Дълго гореща печка за изгаряне на дърва

Отоплението е необходимо дори и в домовете на жителите на региона с субтропичен климат. Но какво, ако, например, къщата или вилата все още не са оборудвани с отоплителна система? Изключително решение на проблема е печката, която гори дълго време и гори. Няма значение, ще се появи през зимата в страната или не - благодарение на уникален дизайн, съчетан със съвременни материали, използвани при производството на такива пещи се превърна в надежден помощник, който създава топлина и комфорт в дома, която не се нагрява в продължение на дълго време.

пещ за изгаряне на дърва


Характеристики на печка за изгаряне на дърва


Ние ще определим предимствата на такова оборудване:



  • Механизмът на изгаряне на дървена печка е базиран на притока на въздух. Следователно, конструкцията на пещта предполага наличието на течение, което осигурява изтичане от стаята на остарял въздух.
  • (Виж също: Фурна с дърва с ръце)
  • Дървеното гориво в Русия все още е относително евтино. Следователно, поддържането на печки за изгаряне на дърва ще бъде икономически изгодно. Същевременно използването на електрически или газови пещи значително ще засегне бюджета със среден доход.

  • Пещите за изгаряне на дърва с продължително горене имат такъв начин на отопление в стаята, която се характеризира с цикличност. Тоест, първо ще бъде горещо, топло, после ще се охлади. Лекарите реагират положително на тази характеристика на отоплението, тъй като такъв режим носи огромни ползи за здравето, като омекотява тялото. В края на краищата, цикличността на температурните режими е едно от основните свойства на природата. Благодарение на такава пещ вашето здраве и здравето на близките ви ще бъдат много по-силни;

  • Разбира се, необходимо е да се съхраняват достатъчно дърва за отопление на дърва. Те, като правило, влизат в организациите, които се занимават с подготовка на дърва за огрев или се подготвят за себе си. Струва си да се отбележи, че една от най-вълнуващите дейности на открито е котлетът от дърва за огрев. Преди да се справим с това, е важно да сключим споразумение с лесничея. В договора ще се определят условията за отстраняване от гората на sushnya, събирането на дърва за огрев. Веднага след като договорът е готов, вземете заедно с вас деца, приятели и здравословна весела почивка заедно с полезни физически упражнения.
  • (Виж също: Отоплителни котли на дърва)
  • За да намалите размера на печката, има специални устройства и устройства. Същевременно намаляването на размерите по никакъв начин не намалява мощността и ефективността на отоплителния механизъм. Следователно, модерни печки за дърва, които се изгарят продължително, не са такива големи конструкции, които заемат половината къща, както си мислят много хора;

  • Подреждането на пещта с продължително изгаряне е проектирано по такъв начин, че потокът въздух в зоната на изгаряне да бъде блокиран чрез херметично затваряне. Това допринася за това, че дървената маса се разлага под въздействието на висока температура в летливата част, представлявана от пиролизен газ и в твърд компонент, представен от въглен или кокс. По този начин дълго перещата дървена пещ за отопление не гори гориво, но създава условия за нейното бавно разпадане, което увеличава времето за преработка на дърва за огрев. Това е друго полезно качество в полза на икономическата осъществимост на печката.

  • Изненадващата простота на дизайна, надеждността създадоха положителна репутация за този отоплителен механизъм. Благодарение на своите качества, готварската печка работи за дълъг период на експлоатация, лесна за ремонт и поддръжка.
  • (Виж също: Готварска печка)
  • За разлика от котела, фурната не се нуждае от топлоносител. Поради това не е необходимо да се откриват разрушени тръби в случай на замръзване.


пещ за изгаряне на дървесина с дълъг живот

Ето някои от недостатъците на печките за изгаряне на дърва:



  • Температурни разлики, дължащи се на цикличност. Ако загрява Къщата разполага с мебели, книги, музикални инструменти (например, пиано, което винаги е особено чувствителна към промени в температурата), а след това да бъдат подготвени за факта, че всички тези теми метод за отопление ще бъдат засегнати негативно.

  • Подходящ само за малки стаи без прегради. За по-голяма къща е по-добре да разгледате други опции, например отоплителни котли с акумулаторни системи.
  • (Виж също: Котел с дърва за огрев със собствени ръце)
  • Необходимостта от регистриране. Не всеки има възможност да се ангажира лично с обществени поръчки - някой има слабо здраве, някой просто няма време за това. Освен това, за да се съхранява дърва за огрев, е необходимо да се предвиди специална стая.


класификация


Една малка селска къща, гараж или дори работилница е напълно възможно да се нагрява с помощта на дървени печки. Както бе споменато по-горе, те са компактни и най-важното - те могат да се използват, ако е необходимо, не винаги.

Въз основа на дизайнерските характеристики дървените пещи са класифицирани по следния начин:



  1. Начини на пренос на топлина.

  2. Дебелината на стените.

  3. Метод за преработка на гориво.

  4. Назначаване.

  5. Външна форма.


Така че, чрез преработката на горивото, пещите с продължително изгаряне могат да бъдат:



  • Преки действия (всички известни burzhuyka).

  • Инжектиране - с механизма за повторно навлизане на въздуха.


На външната форма можете да намерите пещ квадрат, правоъгълна, кръгла и триъгълна или ъглова.

По занятие пещта с продължително изгаряне е разделена на:



  • Компактни (за лятна резиденция, гараж, работилници).

  • С икономични режими на разход на гориво.

  • С висока горивна ефективност.

  • Камини фурна.


Алтернатива на конвенционалните печки с дълготрайно изгаряне: помпейската пещ


На нашия уеб сайт ще откриете още няколко пещи, нещо подобно на дългата гореща пещ, описана в тази статия. Това са например помпейските печки, за които ще говорим сега. (Виж също: Пещ за изгаряне на дърва)

Улична пещ в стила на помпейската печка

Помпейската печка има още две имена - неаполитански и тоскански. То се отнася до печки на качулка, а традицията за използване включва подготовката на семейни ястия, ястия от ресторанти, които имат корени, които стигат до векове. Помпейските печки имат и най-близките "роднини" - руска печка, хляб и тандер.



Италианските пицарии за пица, използващи печката на Помпей, огънят в който не излиза от месеци. За дърва за огрев използвайте дърво от сортове дървета, които не отделят катран по време на изгарянето - череша, елша, маслиново дърво. Подгответе пицата точно на пода на печката, но никога на палет. Това е тайната на такъв невероятен вкус на пица.



ИНТЕРЕСТИРАНЕ: В помпейската пещ можете не само да печете, но и да приготвяте други ястия. Това позволява температурните свойства на устройството да са с широк диапазон.



икономка


Пекарната може да се счита и за роднина на печки с дълъг изгаряне. Най-често те се инсталират в провинцията и представляват подобрена версия на руската пещ. Струва си да се отбележи, че домакинята на фурната е достатъчно тромава - ширината от 890 сантиметра, дължината 1400 и височината 2240.

Облицовката на пещта като правило е прост процес, при който трябва да се спазват определени закономерности. Въпреки това, ако никога не сте построили печка в дома ви, препоръчваме услугите на нашите специалисти. Използвайте ги по причини, свързани с безопасността - защото ако неправилно инсталирате един елемент от пещта по отношение на друг, сцеплението ще се счупи и това е смъртоносно опасно.

Пещта на икономката има специфичен път на движение на димните газове. И отоплението се извършва отдолу нагоре. Структурно е осигурено наличието на две печки в печката - основната (има голям размер) и допълнителните (с по-малки размери). Икономката е добре да може да използва всякакъв вид гориво.



ВАЖНО: печката може да се отоплява на руски език. След това горивото се изгаря или в камерата за готвене или в тигела. Пекарната е много лесна за използване, удобна е за отопление на стаята, е икономична, ви позволява да приготвяте храна, да печете хляб.



Устройството на икономката


Структурно пещта се състои от две камери:



  • Долната, която е отопление.

  • Горната, която е камера за готвене.


Печка на дърва

Нагревателната камера се намира в под-пещ, камерата за готвене е точно над нея.

Височината на частите на пещта е такава, че тя може да бъде оборудвана със специален бойлер. Камината е достатъчно голяма и е разположена в предната част на домакинята. Лопатата се поставя, като се започне с втория ред зидария. Малка камина е инсталирана от дясната страна, а лъжицата е разположена, започвайки с четвъртия ред зидария.

По правило и двете кутии в пещта са покрити с една чугунена плоча с двойна горелка. Трябва да се има предвид, че голяма горелка е разположена над голяма камина. Горещите газове, излизащи от малката камина, първо се изпращат до голямата камина. От голяма камина - в камерата за готвене.



ВНИМАНИЕ: да приготвяте храна, печете пайове през лятното време, което ви трябва в камерата за готвене. През зимата пещта се пренася изключително през голяма камина. В същото време малка камина, в която горивото бързо се изгаря (дори сурово), се използва за отопление на храната, както и за подхранване на пещта при силни студове.



Защо ние?


На нашия сайт ще намерите подробни описания на всички видове пещи, техните предимства, предназначение, характеристики на полагане или изграждане. Цената на фурната може да се намери дори и в интернет. Нашите експерти ще отговарят на всички въпроси и ще ви помогнат при избора на определен тип отоплително тяло.



Не забравяйте, че независимото полагане на пещта или нейното инсталиране може да доведе до произшествие. Ето защо е толкова важно да ни се доверите, нашият опит. Всички наши служители имат подходяща квалификация, опит, умения за дизайн, което означава, че фурната във вашата къща не само ще затопли, но и ще бъде достоен декорация на интериора!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фурна с дърва с водна веригаФурна с дърва с водна верига
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Пещ за изгаряне на дърваПещ за изгаряне на дърва
Как да стреля печкаКак да стреля печка
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Печки за изгаряне на дърва с водна схемаПечки за изгаряне на дърва с водна схема
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Фурна с дърва с ръцеФурна с дърва с ръце
Модерни пещи за отопление на домаМодерни пещи за отопление на дома
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
» » Дълго гореща печка за изгаряне на дърва
© 2021 BggeHat.com