Bugler Furnace

Бягащият буларОтоплението на големи помещения винаги е затруднено при избора на котел и разходите за енергия. В повечето случаи системата за отопление на водата се изключва поради отдалечеността на центъра на стаята от стените с радиатори. Електрически уреди с нажежаема спирала са доста опасни и прекарват много електричество.

Таванните инфрачервени нагреватели са скъпи и неудобни за поддържане. Какво да изберем тогава? Пещ Булериан идеален за отопление на промишлени, складови, ремонтни и други големи помещения. Той е икономичен, лесен за инсталиране и работа.

Газови печки на булевардите - характеристики

Принципът на пещта се основава на изгарянето на горивото, последвано от последващо изгаряне на газове. Този ефект е възможен поради разделянето на пещта на две части. Горивото за бюреана може да бъде:

  • дърва за огрев;
  • хартия;
  • брикети;
  • палети;
  • торф и др.

Благодарение на активния си капацитет на изгаряне пещта може да служи като рециклиращ агент за битови отпадъци. Работата на отоплителното устройство на една плоча за гориво, в зависимост от неговата енергийна интензивност, продължава от 8 до 12 часа. Този разход спестява много усилия и пари.

Пещта може да доставя горещ въздух като една и няколко стаи. За тази цел е свързана специална тръбна система.

Дизайнът на устройството е много прост. Външно е метална цев, покрита с топлоустойчива боя. Вътрешното пространство е разделено на горивна камера и на горелката. Постига се висока степен на ефективност благодарение на специално огънатите тръби.

Температурата на въздуха на изхода на тръбите при работните условия е + 150 °. Стаята се загрява до оптималната температура в рамките на 25 минути след поставянето на горивото. Температурата на устройството може да се регулира чрез специален температурен датчик. Възможно е помещението да се загрява от 10 до 1000 m3, всичко зависи от избора на модела на продукта.



В помещението, в което е поставена фурната, задължително трябва да има вентилация. От фурната е необходимо да монтирате комин, за да премахнете дима и въглеродния окис. Циркулацията на въздуха вътре в котела се извършва самостоятелно. Също така благодарение на процеса на аериране топлината запълва стаята. Това ви позволява да не свързвате допълнително оборудване под формата на фенове.

Гаранцията за използването на фурната е две години. Но за настоящото изобретение това е твърде кратък период. Практиката показва, че при правилна работа и свързване времето за работа на пещта не е ограничено.

Булери на отоплителната пещ - монтаж със собствени ръце

Монтаж на пещтаПодобно на операцията, монтажът на продукта не изисква много енергия. Можете да го направите сами. Първото нещо, което трябва да направите, е да разпределите пространството под нагревателя, като си спомните, че корпусът дава много топлина.

Булериан трябва да бъде инсталиран на поне половин метър от стените и други бариери. Не поставяйте в близост до запалими вещества и мебели.

Под устройството трябва да инсталирате фундамент. Тя може да бъде от:

  • камък;
  • тухла;
  • монолитна;
  • изработени от метал.

Желателно е пожарната камера да се разположи на половин метър от подовата повърхност. Такова подреждане на датите е удобството за полагане на гориво и контролиране на изгарянето.

Преди пещта е необходимо да поставите стоманения лист с параметрите 700 * 500. Той служи за защита на пода от загубата на гориво. Друг такъв лист ще бъде допълнителна защита срещу пожар.

Преди да инсталирате булери на фурната, трябва да организирате въздуховод. Тя може да бъде изработена от тухли с дебелина на стената най-малко 120 мм. Тухленият комин е направен от топлоустойчива червена тухла. Също така, коминът може да бъде бетон, със стена с дебелина най-малко 60 mm или с дебелина на ламарина от поне 0,5 mm. Необходимо е да изведете комина на височина най-малко на 0,5 м от покрива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Фурна с дърва с водна веригаФурна с дърва с водна верига
Как да стреля печкаКак да стреля печка
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
Каква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида горивоКаква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида гориво
Отоплителни котли на дърваОтоплителни котли на дърва
Нагряване на пелети за отопление на пелетиНагряване на пелети за отопление на пелети
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Как може да изгорите фурна, различна от дърва за огрев, помислете за торф и въглищаКак може да изгорите фурна, различна от дърва за огрев, помислете за торф и въглища
© 2021 BggeHat.com