Отопление на маслото

Ако нямате газ в близост до къщата, използвайте електричество за дълго време или не искате да използвате електричество по други причини - можете да инсталирате отопление в отработено масло. Макар че такива системи не се използват широко в нашата страна, те все пак се прилагат в занаятчийското производство в дребномащабното производство.

Обща информация

Цените на традиционните видове гориво непрекъснато нарастват - дървесината и въглищата, газът и електроенергията стават все по-скъпи. Това поражда необходимостта от намиране на нови възможности за отопление на къщата. През последните години популярността на отоплението в отработеното масло нараства. Това се дължи на факта, че цената на оборудването в този случай е почти същата като тази на газовия котел, а работата ще бъде много по-евтина.

За да си купите бойлер, който извършва отопление с петрол, той е много прост - почти във всеки магазин за строителни материали или за поръчка. Също така можете да създадете такова оборудване - защото структурата му е съвсем проста, не са необходими специални умения тук.

отопление на отработени масла
Котел за отработени масла

Ако искате да отоплявате работещите в апартаментна къща, тогава ще трябва да вземете котел в стандартната версия. Такива устройства са модерни, доста автономни и безопасни.

Трябва да се отбележи, че е удобно да се работи с такива котли, тъй като тук няма характерни миризми и няма никакви неудобства при работа. И тъй като котелът е автоматизиран, дори хората без специални познания могат да го използват.

Какъв е принципът на работа на такива котли? Процесът на изгаряне на нефт, който използва маслена отоплителна система, няма да бъде придружен от дим и газ, тъй като цялото масло се изгаря с 100, въглеродният диоксид се отделя в излишък. Всъщност маслото в отоплителната система вече е отпадък, така че котелът и инсталацията на оборудването се изплащат през първите години от експлоатацията.

загрято отопление
Работна схема на котела

Нека да отбележим, че най-разпространените бойлери за индустрията са устройства за производство и производство на финландско производство. Домашните котли са много надеждни, а финландските котли са икономични.

Видове котли за отопление при работа

Масленото отопление у дома може да използва няколко вида котли - в зависимост от предназначението им: отопление, топла вода и битови нужди.
Препоръчва се котлите да се поставят не в жилищни помещения, а в специални приложения. Въпреки че котлите са модерни филтри, но все още са в процес на функциониране, те могат да отделят миризмата на моторно масло. Вътрешните отоплителни котли са отоплителни уредби с водна тръба и помпа - последните могат да работят не само от електрическата мрежа, но и от енергията на самото устройство. Благодарение на помпата маслената отоплителна система получава циркулация на водата в системата.

отопление отработване свои ръце
Компоненти на котела в отработеното масло

Принципът на действие на такива котли се основава на факта, че смес от изпарения от използвани масла и изгаряния на въздуха, която се подава от компресорния компресор. Силата на пожара може да се регулира с конвенционален маркуч с клапан. Вентилаторът е единственият мобилен компонент на котела, поради което вентилаторът може да се разпадне с течение на времето. Но като цяло котелът рядко се нуждае от ремонт. Разбивка може да възникне само ако бойлерът се обслужва лошо или се използва замърсено масло.

Бойлерите за гореща вода са проектирани да затоплят водата, всъщност - те са напълно оборудвани котли.



И принципът на работа такива котли използват платформа: котелът загрява равнината, където е монтиран резервоара за вода. На изхода на резервоара се подава малка помпа, която служи за регулиране на налягането в системата. Имайте предвид, че промяната на температурата на водата ще бъде трудна, в резервоара може да бъде 80-100 градуса по Целзий. Обикновено отоплителната система на отработеното масло за отопление използва резервоари с размери от 60 до 140 литра. Водата се загрява за около 2 часа, а това е 2 пъти по-малко, отколкото при конвенционалните котли.

трансформаторното масло в отоплителната система
Котел-котел за отработени масла

Бойлер има два отоплителни режима на работа - бързо (водни, че току-що е бил отбелязан, или че готини) и температурата на подкрепа (отопление отпадъчни нефтопродукти - в режим "фитил", консумира много гориво, а когато резервоарът за вода е малка, тя може да доведе до емисии газ, за ​​отклоняване от които трябва да направите допълнителен комин).

Котлите за топла вода, които отопляват къщата върху отработено масло, обикновено се поставят в сутерени, тъй като те не са транспортируеми.

Други подвидове са битови котли. Те са многофункционални агрегати, които обикновено се използват за отопление на селска къща с използвано масло в къщи, които нямат отоплителна система. При такива устройства съществува система за пречистване на газа, която прави котела практически без дим. Потреблението на такъв материал като трансформаторно масло в отоплителната система е много ниско, в сравнение с предишния подвид.

масло за отопление у дома
Бойлер за битова гореща вода

Основното предимство на това устройство е неговата мобилност. Такъв котел може да се транспортира дори и в багажника на кола. Освен това при това отопление горелката, котелът, нагревателят и др. Могат да бъдат свързани ръчно. Също така, вътрешният котел може да се използва дори в природата, когато пътувате - той може да изпълнява функциите на готварски печки, нагреватели, нагревателни елементи. Най-важното в случая е осигуряването на противопожарна зона или задълбочаване в земята за 30 см, което е необходимо за монтаж.

Предимства и недостатъци

Сред предимствата на отоплението на отработените масла са следните:

  • Доста малка технологична цена. Освен това, оборудването може дори да бъде направено независимо.
  • Наличие на гориво. Понякога използваното масло може да се получи безплатно. А за тези отрасли, където има толкова много петрол, това е идеалното решение.
  • Ефективност и функционалност на устройствата.

Отбележете един недостатък - това е точността на някои системи за качеството на използваното масло.

резултати

По този начин петролното нагряване от собствените си ръце е доста икономична система, в същото време заслужава да се заменят други отоплителни системи. Такива системи се използват и за автономно отопление. Особеността на този вариант обаче е само в използваното гориво, така че тази алтернатива се счита за екстремен случай: когато няма други възможности или много от запасите от отработени масла. Основната сфера на приложение на такива устройства са индустриалните предприятия, където отпадъците са голямо количество отработени масла.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите пещ за отпадни петрол?Как да направите пещ за отпадни петрол?
Монтаж на отоплителни котлиМонтаж на отоплителни котли
Котли за отопление на отработени маслаКотли за отопление на отработени масла
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Нагревателни котли за пелетиНагревателни котли за пелети
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
» » Отопление на маслото
© 2021 BggeHat.com