Комини за печки със собствените си ръце

След като самата печка или камината е готова, една също толкова важна част от работата остава да се гарантира, че къщата винаги е топла и избраната структура работи правилно - комина. Комините за фурни са извършени от нашите предци в продължение на стотици години от техните предци, затова технологията вече е напълно развита и значително подобрена. А комина за печка за сауна или за руснак е напълно различен дизайн и функции.

Комини за печки със собствените си ръце


Основни конструкции на комина


За обикновения потребител, който никога не е срещал конструкция и ремонт, всички комини имат един и същ вид и усещане. Може би само коминът на руската печка ще бъде малко по-различен от другите, който той видя отвън. И понякога изглежда, че всички печки, камини и печки имат същия дизайн на комина, но това не е така. Комините се различават при обозначаването на конструкцията, за която са построени, и варират в зависимост от използваното гориво. (Виж също: Пещи Bresenar със собствените си ръце)



  • Коминните комини са използвани от древни времена и са едно от първите устройства за отвеждане на димните газове от мястото на изгаряне на гориво. Народите на север и степите в номадските жилища днес се прилагат без промяна. Основният недостатък на този дизайн на комина е, че отработените газове напускат без да напускат и отнемат голяма част от топлината с тях.

  • Pryamotokovye комини с напречни ребра са пряко продължение на конвенционалните малки допълнения на мостчета, които позволяват известна степен да се намали загубата на топлина и я предава към стените на пещта чрез нагряване на лентите. Един от разновидностите на такива конструкции е сауна с печка без комин с камъни, които се загряват от температурата на нажежаемите газове, отделяни при горенето.

  • Комините с "лабиринт" от сортовете имат много, но има общи черти. Такива комини позволяват да се намали скоростта на отработените газове, като се оставят през шлифован канал, паралелно се загрява пещта и температурата се поема възможно най-много. Недостатъкът на такива проекти е необходимостта от периодично почистване от пепелта, натрупана на мястото на завоите.
  • (Виж също: Кухнята на Буглерън собствените си ръце)
  • Вижда се поне веднъж в жива класическа руска печка - позната коминна система от комини, изработени от тухли. В този случай изпускащите се газове се издигат до покрива на камината, която има наклонен таван, има малко охлаждане и наклон надолу към комина. Недостатъкът на такава система е, че под източника на изгаряне печката практически не се затопля и цялата топлина се подава в трезора.

  • Съвременните композитни комини не от тухли, както в класическия вариант, и от метал и използвани в газовото поради освобождаването от изгарянето на метан киселинни съединения агресивни, което може да повреди тухла.


Дизайн на комини


Какви части от класическия тухлен комин се състои от


След избора на димоходната система е необходимо ясно да се разбере, че не съществуват ненужни части в дизайна. За да монтирате правилно комина със собствените си ръце, трябва ясно да разберете защо всеки от тях е необходим: (Виж също: Руска фурна със собствени ръце )



  1. Коминът започва с гърлото на пещта, която служи за първоначалното натрупване на димни газове, на изхода му е монтирано капаче, което позволява предотвратяване на втвърдяването на къщата;

  2. Прокачването се извършва, когато коминът преминава през подовете на къщата, за да намали топлинния ефект на изгорелите газове върху подовете;

  3. след завихрянето до покривния наклон има комин, при който отработените газове повишават скоростта преди да напуснат комина;
  4. (Виж също: Ремонт на отопление на пещ със собствени ръце)
  5. на кръстовището на покривния наклон и комина е направена виддра, която не позволява на валежите да се плъзгат надолу по комина до стаята;

  6. след това идва врата на тръбата, върху която продуктите на изгаряне все още получават скорост преди да излязат;

  7. завършва коминната глава, нейното удебеляване не позволява на тухлата да се прегрява и разсейва топлината по-добре.


Кой комин е необходим


Така че вече сме решили кой тип комин и ние знаем от кои елементи ще се състои, също така е необходимо да се изчисли диаметърът на комина на пещта и нейната височина. (Виж също: Как да ремонтирате самата фурна)

Коминна инсталация



С височина от всички, по принцип, е проста - тя е ограничена от използването на правила отопление оборудване, които регулират добавянето на височина, а също и разположението на комина на покрива, но повече за това по-късно. Според правилата за безопасност на височината на комина над билото на покрива трябва да е поне половин метър, изключение се прави само за скатен покрив, на която изходящата тръба се намира на разстояние от повече от един и половина метра - в този случай, е позволено да произвеждат димните наравно с кънки или дори с линия, начертана от караш към аспиратора и огъната под ъгъл от не повече от 10 градуса.

За правилно утаи комин за дърво пещ трябва да се забравя, че кръгово напречно сечение дизайн имат по-висока ефективност поради липсата на инхибиторна главен поток образуването на вихър, свързани структури в ъглите на правоъгълни и квадратни форми. Ето защо вътрешната част на кръговия комин трябва да бъде приблизително 70 квадратни метра. А площта на квадратните конструкции варира в зависимост от топлинната мощност на пещта:



  • за малки печки за изгаряне на дърва до 3 kW, площта на комина трябва да бъде най-малко 170 квадратни сантиметра;

  • ако изчислението е необходимо за пещ с хоризонтален комин, в който има пещ и съответно мощност от около 4-5 kW, площта ще бъде вече 350 квадратни сантиметра;

  • за класическите руски пещи площта на квадратния комин не трябва да бъде по-малка от 625 сантиметра квадрат.


Изграждане на комин


След като изчислите височината и площта на комина, трябва да определите материала и количеството му. Днес проблемът възниква по-често от това, което да се направи комин за пещта поради факта, че много материали са се появили, че може лесно да замени тухли по време на строителството. Ние няма да се опишат всички материали, с техните предимства и недостатъци, но и за отопление на газ е най-добре да се използва сандвич на стоманени тръби и пещи за класически тухла и съвременни изолационни материали за преминаването на припокриване.

Фурна за комини със собствени ръце

И така, къде да започнете да построите комин?



  1. Начертайте рисунка на бъдещия дизайн и го разбийте на части (направете поръчка), като се съсредоточите върху това, което ще бъде просто и разбираемо за произвеждане на работа.

  2. Според чертежа, да се изчисли броят на тухли, необходими за производството на работата, това е лесно да се направи, тъй като тухла има стандартни размери.

  3. Подгответе достатъчно количество глина за строителството, тъй като това все още е най-добрият материал, въпреки че можете да използвате цимент.

  4. Подгответе технологични проходи в таваните на комина.

  5. Направете скеле, за да работите удобно.


След като подготвителната работа приключи, можете да започнете да строите.



  • Започнете с факта, че те отвеждат шията на комина до вдлъбнатина. Тухлата се използва обикновено червено, за предпочитане 1 клас. В гърлото е необходимо да се осигури монтиране на вентил, който да блокира достъпа на външен въздух. Също така в този елемент на комина обикновено има хоризонтален или вертикален лабиринт.

  • Когато съветника достигне началото на прехода към мъх, е необходимо отново да се уверите, че дупката в тавана отговаря на необходимия размер на комина, като се вземе предвид разширяването, за да не се налага да се променям и да го разширява.

  • Тогава vylazhivat старт на тухла периметър плоча за добавяне изгорени глинени тухли или зашити заедно с плавно се разшири до ширина от 2 зидария тухла.

  • тогава димните щранг се повишава до около 50 сантиметра над таван и тавана с незапалими сандвич панели или изолация запечатани фуга между тавана и комина.

  • След уплътняването коминната стърчалка е затворена от навлизането на строителните отпадъци и в покрива е направена дупка, за да излезе от комина.

  • Щепселът от решетката се демонтира и повдига половината ширина на тухла върху покрива.

  • Започнете да ремонтирате видра, така че да покрие ставата на покрива и комина.

  • След това те завършват изграждането на шията на комина на необходимата височина и правят глава.

  • Желателно е завършената конструкция да бъде затворена отгоре с извита решетка, така че птиците да не могат да нарисуват клони и камъни, докато изграждат гнездо.


Използвайки нашите най-ясни препоръки, можете да научите как да направите комин за пещта, така че да не нарушава основните изисквания за безопасност и да е служил дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кутиите на КузнецовКутиите на Кузнецов
Как да се изгради печкаКак да се изгради печка
Финландски пещи за саунаФинландски пещи за сауна
Пещ със собствени ръцеПещ със собствени ръце
Как да направите печкаКак да направите печка
Комини за пещиКомини за пещи
Комини за котли със собствени ръцеКомини за котли със собствени ръце
Как се правят пещите за баня?Как се правят пещите за баня?
Как да внедрим пещ без комин, какви са теКак да внедрим пещ без комин, какви са те
Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?Какво трябва да знаете, преди да изберете метална фурна за баня?
» » Комини за печки със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com