Фурна за самоизгаряне

Хората все по-често използват въглища в ежедневието си - като гориво за домашна камина или за готвене на шиш кебап. Ето защо въпросът за производството му в дома е доста остър, много биха искали да получат колкото се може повече въглища, колкото са им нужни без проблеми. Перфектното решение на тази задача е пещ за изгаряне на въглища със собствените си ръце, тъй като това оборудване може да доведе до пиролиза на дървесина. Как се случва това, какво влияе върху ефективността на процеса и какви резултати може да се похвали на такава фурна, ще обсъдим по-подробно. Освен това ще научим как да направите пещ за горене на въглища във вашия двор без много време или пари.

Фурна за самоизгаряне


Пещи за изгаряне на въглища: устройство и конструкция, обща информация


Днес, когато възниква въпросът за изгарянето на въглища, имаме много възможности за избор. Разнообразието от модели и дизайн позволява да изберете точно това, което е необходимо за дадена ситуация, но резултатът ще бъде постигнат във всеки случай, въпросът е само във времето и ефективността. (Виж също: Карта на сайта)

Целта на пещите за изгаряне на въглища е пиролизата на дървесината, с други думи, при производството на въглища. Но, в зависимост от целите на проектирането, такива пещи могат да варират. Например мобилните пещи се използват в площадките за дърводобив или на строителните площадки, докато стационарните модели не са мобилни, но са предназначени за по-висока производителност.

Но разнообразието от опции не се ограничава само до създаването на мобилни модели, в такива инсталации на пещи е възможно да се използват различни видове гориво. Най-често в ролята на отпадъци от гориво е производството на дървесина - по този начин е възможно да се убият няколко птици с един камък:



  • използване на производствени отпадъци;






  • производството на въглища.


Устройството на пещ за горене на въглища, както вече беше отбелязано, може да бъде много различно. В най-простите версии дървесината се използва като гориво. В същото време не се изисква допълнително гориво за протичането на процеса, което значително допринася за икономичността. (Виж също: Как да изберем предпазен клапан)

Устройството на пещ за горене на въглища

Но какво, освен дървесината и дървесните отпадъци, може да служи като гориво за такива инсталации? На практика всичко, което ви харесва, дори стари гуми с пиролизен метод се превръщат в течно гориво. По този начин тези пещи са отличен инструмент за рециклиране и рециклиране, поради което те са широко използвани в нашето време.


Принцип на действие на пещ за горене на въглища


Ако говорим за най-популярните проекти днес, тази пещ, където няма дърво контакт с димните газове от формата, благодарение на които се извършва хидролиза навън. Принципът на работа на такова устройство е проста, тя се основава на факта, че всички от гориво (дърво) се намира в отделна камера, която има специални отвори, които позволяват на топлината, генерирана от охлаждащата течност. Под въздействието на тази топлина дървото се нагрява и постепенно се превръща в въглища.

Има още един вариант, при който пиролизният процес се осъществява чрез работа на вертикални ретории. В такива инсталации изгаряне настъпва много по-бързо, отколкото в първото изпълнение, но се освобождава с много по-големи и вредни вещества. Такова устройство едва ли може да се нарече щадящи околната среда, което е и причината в големите индустрии трябва да направите от инсталирането на допълнителен кондензация оборудване по някакъв начин да се смекчат негативните, в противен случай производството ненужно ще мръсна. (Виж също: Ние правим пиролизен бойлер от собствените си ръце)

Материалът за пещ за горене на въглища може да бъде много различен, но най-често има метални растения или пещи от тухли (огнеупорни). Ако пещта е метална, металът задължително трябва да бъде термично изолиран със специални материали - това е единственият начин да се предотврати загубата на топлина и следователно да се поддържа висока ефективност. Но реторти за пиролизния процес обикновено са направени от топлоустойчиви метали.



Благодарение на непрекъснатия процес на модернизация uglevyzhiganiya модерен дизайн пещ позволява на устройството да работи непрекъснато за сметка на собствени продукти на горенето, което значително намалява разходите за производство и прави всички такива пещи атрактивен инструмент за печалба или по-евтини разходи.

Пещ за печене на дървени въглища


Помислете за промишления дизайн на пещ за изгаряне на въглища, като използвате примера на UVP-5A


Нека разгледаме по-отблизо дизайна на пещ за изгаряне на въглища. Съставки:



  • камерата за карбонизиране;

  • посока на потока за нагряти газове;

  • газов тунел;

  • самата пещ;

  • пожарни барове;

  • вратата издухана;

  • метална рамка;

  • термометър;

  • изпускателната тръба и клапата на изпускателната тръба;

  • натоварване на люка за гориво;

  • предпазен вентил;

  • контролна тръба;

  • външно стълбище.


Монтирането на такава пещ се извършва върху метална рамка, която е монтирана на скиците, този модел е подвижен, така че е прикрепен към работното място с помощта на стрии. Цялата пещ има цилиндрична форма (камера) с външна горивна камера и тръба. Самият процес е периодичен, нагряването на дървото с димните газове е вътрешно. Камерата има капацитет от 11 м3 и двойни стени. Вътрешният цилиндър на камерата е направен от пет милиметра стомана, а външната - тънка - от три милиметрови стоманени плочи. Между тези цилиндри е монтирана подсилваща рамка, изработена от ъглова стомана. За нормализиране вътрешното налягане се комуникира с атмосферното налягане. Рамката на пещта е заварена отдолу в задната част на камерата, а самата пещ е облицована с огнеупорни тухли. По принцип дизайнът не е много сложен, но да се събере такова устройство сам по себе си не е лесна задача, затова ще разгледаме още по-прости модели.

Ние правим проста пещ за изгаряне на въглерод

Много летни обитатели предпочитат да използват въглища за собствени нужди, но за да произвеждат по-добри въглища, е по-добре да се направи малка и проста печка за изгаряне на въглища. Предимството на този дизайн е, че отговорът на въпроса какво да направите е съвсем прост: имаме нужда от две барабани от 200 литра.

Въглероден изгаряч

Етапи на горивната пещ:



  • изкопайте отвор с достатъчен диаметър за цевта. След като я поставите вътре, между стените на цевта и стените на ямата трябва да има ширина на междината на тухла;

  • Пробийте малка дупка около 10 cm в диаметър на цевта, близо до капака;

  • поставете цевта в дупката с дупка надолу, между стените на цевта и ямата поставете тухли и покрийте горните процепи с незапалим материал;

  • загрява се с минерална вата.


Това, всъщност, и целият дизайн. Както можете да видите, инсталирането на пещ за изгаряне на въглища със собствените си ръце не е толкова сложен процес, особено на улицата. Основното е да се спазват правилата за пожарна безопасност по време на монтажа. Що се отнася до ефективността, разбира се, една елементарна структура не може да се конкурира с производствения модел, но ви осигури въглища за барбекю на дървени въглища и червено за пожар си доста сила.

Някои модернизират този дизайн, като поставят по-малък варел (обем от 100 литра) в голям (обем от 200 литра). Това е по-екологичен вариант, който естествено изискват големи разходи по отношение на строителството, но също така и на нейната ефективност ще бъде по-висока и по-добро качество на въглищата. Долната цевта набира дърво и капакът е затворен, а пространството между стените на двете барабаните е изпълнен с дървени стърготини, дървесен чипс, слама и други горими материали и подпали. Веднага след като пламъкът изгоря, големият цев се затвори и с капак, в който тръбата е предварително поставена. Процесът е отишъл, остава само да чакаме. За безопасността е най-добре да поставите такава конструкция върху топлоизолационен материал - платформа или погребана в земята. В края на краищата изгори и изстине цевта, ще получите само готови въглища и да ги използват по свое усмотрение.

Ние разгледахме само най-елементарните конструкции, които всеки човек може да направи с минимални инвестиции. Колко време печката за производство на въглища ще служи е неизвестна и зависи от качеството на бъчвите, но ще блокира сезонните нужди на обикновения летен жител. Ясно е, че е опасно да се използва такава печка у дома, има опасност от пожар и риск от отравяне с газове, така че разглежданите варианти са подходящи само за улицата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Газова фурна със собствени ръцеГазова фурна със собствени ръце
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Как да стреля печкаКак да стреля печка
Въглища за отоплениеВъглища за отопление
Котли за твърди гориваКотли за твърди горива
Пещ с въглища със собствени ръцеПещ с въглища със собствени ръце
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Как да направите пот със собствените си ръце?Как да направите пот със собствените си ръце?
Каква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида горивоКаква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида гориво
» » Фурна за самоизгаряне
© 2021 BggeHat.com