Отоплителни котли за продължително горене

Има ситуации, при които няма начин да се доведе до мястото на комуникация (особено такива проблеми възникват с газ), а след това има сериозен въпрос за това как да се затопли дача или къща? Този проблем може да бъде решен с помощта на отоплителни котли с продължително горене. Нагревателна система, базирана на такива котли, може да работи самостоятелно. Различните видове котли позволяват системата да се използва както в самостоятелен режим, така и при свързване към електрическата мрежа. Поради факта, че такива котли с продължително горене имат специален дизайн, това не е изпълнено нито с прегряване, нито с спиране на охлаждащата течност. Разбира се, котлите за твърдо гориво с удължено време за горене имат свои собствени характеристики, но като цяло те са доста безпроблемен и лесен начин за инсталиране на отоплителна система в помещения от всякакъв размер.

котли на продължително изгаряне


Къде да инсталирате котела?


В идеалния случай котелното се планира в архитектурния етап на къщата, но това не винаги е възможно. Котелът за продължително изгаряне изисква относително малко внимание от човека, затова често се извежда в отделна котелна. Тя може да се намира в къща (например в мазето), в пристройка или в отделна сграда. Котелното помещение трябва да съответства на котела и да отговаря на всички изисквания за безопасност, само в този случай той може да гарантира непрекъсната и най-важната безопасна работа на всички устройства. (Виж също: Автоматични котли на твърдо гориво с продължително изгаряне)

Доста често котелната къща се организира в дълбок сутерен, а това не се дължи само на наличието на такава възможност. Ако непрекъснато горене на котела ще бъде три метра по-ниска от най-ниската точка на радиатори, тогава е възможно да се използва гравитационното естествената циркулация (като основно или като авариен по време на режим на тока). Котелно помещение оборудване трябва да е отделна вентилационна шахта, която не е свързана с цялостната вентилация на всички сгради. Това се дължи главно на изисквания за безопасност - в случай на счупване, това ще помогне да се избегне отравяне с въглероден окис газове наематели. Въпреки това, и без счупвания такова изискване не е безполезна - дори и в най-внимателни и точна работа на запалими вещества могат да бъдат изпуснати в атмосферата, и в случай на общата вентилация могат да се натрупват в домовете.



ВАЖНО! Трябва да се отбележи, че веществата, които се отделят по време на горенето (особено при продължително изгаряне), нямат мирис и цвят, затова е почти невъзможно да се определи тяхното количество и наличност в определена стая без специални инструменти.



Горивните котли за продължително изгаряне на дърва означават използването на дърва за огрев, които трябва да се съхраняват в близост до котелното помещение, те трябва да бъдат добре изсушени (това ще спомогне за повишаване на ефективността на котелното оборудване). Доста често тези бойлери са инсталирани в тухлена зидария - тази опция е предоставена или на етапа на инсталиране, или не. Тухлената зидария позволява на котела да поддържа температурата си по-дълго, което също пряко влияе върху фактора на производителността на оборудването. (Виж също: Отоплителни котли на дърва)

Котли за горене на дърва


Котелът се нуждае ли от поддръжка?


За непрекъсната и постоянна работа на отоплителната система е важно да се оцени цялостното техническо състояние на всички устройства. Не много често, но от време на време дори и тези структури изискват поддръжка, което помага да се предотвратят повреда и последващо повреда на оборудването.

В допълнение към отоплителните системи, базирани на нагряване на отоплителни тела, има и конвекционни отоплителни системи. Техният принцип на работа се основава на отоплението на въздушните маси и потоци.





Интересно! Конвекционните отоплителни системи могат да се използват само в малки помещения, в други случаи използването им не е препоръчително. (Виж също: Котли на твърдо гориво)



Принципът на работа на конвекторни пещи, използвайки примера на котли Ermak


дълго изгаряне Котли Ermak може да се използва в различни ситуации, за отопление на различни структури, те могат да бъдат - у дома, вили, навеси, оранжерии, работни срещи, стопански постройки и много повече. Проектирани котли от тази марка за бързо затопляне на всички отопляеми помещения и последващо поддържане на комфортни температури.

Когато пристигнете в неотопляема стая, трябва да разтопите котела (в интензивен режим). След известно време необходимата температура ще бъде достигната за кратко време, след което котелът ще бъде в режим на поддържане на температурата - това ще позволи да се спестят гориво и да се намали броят на маркерите за дърва за огрев.

Тя работи на принципа на бойлер или производство на пиролизен газ - в бавно продължително горивни газове са разпределени, които попадат в допълнителен горивната камера, където изгаря, поради топлия въздух, навлизащ впръскващите пасажи там чрез. Поради тази оригинален дизайн максимално изгаряне на горивото се случва (по-малко отпадъци) и значително увеличава коефициента на трансформация на цялата система. Важно е да се отбележи, че това е конвекция за отопление елемент, това е, котела загрява водата за радиаторите не и скоро въздуха в помещението, и това се дължи на местоположението на строителството в къщата. (Виж също: Електрически котли за индивидуално отопление)

Използвайте дървени котли за горещо горене за отопление на жилищни и битови помещения, индивидуални проекти могат да бъдат полезни при готвене. Удобната температура се поддържа за осем часа - по същество това е нова, подобрена версия на печката-burzhuyki, дизайнът също е лесен и ефективен. Важно е да се отбележи, че котлите Ermak с дълъг живот се използват почти навсякъде - те не изискват поддръжка, те са лесни за използване и сложността на избора е само в познаването на първоначалните данни на помещението.

дървени котли за горещо горене



НЕ! Не изваждайте комина в общата вентилационна система, температурната разлика може да доведе до дим от помещението.



Коминът на това устройство има сложна система, която позволява увеличаване на топлинната мощност от димните газове, които обикновено летят в тръбата. Трябва да се отбележи и оригиналния дизайн, който е в състояние лесно да се побере във всеки интериор - в края на краищата, сега отоплителният котел е като компютърно устройство, а не стара печка. При избора на отоплителна система трябва да обърнете специално внимание на факта, че в котела трябва да има резерв за захранване. В случай, че котелът има водна верига, той може да се използва за устройства, използващи охладител. (Виж също: Кой котел за твърдо гориво да избере)

Отоплителната система е система за поддържане на живота, така че устройството й просто трябва да получи подходящо внимание. Разбира се, всеки собственик има свои собствени идеи за работата на комуникациите, но топлината е ключът към почти всичко. Изборът на вида на отоплителното тяло и последващото му инсталиране трябва да се извършват в съответствие с изискванията за безопасност, като в този случай котлите за дълготрайно отопление ще бъдат доволни от работата им в продължение на много години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Предимства и недостатъци на котлите за твърдо горивоПредимства и недостатъци на котлите за твърдо гориво
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
Котли на твърдо гориво за продължително изгарянеКотли на твърдо гориво за продължително изгаряне
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
Автоматични котли на твърдо гориво с продължително изгарянеАвтоматични котли на твърдо гориво с продължително изгаряне
Котли за изгаряне на дърва за отопление на домаКотли за изгаряне на дърва за отопление на дома
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Котли за дълготрайно изгаряне на дърва за огрев, самосглобяемиКотли за дълготрайно изгаряне на дърва за огрев, самосглобяеми
» » Отоплителни котли за продължително горене
© 2021 BggeHat.com