Тухлена фурна със собствени ръце

Всеки клон се стреми към подобрение, включително бизнеса с печки. Особено голяма гордост доставя на човек, далеч от печка, съвременна тухлена фурна, построена със собствените си ръце в собствената си къща или в дачата.

Тухлена фурна за дома


Принцип на действие


За да изградите отоплителна пещ от тухли, трябва да знаете принципа на нейната работа. Как се затопля такъв голям масив и за сметка на какво? При отоплителните пещи от типа "холандски" топлината се разпределя благодарение на влагането на газове във вертикални газове, които са подредени последователно или успоредно (по-ефективно). Това се случва, както следва: газове се издигат от горивната камера на първото движение на втория, надолу, чрез които се отглеждат до третото и така отидете на намотка, докато достигне до стената в димохода. (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)

Така че газовете преминават през всички обороти на пещта. "Холандецът" има голяма камина и държи много гориво. Ако тази печка е снабдена с решетка и пепел, огънят ще гори при благоприятни условия. Димът, навлизайки в първия канал на серпентината, все още е горещ, но излиза от тръбата, която вече е охладена. Въздухът, който влиза в камината само през вратата, не е достатъчен, което може да доведе до бързо унищожаване на пещта.

Тъй като има тенденция да се пести гориво, което става все по-скъпо от ден на ден, новите пещи за отопление от тухла изгарят и изгарят по-малко гориво.

Новотипните пещи имат такива свойства като:



  • малък брой обороти;

  • задължително наличие на решетка и пепел в камината;

  • малка газова съпротива на пещта;

  • по-масивна зидария;

  • висока ефективност;

  • простота на зидария и екстериорна декорация;

  • някои от тях нямат канали, така че те се наричат ​​табулатори.


Изграждане на тухлена пещ


Изграждане на отоплителна пещ


Важно е да изберете подходящия материал за конструкцията, само специална тухла от пещ и готов разтвор, който прилича на глина в състава, а също и чугунните уреди ще ви позволят да полагате добра пещ. Домашната тухлена фурна изисква отговорен подход към бизнеса, защото това може да зависи от живота на хората, живеещи в къщата. Той трябва ефективно да разпределя топлината, да не пуши, да създава удобна среда в къщата. Разбира се, интернет и специалната литература могат да помогнат в това. (Виж също: Поправка на пещта)

По време на строителството на пещта с точност бижутерска е необходимо да се установят на първия ред, това зависи от това вярност към изграждането на цели сгради. За етапите на изграждане на тухлена пещ можете да научите за Интернет и други източници, където се дават и поръчки. Тези съоръжения трябва да бъдат инсталирани в такива къщи, където хората постоянно пребивават. Тя не обича силните температурни промени, това може да предизвика пукнатина в корпуса, което е абсолютно неприемливо, но ако използвате по-скъпи, висококачествени тухли, е възможно да се избегнат подобни негативни ефекти на температурни крайности. Една тухлена фурна за къща не изисква постоянно отопление, дори ако външната температура е -20o, изисква само едно цялостно загряване. Ако външната температура е под -20, препоръчваме да се затопли два пъти. Сред пещите, изработени от тухли, най-ефективни са отоплението и готвенето, чиято ефективност може да достигне 75-80. Те са лесни за работа и лесни за грижи. Те могат да бъдат инсталирани в вградените котли и да се използват в системата за отопление на водата. Захранването с отопление на тухлена пещ изисква регулиране на температурата на водата, което може да се постигне чрез промяна на посоката на газа. Подобен ефект може да се постигне чрез инсталиране на клапан на връщащата тръба, което води до промяна в скоростта на циркулиращата вода.

Температурата на водата може да се регулира в специални качулки, където се монтират два качулки според принципа на качулката в качулката. Намотката се намира в малка капачка, над която е монтиран клапан, който регулира температурата на водата.



Инсталирането на отоплителна тухла с вашите ръце е важен етап в строителството. Само правилното монтиране ви позволява да регулирате температурата на фурната и да създавате комфортна топлина във всяка стая. Правилно извършената инсталация може да се извърши не само със системата за парно отопление. Няколко пещи, които използват принципа на свободно движение на газовете, могат да се използват от един димен канал, който им позволява да бъдат инсталирани в голяма къща. Монтажът на комина на тухлена пещ завършва строителните работи по монтажа. Наличието на натиск в пещта се проверява с малък пламък, получен от свещ, мач или набор от хартия, поставена на огън. (Виж също: Печка с печка със собствени ръце)

Тухлена фурна за баня


Следните видове отоплителни пещи


Отоплителните пещи могат да се използват не само в домовете. Тухлената печка за вана е не само най-важният детайл, а основата на този атрибут на човешкото общежитие. Нагревателят загрява стаята, загрява водата, позволява ви да получите пара. Към такава пещ собствениците и строителите налагат много изисквания:



  1. тя не трябва да заема много място;

  2. важно е печката да е евтина;

  3. в малки размери, то трябва да отоплява не само парната баня, но и стая за почивка с гардеробна;

  4. Нагревателят трябва да загрява много вода и да поддържа суха пара дълго време.


За ваните се използват печки - печки, които отговарят на всички изисквания. Те са отлични и топло, отделят пара и изсушават самата баня. (Виж също: Камина-камина със собствени ръце)

Пещите за пещи са два вида: електрически и дървени. Съвременните производители на пещи предлагат огромен брой отоплителни тела за вани, които могат да задоволят изискванията на всеки клиент

Следващата версия на пещта за отопление е тухлена фурна за дача или селска къща. Така нареченото барбекю, разработено на принципа на руските печки. Те ви позволяват да видите процеса на готвене и да оцените кулинарните възможности на собствениците. Печките за барбекю могат да бъдат инсталирани не само в двора, но и във вилата. Също така добра възможност за вили са чугунени печки, които могат да заменят камината и печката.


Предимства на изграждането на тухлена пещ


Собствена фурна, може да се превърне в гордостта на собственика. Тъй като не е лесно да направите тухлена пещ, въпреки че мнозина казват обратното, преди да започнете работа, трябва да изучите тънкостите на изграждането на тухлени пещи. Да общувате на форуми с пещиками. Намерете професионалисти, които могат да предоставят практически съвети. (Виж също: Ремонт на отопление на пещ със собствени ръце)

Качествено изпълнени poryadovki, ще помогне за събиране на печката строителство и тухлен комин. Незабавно преминаване към отопление на печката с дърво е строго забранено, защото има много влага от разтвора, рязък спад на температурата, може да предизвика пукнатини, които напълно унищожават структурата.

Домашна тухлена фурна


Пожарна безопасност


Вградена тухлена печка, най-сигурният вид индивидуално отопление, с изключение на камината. Но все пак трябва да спазвате някои правила.



  • В местата за контакт между дървените части между етажите и таваните е необходимо да се направят удебеления вътре в комина от вътрешната страна. Дебелината на рязането от дима към дървото не трябва да бъде по-малка от 25 сантиметра.

  • Ако има вентилационни отвори, те също са блокирани, така че димът да не може да попадне във вентилационните тръби.

  • Настилката на пода до стените на кореновата тръба или димните канали е строго забранена. Подът с подаването се подава само до края на рязането и след това поставя огнеупорния материал.

  • Дървени греди трябва да бъдат на най-малко 25 см от димни и вентилационни канали. Освен това гредите трябва да бъдат увити с филц.

  • Кореновите тръби и фурната не трябва да се поставят близо до дървените стени.

  • Стените на защитната стена с всички комини и канали в тавана се разтриват с разтвор на вар и избелени.

  • Дебелината на горното припокриване на фурната трябва да бъде поне три реда, а при полагането трябва да се наблюдава обличането. Вертикалните съвпадения не се допускат.

  • В помещенията, където има запалими газове (гаражи, лаборатории и т.н.) в пещта, те изграждат калъф от листова стомана. Пещта обаче все още трябва да се намира в отделна стая.


Съобразявайки се с всички правила на правилата за зидария и противопожарна безопасност, можете да добавите огромна отоплителна инсталация, която ще донесе полезна топлина в къщата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кутиите на КузнецовКутиите на Кузнецов
Пещи от тухли за лятна резиденцияПещи от тухли за лятна резиденция
Холандска пещ със собствени ръцеХоландска пещ със собствени ръце
Пещ за собствени ръце на дачаПещ за собствени ръце на дача
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Как да направите печкаКак да направите печка
Фурна за оранжериятаФурна за оранжерията
Проста фурна със собствени ръцеПроста фурна със собствени ръце
Фурна с формата на звънец със собствени ръцеФурна с формата на звънец със собствени ръце
» » Тухлена фурна със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com