Керамични комини от техния тип и монтаж

Често изградени крайградски къщи комини са разходите за конвенционален тухли, но с появата на течните горива и газови котли има нов керамичен комин. Такива комини често се използват за източване на газове, получени при изгаряне при всякаква температура.

Комините с керамични тръби се използват в различни видове котли и камини, но сред такива керамични тръби има и такива проби, предназначени само за котли с ниска температура. При такива нискотемпературни котли максималната температура е само 220 градуса.

Предимствата на керамичните тръби са изобилни, устойчиви на корозия, устойчивост на високи температури, водоустойчивост. Много лесни за употреба, те са гъвкави, издръжливи и гаранционният срок в керамичните тръби е вече 30 години. Самата структура на тръбата за дим заслужава специално внимание. Вътрешната обвивка на такъв комин е направена изключително от керамика, а между керамиката и външната обвивка на комина е монтиран топлоизолатор. Във формата на външния слой на комина се използват каменни блокове. За предпазване от вятър и различни видове валежи, специален свързващ елемент е монтиран върху горната част на такава тръба и също така има елемент за събиране на натрупана течност.



Монтажът на този тип комин възниква от дъното до върха. При избора на керамичен комин трябва да се обърне внимание на керамичната сандвич-тръба за комини. В тези керамични сандвич-тръби има едно голямо предимство, почти пълна липса на натрупване на кондензат, а саждите се отстраняват много по-малко. Ако керамичната тръба е монтирана на плосък покрив, тогава височината на комина трябва да бъде най-малко 0,5 метра. Монтажът на този тип комин трябва да отговаря на съществуващите правила.

Първо, основата е подготвена, която по-късно ще бъде инсталирана комин. Самата база трябва да бъде само хоризонтална и равнина. Когато се подготви основата, върху нея се полага циментова суспензия и монтира се модул с кран, който се използва за свързване на котела, печката или камината. Трябва също да инсталирате канали, които са необходими за отстраняване на натрупания кондензат. Тогава чашата се монтира на модула с дюзата. Последният краен етап на инсталацията на комина е подготовката на обикновени коминни елементи, всички фуги са изравнени с мокра гъба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да почистите комина на газовия котелКак да почистите комина на газовия котел
Устройството на тухлен комин за газов котелУстройството на тухлен комин за газов котел
Комини за котли със собствени ръцеКомини за котли със собствени ръце
Кондензиращи котлиКондензиращи котли
Газови котли без димГазови котли без дим
Какво представлява котелът за хидролиза?Какво представлява котелът за хидролиза?
Изберете тръби за канализация в къщата!Изберете тръби за канализация в къщата!
Избор на комин за баняИзбор на комин за баня
Строителни материали от керамикаСтроителни материали от керамика
Положителни качества на газовите котлиПоложителни качества на газовите котли
» » Керамични комини от техния тип и монтаж
© 2021 BggeHat.com