6 Митове за индукционните плочи

индукционни готварски печки

Мит номер 1: индукцията носи опасност за здравето

Принципът на индукционната печка е, че електромагнитната намотка генерира топлина в съдовете. Това води до това, че съдържанието на съдовете се нагрява и готви. В индукционните печки работната повърхност не се нагрява, както при конвенционалните плочи. Те нямат нагревателен елемент.

Мнозина смятат, че електромагнитната намотка създава магнитно поле, което носи опасност за човешкото здраве. Но всъщност това не е така, защото беше извършен експеримент, който показа, че конвенционалната сешоар създава магнитно поле 90 пъти по-мощно от полето на индукционната плоча. Безопасно е да се каже, че такива повърхности за готвене са абсолютно безопасни.

Мит номер 2: закупуване на индукционна готварска печка, ще трябва да изхвърлите всички стари ястия

Често хазайката не иска да купи индукционна готварска печка, защото мисли, че всички саксии и тигани, които има, ще трябва да бъдат изхвърлени. Има много истории за това как жените, които изхвърлят стари ястия, никога не са научили какво може да бъде подготвено за индукция. Основното е, че поне дъното на чиниите има феромагнитни свойства. Между другото - за да проверите дали е много лесно да готвите в готварските си прибори в индукционна печка. Трябва да вземете магнит и да го сложите на дъното на съдовете. Ако се залепи, то този съд е подходящ за готвене при "индукция".

Мит номер 3: Индукционната печка се загрява, както обикновено



Вече описахме как индукцията работи. Затоплящи ястия и всичко в нея. Повърхността на индукционната печка може да се затопли леко от самите съдове. Той никога не се нагрява като стъклена керамика. И е много лесно да се провери. Поставяйки парчета лед на различни повърхности за готвене, ще видите, че върху стъклокерамиката ледът се топи много по-бързо. Ето защо храната при индукция никога не гори.

Мит # 4: всеки метален предмет, който попада върху индукционната плоча, ще се нагрее

Много индукционни печки започват да работят само когато слагат чинии с диаметър най-малко 8 см. В противен случай просто няма да се включат. Също така индукционните печки няма да работят, ако нямат съдове. По същия начин, те се държат, ако детето реши да натисне бутоните.

Мит номер 5: индукцията не може да бъде инсталирана върху устройства, които имат метална повърхност, като фурни, перални машини и др.

Теоретично, електромагнитното поле от бобината се разпространява както отгоре, така и отдолу. Но производителите са взели под внимание това и са създали специални топлинни поглътители. Благодарение на което индукционните печки са абсолютно безопасни за технологията, която се намира във вашата кухня.

Мит номер 6: индукционните готварски печки са скъпи

Всъщност индукцията е малко по-скъпа от традиционните плочи за страната ни. Но разликата в цената между индукционната готварска печка и стъклената керамика е доста малка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически пещи за къщи и вили, класифицирани по видЕлектрически пещи за къщи и вили, класифицирани по вид
Индукционен отоплителен котелИндукционен отоплителен котел
Отопление на котела чрез собствени ръцеОтопление на котела чрез собствени ръце
Индукционна фурна със собствени ръцеИндукционна фурна със собствени ръце
Ние правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под наляганеНие правим обикновен домашно приготвен апарат от тенджера под налягане
Индукционен отоплителен котел със собствени ръцеИндукционен отоплителен котел със собствени ръце
Отоплителен котел със собствени ръцеОтоплителен котел със собствени ръце
Проекти на къщи с отопление на печкиПроекти на къщи с отопление на печки
Печки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печкиПечки за изпичане на дърва за дизайн на баня и ползи от чугунени печки
Как действа една електрическа руска печка и защо се нарича такаКак действа една електрическа руска печка и защо се нарича така
» » 6 Митове за индукционните плочи
© 2021 BggeHat.com