Пивоварна пещ

Пещ схема BresenanИзборът на отоплителен уред, особено за големи помещения, е доста горещ проблем. В крайна сметка е необходимо универсално средство за отопление, с най-малко разходи за гориво и с най-голяма ефективност. Ако външният вид на отоплителния уред не е от особено значение, най-изгодната опция ще бъде печка за печене

(аналогът е Бургер фурна). Ефективността на пещта е от 70 до 80. Възможно е да се увеличи преносът на топлина с още 5, като се инсталира економайзер.

Технически характеристики и преглед на пещта

Използването на пещта се извършва главно в условията на цялостните помещения: работилница, гараж, оранжерии и др., Както и за сушене на плодове, нарязан дървен материал и гъби.

При първото стартиране на фурната ще се появи специфична миризма. Това се дължи на полимеризацията на топлоустойчивата боя, покриваща структурата. Самият котел е изцяло заварен, разделен на две камери. Първата, камерата за съхранение на гориво, а второто - зареждане на газове. В тръбите се намират също и изгарящи устройства, които повишават производителността на отоплителното тяло.

Пещ за пещиПещите се произвеждат както с херметично запечатана стоманена врата, така и с визуално стъкло, монтирано в вратата на горивната камера. Стъклото е топлоустойчиво, но докосването на продуктите от изгарянето е критично.

Има няколко модела пещи за отопление на различни квадратчета в стаята. Капацитетът на пещта, както е посочено в документацията, се изчислява за затоплена стая без течения.

Пещта работи върху следните видове гориво:

  • трупи;
  • картон и хартия;
  • торф;
  • въглища;

За удобство на употреба фурната е оборудвана с два вида регулатори. Едната от тях се намира на вратата на пещта - регулатор на мощността. На гърба, на тръбата на клона, е инсталиран газификатор.
Гаранционният срок за продукта е 30 месеца след покупката.

Монтаж на бойлер с бойлер

Схема за монтаж на пещтаИнсталацията не е твърде сложна, затова няма да бъде трудно да я инсталирате сами. Само сега може да отнеме много време.



Преди да започнете инсталацията, определете местоположението на котела. Под брикета е необходимо да се излее или да се постави тухлена или каменна основа. Височината на основата е около 300 мм от нивото на пода.

Преди да изгорите пещта, за да избегнете пожар, е необходимо да поставите стоманен лист с дебелина не по-малка от 1 мм. Параметрите на листа са не по-малко от 500 * 700. И по-голямата страна трябва да е обърната към пещта.

Никоя пещ няма да функционира без комин. Коминът може да бъде изпълнен от:

  • тухла;
  • камък;
  • метал;

Разстоянието от комина до обграждащите се покривни конструкции трябва да е най-малко 130 мм в светлината. Металният комин трябва да бъде прикрепен към покривната конструкция, за да се избегне натиска върху пещта.

Стените на тухления комин трябва да са с дебелина най-малко 120 мм. Дебелината на метала за комина е най-малко 1 мм. Предпоставка е да се вдигне коминната тръба на поне половин метър над билото на сградата.

Можете да поставите комина за branara както на закрито, така и на открито. Възможно е също така да се поставят коминни канали в стена от топлоустойчиви материали.

В комина не трябва да има хоризонтални участъци с дължина над 1 m. Също така в коминната кухина е необходимо да се осигури затварящ отвор за почистване на сажди. Металните комини трябва задължително да са изолирани с незапалим нагревател.

Котелът трябва да бъде инсталиран на поне един метър от стената на сградата. Преди огнището трябва да е около 1,25 метра ширина и дължина.

Според нормите, инсталирането на този нагревател в предучилищните институции е забранено.
Ако вентилаторите на дима пушат, то коминът се задушава или не се издига достатъчно над нивото на покрива. В този случай е достатъчно да се разшири коминната тръба, за да се увеличи течението в структурата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Как да изберем печкаКак да изберем печка
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Бавна пещ за печене със собствени ръцеБавна пещ за печене със собствени ръце
Как да направите печкаКак да направите печка
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Пещи за домаПещи за дома
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Как да направите пещ за отпадни петрол?Как да направите пещ за отпадни петрол?
Пещ с нагревателПещ с нагревател
» » Пивоварна пещ
© 2021 BggeHat.com