Пещи отоплителни тухлени

От древни времена се използва тухла за изграждането на печката. Благодарение на съвременните технологии стана възможно да се използват други строителни материали за тези цели. Въпреки това, тухла остава на водещо място сред всички зидарски материали, а отоплителните печки от тухли са в голямо търсене.

Много от тях изграждат пещи за дома самостоятелно, защото този процес е съвсем прост. За изграждането на тухлена фурна трябва да имате малка представа за строежа от себе си. Поставянето на такава фурна няма да бъде трудно, тъй като не изисква допълнително облицоване. (Виж също: Пещ за баня от тухла)

За тази работа е необходим малък брой инструменти, а именно:



  • Капацитет за подготовка на разтвора.

  • Абразивен инструмент.

  • Изграждане на молив.

  • Комбинирани клещи.


Отоплителна пещ от тухли


Видове пещи от тухла


В момента има отделни видове отоплителни печки от тухли, някои от които се използват за отопление на жилището, други за приготвяне на вкусна и здравословна домашна храна, докато други изпълняват само декоративни функции. Съществуват и модели, които изпълняват няколко функции наведнъж, включително печка за отопление и готвене, изработена от тухли. Този вид пещ се нарича също "швед", ​​а в някои райони те се наричат ​​"холандски".

Не по-малко известни са печки-камини. В този случай мненията на различните хора са разделени. Някои смятат, че камината трябва да стои сама, други са доволни от вградената фурна. Вторият вариант е най-икономичен по отношение на пространството и използването на консумативи. Такава печка затопля стаята доста бързо. В допълнение, една тухла мини фурна със собствените си ръце не изисква много знания и умения в строителството. Така че, тя може да се превърне в орнамент на абсолютно всяка къща.

Тухлената печка е просто устройство, въпреки че изглежда доста трудно. Тази фурна може да се използва като алтернатива на обикновен фурнир. Ето защо изграждането му в двора на собствената ви къща няма да бъде много трудно. (Виж също: Пещи от тухли за лятна резиденция)

Важно е да запомните: поръчките на тухлени пещи, принадлежащи към определен вид, са поразително различни един от друг.


Изисквания за пещите


Повечето сайтове, посветени на тази тема, си поставят за цел да продадат готов пещен проект. А хората, които са решили да построят печка за самозатваряне, но нямат достатъчно опит и знания, за да създадат проекти за отопление на печки от тухли.

За да направите работата си много по-лесна, е необходимо да разберете какви изисквания налагат модерните тухлени пещи. Трябва да се отбележи, че тези параметри се използват от професионални архитекти в подготовката на абсолютно всички видове тухлени пещи. Списъкът на изискванията включва: (Виж също: Изграждане на пещ със собствените си ръце)



  1. Икономиката.

  2. Възможност за задържане на топлина за дълго време.

  3. Съответствие със стандартите за пожарна безопасност.

  4. Добро нагряване на цялата пещ.

  5. Лесен за работа.

  6. Удобство на поддръжката.

  7. Дълготрайност.

  8. Красив дизайн.


Подготовка за изграждане на пещта: определяне на местоположението


Печките от тухли за отопление на зидарията започват с дефинирането на местоположението им въз основа на предназначението им. Отоплителната пещ е най-добре разположена в центъра на къщата, тъй като ако поне едната страна е в съседство със стената към улицата, нейната ефективност ще бъде загубена. Освен това може да има нежелани температурни промени, които оказват неблагоприятно въздействие върху живота на дома. А също и за ефективността на комина.

Тухлена горелка

Комбинираната фурна трябва да бъде разположена по същия начин като отоплителната пещ. Единственото условие е тухлените пещи да гледат кухнята. В дневната трябва да се постави камина с камина.


Приготвяне на разтвора


След това трябва да направите циментова замазка. За подготовката си, глината се напълва с вода. В този случай трябва да бъде пресяван предварително, без камъни. Това ще направи зидарията по-трайна. (Виж също: Пещ от тухли за лятната резиденция)



Важно: правилно подготвеният глинен разтвор е гаранция за издръжливостта на печката.



Накисната глина се смесва със същото количество пясък. След това се изсипва вода в контейнера, чийто обем е ¼ от обема на глината. Разтворът трябва да бъде добре смесен, така че да няма нито една бучка. Разтворът трябва да има течна консистенция, така че когато се натисне върху тухла, той се изтласква от шева.


Суха зидария


Преди да започнете да полагате тухли върху хоросан, препоръчваме да направите сухо поставяне. Също така е препоръчително да се направи jig и podtesovku предварително, което не само ще спести време, но не позволява грешки по време на зидария, което трябва да се извършва стриктно в съответствие с чертежа.





ВНИМАНИЕ: В никакъв случай не е позволено да се правят габарити по окото, тъй като това може да доведе до разочароващ резултат. За да се поддържа правилната посока при полагането, е необходимо да се провери нейната вертикалност, обличане, вътрешно устройство, правилността на шевовете и хоризонталното оформяне. (Виж също: Как да поставите печка)



Изграждане на пещта


Преди да започнете да използвате тухла, тя се потопи във водата за няколко секунди. В резултат на това тя няма да абсорбира влагата, която глина изпуска.

Стифиращ тухла трябва колкото е възможно повече, за да изтръгне това силно стиснете решение. По този начин е възможно да се постигне по-солидна конструкция. Малките отоплителни пещи от тухли изискват съответствие с дебелината на хоросана поради неговите конструктивни характеристики. Тя трябва да бъде най-малко 3 и не повече от 5 милиметра. Излишъкът от разтвора се отстранява с мистрия, което ще го спаси.

Малки отоплителни пещи от тухли

Вратата на пещта е фиксирана с тел. Ако това бъде пренебрегнато, може да се образува противопожар, което ще доведе до отпадане на вратата. За по-надеждно закрепване телът се поставя в кутията и се извива два пъти. След това се налага да се направи рязане в горния ръб на тунера, в който ще се вкара тел.



Важно: Съединителите трябва да съответстват на кутията на вратата. Не позволявайте да се образува пролука дори в един милиметър.



След завършване на зидарията фурната трябва да се изсуши. За да направите това, отворете всички прозорци и врати. Фурната ще изсъхне напълно след 15 дни. Фактът, че печката е готова за употреба, е показана от изчезването на всички сурови марки.


Подробни указания за поставяне на тухлени печки


След като определите мястото, поставете първия ред, който по-късно е опакован с дебел полиетиленов филм, покривен материал или хидроизолация. Това е необходимо за устройството за хидроизолация. Размерът на сайта трябва да бъде 780 x 350 милиметра. След това се пресява пясък, който след това се излива в слой от един сантиметър. За да избегнете образуването на издатини, районът е внимателно изравнен. Проверката се извършва на нивото на сградата.

След това се полагат дванадесет тухли без използване на глинеста мазилка. За да не се бърка с конструираната конструкция, сухата зидария също се проверява на нивото на сградата. На тази най-важната серия може да се счита за готова.

След това цялата повърхност се излива с тънък слой разтвор и се поставя в пепелник, който трябва да бъде увит с азбестов картон и шнурове, изработени от същия материал. Вратата се закрепва чрез закалена тел, след което е възможно да се подготви за образуването на следващия ред.

Третият ред трябва да бъде изработен от шахматни тухли, които са оцветени в жълто. Решетката е поставена на същия ред. Четвъртият ред е поставен на ръба. Също така на този етап е необходимо да направите специални опори в комина. Струва си да се отбележи, че тухлите на задната стена се полагат без да се използва решение. Поради факта, че това пространство е направено за кладенци, които се наричат ​​места за почистване на пещта от сажди, те се наричат ​​нокаут.

Зидария от тухлена пещ

Малко по-късно, вратата на пещта е инсталирана. Това, че може да се отвори отдолу нагоре, е обвито с азбестов кабел, а след това фиксирано с жица. От известно време се поддържа от тухли. Това е установено строго вертикално.

След това започва петият ред зидария и е необходимо да се споменава ъглите на зидарията, направени по-рано. Тухлите също се поставят на ръба. Това е последният ред, който се вписва по този начин.

Задната стена е направена от две тухли, поставени на ръба. И вече със следващия ред слоят е изложен, като се започне с три четворки. Това ще позволи по-трайно обличане на ставите.

На осмия ред е монтирана наклонена тухла, която действа като димен зъб. Деветия ред трябва да се измести леко назад, за да осигури подкрепа при отварянето на вратата. Преди да монтирате плота, инсталирате азбестов кабел, който е предварително напоен във вода. От същия ред се оформя комин, който трябва да се разшири в горивната камера.

След това се монтира болт, който, подобно на останалите врати, е фиксиран с азбестов материал, който преди това е смазан с течна глина. Това се прави, за да се предотврати преминаването на дим в стаята. В самия край на инсталацията на комин, който трябва да бъде свързан с метална тръба. Ако се премести настрани, трябва да се припокрият три реда тухли.

В края на работата през нокаутиращата тухла вътрешността на печката се почиства от глина и вода. Върху плота се поставя парче, изрязано от полиетиленов материал. Това се прави, за да се избегне пожълтяване в бъдеще. На тази тухлена фурна с готова печка. Не трябва да забравяме, че то ще бъде използвано едва след като напълно изсъхне.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Пещи, тухла, отоплениеПещи, тухла, отопление
Пещ за баня от тухлаПещ за баня от тухла
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Изграждане на пещ със собствените си ръцеИзграждане на пещ със собствените си ръце
Тухлена фурна със собствени ръцеТухлена фурна със собствени ръце
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
Защо печките от желязо по-скоро затоплят стая от тухлиЗащо печките от желязо по-скоро затоплят стая от тухли
» » Пещи отоплителни тухлени
© 2021 BggeHat.com