Избор на комин за баня

Коминът е един от най-важните структурни елементи на отоплителната система, тъй като улеснява изчерпването на изгорелите газове отвън. Следователно, неговият избор трябва да обърне специално внимание.

Коминът е необходим не само в къщи, но също и в баня, чието ефективно функциониране зависи от наличието на постоянно сцепление. За да избегнете попадането в помещението на пожар или дим, важно е да се изчисли правилно височината на комина, площта на напречното сечение на тръбата и също така да се инсталира правилно системата за изсмукване на дим. Дори пещта със супер качество може да бъде опасна, ако коминът не е инсталиран или инсталиран правилно. Ето защо, ние сме избрали комина за сауната фурна, ние сме много внимателно.

Видове комини

Комините са от два вида:

-Единично;
-Двуканални (сандвичи).

Еднокорпусните комини се състоят от тръба с профилни елементи и най-често от неръждаема стомана. Това е бюджетна версия на комина, който е монтиран на закрито, за да предпази тухлените канали от топлинни загуби и да подобри сцеплението. Такъв комин помага да се намали кондензата в комините.

Въпреки това, коминните камери не могат да се използват на открито, тъй като те не понасят ниски температури. Благодарение на бързото охлаждане на системата течността намалява и димът не се разтоварва навън.

Двуконтактни комини се наричат ​​сандвичи, тъй като те се състоят от две тръби, вложени един в друг. Отвътре тръбите са облицовани с изолационен материал, състоящ се от базалтови влакна, които не горят. Двуциклената система осигурява незабавно нагряване на вътрешната тръба, така че няма конденз и следователно няма корозия. За сауна такъв комин е идеален вариант.



При закупуване на комин се препоръчва да го изберете според следните критерии:

Степента на стоманата, от която е направена вътрешната тръба.
Дебелината на изолационния слой на тръбата.
Тип коминно устройство.

За производството на комини използват два вида неръждаеми стомани: феритни и аустенитни. Феритната стомана е по-евтина, но по-ниска от аустенита за устойчивост на високи температури, по-склонна към кондензация и корозия. За сравнение: експлоатационният срок на тръбата от феритна стомана е 2-3 години, от аустенитна стомана - 50 години или повече. Когато купувате комин, прикрепете магнита към вътрешната тръба: ако магнитът не се придържа към него, тогава имате тръба от аустенитна стомана.

Изолационният слой на тръбата за отоплителната инсталация трябва да бъде най-малко 5 см и да има плътност 80 кг / м3.

Има два вида монтаж:

;"На дима";
-- В кондензата.

Изберете комина с тип монтаж, за да "кондензирате". Фактът, че вида на монтаж "дим", продуктите от горенето влизат тръбните ставите и тръбата е запушен и изолацията е покрита с смолисти съединения. Когато се събира "за кондензат", отпадъците лесно се отстраняват от тръбата, което осигурява висок комин за пожарна безопасност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да увеличите течението в коминаКак да увеличите течението в комина
Как да проверите течението в коминаКак да проверите течението в комина
Как да почистите комина на газовия котелКак да почистите комина на газовия котел
Как да инсталираме комин от неръждаема стомана като сандвич тръба?Как да инсталираме комин от неръждаема стомана като сандвич тръба?
Метална фурна за баняМетална фурна за баня
Как да подобрим течението в коминаКак да подобрим течението в комина
Кой комин да избере за коминаКой комин да избере за комина
Устройството на тухлен комин за газов котелУстройството на тухлен комин за газов котел
Комини за печки със собствените си ръцеКомини за печки със собствените си ръце
Комини за пещиКомини за пещи
» » Избор на комин за баня
© 2021 BggeHat.com