Пещи за продължително изгаряне за лятна резиденция

Отоплителната система трябва да бъде инсталирана в абсолютно всяко жилищно пространство. Какво правят онези, които искат да нагреят своята дача, която на практика не се появява през студения сезон? За да се реши този проблем, се препоръчва да се използват дълго перелидни печки за дърва за даки, чийто уникален дизайн прави тези устройства надежден помощник при създаване на топлина в къщата.


Характеристики на използването на дървена печка


Определете предимствата, които отличават пещта за продължително изгаряне:



  1. Горивото изисква въздух. Благодарение на това, съществуващата тяга осъществява изтичането на стар, остарял въздух от помещението, като същевременно създава качествено проветряване.
  2. (Виж също: Отоплителни пещи за вили)
  3. Дървеното гориво има сравнително ниска цена, което ви позволява да намалите цената на отоплението, което не може да се каже за използването на електрически и газови пещи.

  4. Дългото изгаряне на пещта насърчава създаването на цикличен температурен режим. Първо се затопля, после е топло и малко по-късно се охлажда. Както знаете, този режим има благотворен ефект върху човешкото тяло, като го омекотява.

  5. Събирането на дърва за огрев е много полезно и завладяващо. И ако сте съгласни с горския на износа на сухо дърво, процесът на възлагане на обществени поръчки също ще бъде евтин.
  6. (Виж също: Отоплителна пещ за вили)
  7. Благодарение на съвременните си размери, размерите на печките значително намаляха, а мощността и ефективността останаха на същото ниво.

  8. Такава пещ има проста и същевременно надеждна конструкция, която определя дългия експлоатационен живот. Освен това, той се обслужва и ремонтира лесно;

  9. Пещта не е оборудвана с топлоносител, което намалява риска от получаване на разкъсани тръби за отопление, дължащи се на продължително неизползване на пещта. Това важи особено за мразовит период.
  10. (Виж също: Отоплителни котли за продължително горене)

Дългоотопляема пещ

Подобно на всяко друго отоплително оборудване, печката за изгаряне на дърва има някои недостатъци, които по принцип не служат като оправдание за отказ да се използва:



  • Тази фурна е подходяща само за малки помещения, където няма прегради.

  • Температурните промени, въпреки факта, че имат благоприятен ефект върху човешкото здраве, оказват негативно влияние върху състоянието на мебелите в къщата.

  • Необходимостта от подготовка на горивото има някои недостатъци за тези, които са свикнали да почиват в дачата. Освен това, съхранението на дърва за огрев изисква изграждането на отделна стая.
  • (Виж също: Как да почистите комина от сажди)

Класификация на дървените пещи


За малка къщичка, печките за дърва са идеални, които са компактни, издръжливи и надеждни. Освен това те могат да се използват периодично, но при необходимост. Въз основа на дизайна, те могат да бъдат класифицирани в дебели стени и тънки стени.

В зависимост от метода на горене, пещта може да бъде разделена на две категории: директно действие и с повтарящ се всмукване на въздух. На външната форма те са разделени на квадратни, правоъгълни, кръгли и триъгълни.

Към днешна дата пазарът предлага широка гама от различни модели пещи с дълготрайно изгаряне. Те се различават една от друга според принципа на работа, външния вид и материала, използвани при тяхното производство, както и на производителя: (Виж също: Как да почистите комина)



  • Печките за изгаряне на дърва с дългите изгаряния на Калина съчетават две функции. Това е не само отлична печка за баня, но и красива камина, която може да украсява абсолютно всяка стая. Поради специалната структура на топлообменника, който има лабиринтна структура, се осигурява много бързо нагряване. Такава пещ е предназначена за отопление на помещение, чиято площ е 24 квадратни метра. Тя съдържа около 100 килограма камъни. Случаят на готварска печка е с добре обмислен дизайн, освен това Калина е оригинална и високотехнологична. За производството му се използва устойчива на хромит топлоустойчива стомана, която започва да се загрява при температура от 740 градуса.

  • Пещта Kraft се отличава с комин, който принадлежи към първокласния клас. Той е избран от тези, които поставят качество и трайност на първо място. При производството му се използват само висококачествени материали, които отговарят на световните стандарти. Важно е също да се отбележи, че производството и монтажът на пещните елементи се извършва само с помощта на съвременно оборудване.

  • Печките Sayani са предназначени за парно отопление и генериране на пара. Те имат ярък и модерен дизайн, който е направен под формата на цев. Пещта и каналите за подаване на отработени газове се произвеждат от висококачествена неръждаема стомана. Конструкцията на нагревателя се характеризира с наличието на ефективна топлообменна верига, докато пещта е заобиколена от мрежа, която съдържа огромен брой камъни, което води до мощна и масивна пещ. Пещта на пещта, която е инсталирана в долната част на пещта, е направена от чугун, което допринася за удължаването на периода на нейното действие.


Пещта на Сайън

Наскоро стъклената пещ е много популярна, което е необходимо за даване, за да се приготви вечерята възможно най-бързо или да се затопли стаята. Такива пещи различават мобилността и удобството при работа. Тъй като те лесно се побират в багажника на колата, те могат да бъдат взети с вас на пътя.

За къщи често се печки за отопление и готвене, които в допълнение към отоплението на стаята могат да готвят на тях, благодарение на вградената камера за готвене с печка. Сушенето в пещта, с по-сложна конструкция, е оборудвано с фурна, отделение за сушене, самовар и кутия за топла вода. В допълнение, те осигуряват летен комин. Тази функция ви позволява да изключите режима на отопление и да използвате пещта само за готвене. Също така към отоплителното и готварското оборудване се намират пещи за отгряване.


Характеристики на монтаж на пещ-нагревател


Сглобяването на пещта с дълъг изгаряне се извършва както от професионален стовар, така и от други специалисти - teplovikami.



Важно е да знаете: в никакъв случай това оборудване да не се поставя близо до запалими повърхности, тъй като изгарянето на пещта силно загрява корпуса.



Ако вилата, в която се предвижда да бъде инсталирана печката, е направена от дърво, е необходимо подът и стените да бъдат оборудвани с огнеупорни панели, изработени от азбест. Непрекъснатата горелка изисква компетентна инсталация на комина. Особено се отнася до онези случаи, когато в тях се осигурява естествено течение.



Парите, които се отделят от фурната, имат висока температура поради това голям кондензат се образува вредни не само за комина, но за пиролиза на газ и процеса на горене. За да се избегне това, е необходимо да се събере така, че всяка горна тръба да бъде вкарана в долната. Това ще ви помогне да избегнете сглобяването на капчици кондензат, тъй като те ще се отцедят във фурната и просто ще се изпарят.



ВНИМАНИЕ: тръбите с топлоизолация ще спомогнат за намаляване на емисиите на кондензат.



Гореща пещ

При инсталирането на фурната си струва да обърнете внимание на факта, че коминът трябва да се събира вертикално, като се избягват ъглите и хоризонталните зони, които могат да намалят течението и да направят по-трудно почистването на комина.


Методи за почистване на комина


Безопасността при използване на фурната зависи от това колко е чистият коминът. По правило запушеният проход предотвратява изпускането на изгорели газове, което може да отрови въздуха в къщата. И това, както знаете, ще доведе до негативни последици.

Замърсеният комин значително намалява ефективността и сцеплението, което увеличава цената на горивото. Саждите също са опасни, тъй като притежават свойство на самозапалване. Ето защо е много важно пещта да се почиства редовно поне два пъти годишно.



ЗАБЕЛЕЖКА: Правилно проектираният комин не се нуждае от постоянно почистване. Достатъчно е да се извършва редовно почистване на пепел в дим.



По време на почистването, особено внимание се обръща на местата, където тръбите са свързани към котела, тъй като те натрупват повечето от горивните продукти и сажди.

За почистване на комина и фурната се използват прахосмукачки, различни химикали и специален комплект четки. Почистването с химикали се извършва само за превантивни цели и за обезвреждане на дребни замърсители. За това се използват както прахообразни, така и течни вещества. Нанесете ги върху отоплена фурна или камина.

При използването на химични съединения се образуват нетоксични газове, които предотвратяват образуването на сажди. Повечето химикали нямат много приятна миризма, но се изпаряват доста бързо, когато стаята е добре вентилирана.

Почистване на комина

Можете да почистите тръбата дори и с обикновена прахосмукачка. За тази цел маркучът се вкарва в отвора за горене. Откъде и сажди сажди са смукани. По правило няма нужда от много време за подобна процедура.



ИНТЕРЕСИРАНЕ: за специално оборудване се предлагат различни дюзи, които могат значително да улеснят работата. Но с тяхна помощ можете да отстраните само тънък слой сажди, прах и паяжини. Ако саждите са много, се използва механично почистване. В този случай най-добре е да се обадите на специалисти, тъй като процесът е доста труден и много мръсен.



Технология за почистване


Преди да започнете процедурите за почистване, е необходимо да извадите всички свободни елементи на пещта. Пещта е покрита с филм или парче плат. След това четката, която е прикрепена към специална дръжка, се вкарва в отвора на комина. След това една кърпа се обвива около дръжката, която след това се натиска с товар. След това втората връзка е усукана, докато четката се движи нагоре по тръбата. Тази операция продължава докато отслабването се усети, когато напусне комина. След почистване четката се отстранява внимателно от тръбата. И сажди и пепел, които се натрупват на пода около печката, лесно се почистват с прахосмукачка или метла.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фурна с дърва с водна веригаФурна с дърва с водна верига
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Отоплителна пещ за вилиОтоплителна пещ за вили
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Финландски пещи за саунаФинландски пещи за сауна
Дългоотопляема пещ със собствени ръцеДългоотопляема пещ със собствени ръце
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Печки за изгаряне на дърва с водна схемаПечки за изгаряне на дърва с водна схема
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
» » Пещи за продължително изгаряне за лятна резиденция
© 2021 BggeHat.com