в пещта отоплението се нарича "холандски". Дизайнът и размерите на пещта се определят от нагретия район. Обикновено такива образци са с правоъгълен дизайн с малки размери, въпреки че има и кръгли пещи, но тази форма е по-рядка. Те са инсталирани в спални помещения, където не се извършва процес на готвене и няма нужда от повърхност за готвене.



Отоплителните уреди за готвене са популярно наречени "шведи". Те са универсални тухлени пещи. В края на краищата, благодарение на този дизайн, можете едновременно да затоплите голяма площ и да приготвите храна. Като правило, те са поставени на границата на стаите: в спалнята и в залата - основната печка, а в кухнята - за готвене. Според тези критерии се признава "руска" фурна. Но освен функциите за отопление и готвене, тя също има шезлонг. Това е именно разликата между "руския" дизайн и "шведския" дизайн.

Това обяснява популярността на "руската" версия. Защото създава топлина, комфорт и можете да готвите храна. С помощта на тухлен вариант е възможно температурата на повърхността, която се нагрява и е глина, да достигне до 70 градуса по Целзий. Ароматът в жилището, където се нагрява такава печка, се различава значително от миризмата на въздух в къщата, където отоплителната система работи. Този вкус е много естествен. Можете също така да направите свой собствен барбекю. В зависимост от желанието тя може да се превърне в пещ барбекю компактен размер или барбекю-комплекс, който включва скара, опушване, руски мини-фурна, камина и печка с Казан един. С помощта на тях можете да готвите почти всяко ястие. (Виж също: Тухлена малка фурна със собствени ръце)


Опростен и ефективен дизайн на пещта


Простият дизайн на тухлена фурна е тайната на нейния успех. Плътно сгънатото копие не създава проблеми, а поддръжката на продукта се свежда до избърсване от прах или зацапване, както и зареждане с дърва за огрев. Неточностите по време на изграждането на пещта могат да доведат до по-големи проблеми в бъдеще. Възможно е да има дим, пукнатини и други проблеми. Поради тази причина трябва да прибягвате до помощта на професионалисти, тогава няма да откриете такива последствия.

Въздушно захранване на пещта

В подобен случай процесът на изгаряне се регулира чрез увеличаване или намаляване на потока въздух в пещта. В случай на излишък, пламъкът се разпалва и в кратко време стаята се загрява. Когато въздушното захранване на пещта се намали рязко, докато неговият недостиг в горивната камера се създаде, започва да се произвежда пещния газ.



ВНИМАНИЕ: пещта е монументална структура, заемаща значителна част от дачата. Този момент се дължи на способността му да натрупва топлина за дълъг период от време, дори когато пещта е завършена. Всеки знае, че дори при тежки студове е достатъчно да пробие печката няколко пъти на ден, за да запази топлината в стаята в продължение на няколко дни. Разбира се, има едно важно условие - наличието на подходяща топлоизолация у дома, без която пещта няма смисъл. Топлината ще се загуби, без да остане дълго в стаята.



Инерцията на пещите


Що се отнася до инерцията на пещта, това е доста спорен въпрос. Разбира се, той не функционира като електрически нагревател - той не загрява въздуха в стаята. Първо, фурната се загрява само по себе си и след това отделя топлина. Поради тази причина в случай на отопление на дачи с блок тухла е необходимо повече от два часа за отопление на помещението, ако не е загрято няколко дни.

Така или иначе, това не отнема половин ден, както казват скептиците. Тук трябва да си спомним минус на батериите, за да разберем по-добре плюс тези пещи. Какво се случва с отоплителната система на водата, когато тя остава за няколко дни при силни студове? Той замръзва и батериите стават неизползваеми. Възстановяването на такава система ще изисква много пари и време. Разбира се, възможно е водата да се смени с не замразяваща течност, но трябва да се има предвид, че това е токсично.

Така че собственикът на тухлената единица не трябва да се безпокои за факта, че в мразовицата дачата остава без нагряване. Когато пожелае, той напусна, ако е необходимо - дойде и протопи. Това е просто! Наскоро декоративни пещи също са придобили популярност, която, в допълнение към отоплителната функция, са декорация на интериора.

Декоративна фурна



ВАЖНО: Скептиците също могат да посочат ниската ефективност на такива пещи. Но това е по-скоро резултат от лошо изпълнени проекти. Благодарение на съвременните технологии е възможно да се изградят тухлени образци с ефективност 80, което се постига чрез увеличаване броя на завоите на комина и други конструктивни елементи.



Обобщение


Съдейки по всичко това, можем да заключим, че тухлената печка е най-добрата. Струва си да се отдаде почит на съвременните технологии. По един или друг начин всичко се учи в сравнение. Като се вземат предвид всички предимства на отоплението на печката, е невъзможно да се отхвърли, тъй като често е единственият приличен начин за отопление на стаята. Ако за една къща с централно отопление такава печка е по-използвана за украса на стая, тогава в дача може да бъде единственият начин за отопление.

Избирайки опцията за отопление на вилата, трябва да решите да отоплявате сауната или сауната. Отлична версия на пещта Skif, която има отлични характеристики за тази цел. Лесна работа и достъпност - тези параметри вече са достатъчни, за да се вземе решение в полза на възможността за тухла, а не като се посочват научно доказани лечебни свойства на топла кал, на вкуса на храна, приготвена в пещ, аромата на въздуха в стаята.

Да обобщим и да дадем някои препоръки:



  • Устройството трябва да бъде поставено на разстояние от стената, най-малко 25 см.

  • Желателно е да имате тръба в центъра.

  • Комините в агрегата трябва да се опъват на не повече от 5 м.

  • Преди да бъде положен, туната е за предпочитане напоена с вода за отстраняване на въздушните мехурчета.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещи отоплителни тухлениПещи отоплителни тухлени
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Пещи за дома от собствени ръцеПещи за дома от собствени ръце
Пещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опцииПещ камина с печка, помислете за тухла и чугун опции
Как да направите печкаКак да направите печка
Шведска фурна със собствени ръцеШведска фурна със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Пещи за домаПещи за дома
» » Пещи от тухли за лятна резиденция
© 2021 BggeHat.com