Как да направите пот със собствените си ръце?

Котелът е сърцето на всяка отоплителна система на селска къща. Всъщност това устройство е възобновяем енергиен източник, който се превръща в топлина. Осъществяването на отоплителен котел от собствените си ръце за руски човек няма да бъде проблем, тъй като е свикнал да разчита на собствените си сили навсякъде. Първо трябва да вземете решение за избора на котела.

отоплителния котел


Избор на отоплителен котел


Правилният избор на котела е от голямо значение за по-нататъшната му работа. За да бъдем точни, избраният бойлер не е избран, а типът гориво, на който ще работи. (Виж също: Отоплителни котли на дърва)

На вътрешния пазар се представят следните видове котли:



  • газ;

  • течно гориво;

  • електрически;

  • твърдо гориво.


За да разберете за тяхната функционалност, трябва да проучите информацията за всяка от тях.

Направете електрическо отопление на котела, няма да бъде трудно. Това е един вид капацитет, в който са вградени електрически нагревателни елементи и автоматизация, което позволява да се контролира процесът на работа. Не бързайте обаче и не спирайте избора си. Неговият значителен недостатък е голямото потребление на електроенергия, което не може да засегне семейния бюджет. И предвид факта, че има бързо увеличение на тарифите за този ресурс в страната, може да се заключи, че е икономически нецелесъобразно за такъв бойлер. Тя може да се използва по-ефективно като резервен източник на енергия, например: заедно с котлите за твърдо гориво.

По-добре е да не направите газов бойлер, като го отоплявате със собствените си ръце. Процесът на нейното инсталиране и монтаж е много сложен и изисква получаване на разрешителни за експлоатацията на такова оборудване. Получаването на разрешение от газовите услуги не е толкова просто. Необходимо е стаята, в която е монтиран котелът, да отговаря на всички стандарти на GOST. Освен това такова оборудване не бива да се инсталира в сутерени или слабо осветени помещения. И също така, когато няма естествена или изкуствена вентилация, като висок риск от дим.

Колкото до котлите за твърдо гориво, те изискват допълнителни разходи за поддръжката им. Освен това работата на такива котли е доста сложна. Тези устройства обаче най-често се правят сами. Нека разгледаме основните моменти от този процес. (Виж също: Електродният котел е със собствени ръце)


Котел с твърдо гориво със собствени ръце


Котелът за твърдо гориво е разумно решение на проблема с нагряването, ако няма газопровод в района. Основният им недостатък е непълно автоматизиране на процеса. Горивото ще трябва да бъде залагано независимо, много често със собствените си ръце. Например, котлите на въглища изискват до 5 -6 таба дневно. Този недостатък обаче е повече от компенсиран от възможните спестявания от използването на евтини горивни ресурси.



котли на котли

За начало е необходимо да се създаде горивна камера със стени с необходимата дебелина. Задължителният елемент на котела е наличието на решетка, разделяща горивната камера от пепелната камера. Оборудван е с врати за изхвърляне на твърди отпадъци. Топлинният носач се загрява от преминаването на горещи продукти за изгаряне през комина, който се намира директно в контейнера с течност. По този начин водата се нагрява. Той циркулира през отоплителната система и дава топлина на околната среда.

Доста често титанът, използван по-рано, се използва като основна част на котела. Те са удължени кухи цилиндри, които са пълни с вода. В техния център има комин. Този проект е достатъчен за оборудването на добра печка с необходимия обем, така че да може да зарежда необходимия обем твърдо гориво. Тя трябва да осигури висококачествено изгаряне на суровини с оптимално натоварване на горивните ресурси. Ако го вземете неправилно, ще има нужда от нощни сваляния, което е доста неудобно. (Виж също: Как да направите сами котли за пелети)

Необходима е сериозна работа по проектирането за производството на котел за твърдо гориво. Необходимо е да се изчисли количеството вода, базирано на площта на помещенията, които ще се отопляват, на материала на стените и на климата на терена. След като изберете твърдо гориво, трябва да изчислите обема му за 1 товар. Без този индикатор е невъзможно да се избере обемът на горивната камера. Що се отнася до обема на пепелната камера, тя е равна на ¼ от горивната камера.

Трябва да се обърне голямо внимание на дебелината на стените на горивната камера. Най-добре е да използвате ламарина с дебелина най-малко 2 мм. Котлите за въглища могат да бъдат ефективно експлоатирани само с високотемпературни сплави.


Избор на оформление на котела


По този критерий котлите са разделени на пода и стената. Всяка група има своите предимства и недостатъци. Бойлерите на стена са ефективни за малки помещения, тъй като те са изложени на малки размери. В допълнение, те се използват ефективно за отопление на водата. Те обаче не са издръжливи и имат слаб топлообменник. В допълнение, стените монтирани котли са зависими от захранването. Всеки спад ще доведе до провал. Най-забележителният пример за стени монтирани котли е газът. Те обаче могат да бъдат подови. Производителността на такива единици може да се увеличи с помощта на помощни устройства. Единият от тях е икономист на котела. Това устройство повишава ефективността на инсталацията. Икономизаторът на котела е топлообменник, в който водата се загрява, за да бъде подадена към котелното оборудване. Това устройство значително увеличава разходите за шарнирни отоплителни котли, но неговата инсталация се отплаща след 3 месеца с интензивно нагряване на помещението. (Виж също: Бойлер за самообслужване)

За да изберете подовите котли, е необходимо в случай, че помещенията на голяма площ, тъй като те имат голям капацитет. В стените котлите слаб топлообменник, в този случай те бързо се провали. Подовите бойлери се отличават с тяхната издръжливост, често техният експлоатационен живот достига 20 години. Те обаче не могат да се използват за захранване с топла вода. Трябва да се отбележи, че всички котли на твърдо гориво могат да бъдат само на пода. Най-ярките представители на тази група са котли, работещи с въглища за дома. Тъй като котлите за твърдо гориво се използват за отопление по-често, нека разгледаме по-подробно котлите с въглища.

бойлери за дома


Котли за отопление вкъщи


Въглищните котли за дома са намерили широко приложение поради малките разходи. В допълнение, въглищата са достъпен горивен ресурс в нашата страна, който не е с високи разходи. Трябва да се отбележи, че при изгарянето на въглища можете да изгорите и битовите боклуци, въпреки че производителите не препоръчват това. Що се отнася до съхранението на гориво, то не изисква специални условия.

Те са подходящи за по-чистите собственици на селски къщи, което не е трудно за процедурата за отстраняване на пепел от комина и котела. Трябва да се направи веднъж на 2 дни. Що се отнася до товаренето на гориво, то се извършва около 3 пъти на ден. В резултат на изгарянето на въглища се образува пепел и се отделят вредни газове. Следователно, подобно отоплително оборудване не е екологосъобразно. Изборът в полза на такива единици е личен въпрос. По-добре обаче е да се използват като котли на въглища и да се използват в производството. Въглищните въглищни промишлени котли изискват помещенията със значителен размер и добра вентилационна система. Макар че изобщо не е трудно да се произвеждат самостоятелно, експертите са съгласни, че е неразумно да ги използваме за отопление на частна къща.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически котли за индивидуално отоплениеЕлектрически котли за индивидуално отопление
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Външни котлиВъншни котли
Как да изберем отоплителни котли прости препоръкиКак да изберем отоплителни котли прости препоръки
Кой котел да избере?Кой котел да избере?
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
» » Как да направите пот със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com