Как да направите пещ за отпадни петрол?

Гаражите, складовете, комуналните, оранжерийните или работните помещения могат да се отопляват с пещ за отпадни масла. Това е ефективен начин да получите топла стая благодарение на условно безплатно гориво. В тази ниша на отоплителната технология се използват като обикновени фурни, работещи за преработка на петрол, и автоматизирани пещи за котли на отработени масла.

Отпадъчното масло се предлага в големи количества във всяка камионна или сервизна станция. И такъв метод за полезно оползотворяване е оптималното решение да се отървем от "мръсни" отпадъци от нефтопродукти.

Фурна за изпичане на фурната

Появата на пещи за отработено гориво в Русия не е отдавна. В същото време използването на такова отоплително оборудване в "запад" отдавна е обичайна норма.

Оправдаваме използването на такива агрегати

Пещта за отработеното масло или, както се нарича и чудовата пещ, е наистина прекрасно в икономическата страна на експлоатацията. Използвайки много евтино гориво, за правилното използване на което е необходимо да "прекараме", такава печка се плаща за себе си в много кратки срокове.

Отработеното масло - или просто "отработено" може да бъде, моторното, индустриално, трансмисионно масло, което е служило на неговия срок.

Оперативни функции

Пещта в масло, благодарение на простотата на нейния дизайн, може да бъде направена на ръка и може да бъде закупена в готов вид. Такива устройства са икономични, практически бездимни, прости, но същевременно са достъпни за "тялото" на автоматизираните устройства и отоплителните кръгове.

Мобилността на обикновената печка на отработеното масло позволява лесното й демонтиране и транспортиране до ново място. Няма прикрепване към електрическата мрежа, което прави проста опция за пещ енергонезависима.

Структурните характеристики на горната част на пещта му позволяват да се използва за отопление на чайник или саксия.

Ако се спазват правилата за безопасност, фурната е достатъчно огнеустойчива.

Трудностите при експлоатацията включват нуждата от висок (до 4 м) комин и необходимостта от системно ежеседмично почистване на комина и масления капацитет на пещта при постоянна работа.

Моля, обърнете внимание! Работата на пещта за отработени масла предполага наличието на работен пожарогасител с въглероден диоксид в помещението. Водата, която навлиза в горивото, може да доведе до остри петна и пръски, които могат да предизвикат пожар.

Опция за проектиране на пещ

Предлагаме ви да обмислите прост, но доказан дизайн на пещта за отработени масла. Разпределя топлината към такава пещ главно чрез инфрачервено лъчение.

Състои се от две камери, които са свързани помежду си (заварени) с парче дебела стоманена тръба с отвори.

Фурна за изпичане на фурната Как всичко това работи?

Обърнете внимание! Правилната и безопасна работа на пещта на отработеното масло предполага използването на допълнителна "подуване". Същият дизайн е необходимия минимум за получаване на топлина.

Схема на пещта за отработени масла

Долната камера е резервоар за гориво, едновременно изпарител и горивна камера. Има дупка с амортисьор, който се използва за регулиране на изгарянето и пълненето на горивото.

Необходимо е да има крака за стабилно позициониране на пещта на нагрятата "територия" и да се създаде въздушна междина между дъното и повърхността на инсталацията.

Заварена в горния капак на долното отделение, тръбата с отвори е камерата за след изгаряне, в която парата се изгаря от маслото, кипящо в долното отделение. Двустепенната камера позволява почти пълно изгаряне на горивото.

Цилиндричният нагреваем модул е ​​заварен към горната част на тръбата с отвори. В него в горната плоскост е заварена преграда, предназначена да задържа топли продукти на изгаряне в камерата.

Коминната тръба с диаметър повече от 100 мм се заварява в горния капак на нагретия модул. Тя трябва да се издигне над нивото на печката на 3-4 м естествено, като излиза извън помещенията под наклон на закрито или строго вертикално. Извън стаята тръбата е разположена така, че да не се издухва стриктно вертикално. Коминът трябва да може да се отделя за периодично превантивно почистване на пещта и самата нея.

Фурна за отработени масла. Чертеж с кратки инструкции

Фурна за отработени масла. Чертеж с кратки инструкции

Работният принцип на пещта за отработени масла



Работният принцип на пещта за отработени масла

За безопасното пълнене на горивото в изпарителя пещта трябва да бъде модернизирана чрез система за непрекъснато подаване на гориво.

Фурна с капацитет за непрекъснато зареждане с гориво

Фурна с капацитет за непрекъснато зареждане с гориво

Това може да бъде допълнителен капацитет, който е изравнен с изпарителната камера и е свързан към нея чрез тръбопровод.

Свързване на тръбата за подаване на гориво

Свързване на тръбата за подаване на гориво

Фурна в работно състояние

Фурна в работно състояние

Камера на въздушния обменник на пещта за работа

Камера на въздушния обменник на пещта за работа

За да се повиши ефективността на пещта за отработеното масло, може да се монтира камера за нагряване на въздуха в горната камера на нагревателя, за да се създаде принудително въздушно течение.

В него с помощта на електрически вентилатор, разположен на безопасно разстояние (пещта се загрява до 800-900 ° C), се изпомпва въздух. Преминавайки през лабиринта на въздушния топлообменник, въздухът се нагрява и се подава в стаята.

Този метод добавя към метода на инфрачервеното отопление, както и въздушния начин за отопление на стаята.

Отоплително съоръжение за пещи за отпадъчни пещи с въздушен топлообменник

Отоплително съоръжение за пещи за отпадъчни пещи с въздушен топлообменник

Изпичане на пещ от стари джанти

Изпичане на пещ от стари джанти

Пещ за работа в тухла

Пещ за работа в тухла "палто"

Фурна с непрекъснато подаване на гориво и въздушен топлообменник

Фурна с непрекъснато подаване на гориво и въздушен топлообменник

На базата на тези пещи може да се построи отоплителен котел: въздух или вода. По този начин става възможно да се отопляват допълнителни помещения.

Метод и правила на работа

В себе си такива масла не горят. Пещи, работещи с отработени масла, функционират благодарение на изгарянето на димните газове.

Но тези двойки трябва първоначално да бъдат получени по някакъв начин. Последователността на действията е, както следва:

  1. Долният резервоар-изпарител на пещта се зарежда с гориво. От върха към него добавете малко (20-50 грама) бензин или разтворител. След това с помощта на изгарящ фитил върху дълъг проводник запалете горивото в пещта на изпарителната камера.
  2. Първоначално бензинът или разтворителят на повърхността на използваното масло светват. Когато се изгори, топлината се отделя, което води до врязване на маслото в контейнера. При варенето на маслото естествено се образуват пари, които, навлизайки в камерата за зареждане на горелката, се запалват и образуват стабилна колона от пламък в тръбата.
  3. След 5-10 минути фурната преминава в оптимален режим на работа. Чрез регулиране на позицията на клапата за пълнене и пълнене установяваме стабилен режим на работа на пещта с необходимата интензивност.

Моля, обърнете внимание! Правете фурна с масло със собствените си ръце, трябва да имате предвид такива моменти. Горната схема на пещта в петрола има редица функционални недостатъци, които се проявяват при нестандартни ситуации.

Тя може да бъде:

  • навлизането на вода в горивото, което води до внезапно разпенване и изливане на масло от изпарителя. А в горещия случай може просто да се запали. Имайте пожарогасител до пещта!
  • липсата на система за подаване на гориво включва зареждане на маслото, когато пещта е спряна и охладена. Въпреки че нефтът и горивото не сами по себе си, но защо рискуват здравето ви? ..
  • Необходимостта от непрекъснат надзор на пещта. Тя "не обича" самотата - тя може да направи "сода".

Мерки за безопасност при използване на пещ за отработени масла

За пореден път, може би, банални, но жизнено важни точки:

  • Не използвайте запалими вещества като гориво - те са проектирани в малки количества само за първоначалното пускане на пещта на работната площадка.
  • Горивото е само масло от различни видове.
  • Силните течения представляват повишена заплаха за работата на пещта.
  • Високите температури могат да доведат до спонтанно изгаряне на горими вещества в близост до пещта. Не блокирайте поне около 0,5 м пространство около фурната.
  •  Стегнатостта на комина е вашето здраве.
  • Фурната не трябва да се оставя без наблюдение за продължителен период от време.
  •  Избягвайте наличието на вода в маслото!

По-безопасен режим на работа се осигурява от фурни с отработено масло от затворен тип. В тях процесът на изгаряне е "затворен" в тръбата. Такива пещи не се страхуват да получат замърсявания в горивото, внезапно отслабване или запушване на комина.

Котел за пещи за отработени масла

Котел за пещи за отработени масла

Котел за пещи за отработени масла

Котел за пещи за отработени масла

Автоматични пещи за отработени масла

Автоматични пещи за отработени масла

видео

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пещ за развитието на собствените си ръце създават у дома чудотворна машинаПещ за развитието на собствените си ръце създават у дома чудотворна машина
Фурни за самообслужванеФурни за самообслужване
Монтаж на отоплителни котлиМонтаж на отоплителни котли
Котли за отопление на отработени маслаКотли за отопление на отработени масла
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Отопление на маслотоОтопление на маслото
Маслото за двутактови двигатели с въздушно охлажданеМаслото за двутактови двигатели с въздушно охлаждане
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
» » Как да направите пещ за отпадни петрол?
© 2021 BggeHat.com