Отопление на котела чрез собствени ръце

В този раздел ще се опитаме да се изясни структурата на котела на схемата индукция, сложността на нейното изграждане със собствените си ръце, ако има осезаеми ползи, като се използва схема за индукционно нагряване и как тя печеливши нагреватели.

Какво е това?

Какво е това?

Концепцията за електромагнитна индукция, която Майкъл Фарадей открива през 1831 г., се състои в създаване на електрически ток в магнитно поле, намиращо се в магнитно поле.

Всеки модерен трансформатор работи на този принцип.

При навиване на феромагнитна сърцевина на две отделни намотки и се прилага към един, например, 220, има втори изходен напрежение, което се отнася данни 220 в същата степен като величината на вторичните намотки на количеството на първичните намотки.

Трансформаторните намотки ви позволяват да премахнете необходимото количество напрежение и да го нанесете в работата на електрониката или електрическия мотор. И ако не е свързан с нищо феромагнит да лежи в намотка, която генерира течения на вихри?

Ясно е, че полученият ЕМП ще се превърне изцяло в кинетичната енергия на движението на неговите молекули, или - в топлина.

Забележка: точно по този принцип топилните пещи и кухненските печки работят на стоманени растения.

Е, ако във водния поток, който се разпределя по затворен цикъл, поставете феромагнитната сърцевина? Ясно е, че тя ще започне да се охлажда с вода, която след това ще се нагрее.

С тази информация можете сами да направите индукционен отоплителен котел.

Но първо трябва да се занимавате с технически въпроси:

  • намери подходящо ядро ​​от материал, който не е корозирал;
  • направете своята изолация от серпентината, като трябва да се осигури тази непропускливост на конструкцията;
  • Защитете сондата от прегряване, когато взаимодейства с високи токове.

трайност

трайност

Индукционният дизайн е изключително издръжлив и несигурен поради следните причини:

В котела няма движещи се елементи, което означава, че износването на механичната му част е напълно изключена.

Изгарянето на отоплителните части, които са основният проблем на нагревателите, не е опасно. С течение на времето изсъхването на вар води до топлоизолация на тръбните нагреватели и впоследствие до прегряване.

Интересен факт: по време на възбуждане в индукторното ядро ​​на вихрови токове, той вибрира много малко забележимо. Тази функция позволява на повърхността да се самопочиства.

Предимства на индукционната схема

Предимства на индукционната схема

Обикновено ценовите обозначения на котлите с индукционна схема на фабричното производство достигат по-високи стойности, отколкото за аналозите на трансевропейската транспортна мрежа (TEN), а с капацитета от 4 киловата на оборудване започва от 20-25 хил. Рубли.

Да анализираме характеристиките на няколко дизайна, налични на руския пазар:

Моделът

цена

Отоплителна зона

производител

Електрическо захранване

индикатор18000 rub.200 кв. М mУкрайна4 kW
INERA SAV30000 rub.50-80 квадратни метра. mРуската федерация4,5 kW
Едисон-535000 rub.100-120 квадратни метра. mЕвропа5 kW
WIN-527000 rub.60-150 квадратни метра. mРуската федерация4.25 ITC

Обосновката за най-високата цена за продавачите и производителите са следните аргументи:

  • Трайността на отоплителните котли е много по-малка от индукционните аналози.
  • Индукционните котли могат да спестят до 50 електроенергия, което означава бърза възвръщаемост на инвестициите.

По-долу е графиката на потреблението на електроенергия за 7 месеца от периода на отопление. Когато се използват котли от различни сглобки, таблицата дава сравнение на разходите. Не бързай да й вярваш.

икономика

икономика

Според сър Исак Нютон, енергията не се поема никъде и не отива никъде.

Няма постоянно движение. За да се затопли определеното количество въздух с 10 градуса, е необходимо да се приложи стриктно специфично количество топлинна енергия, независимо от нагревателното устройство.

Всяка трансформация на енергия, независимо от нейния тип, извършва физическа работа или се използва за отопление на околната среда. От това следва, че единственото теоретично обяснение за "типа" на по-голямата полезност на котела с индукционната схема е най-малкото разсейване на топлината в околната среда.

Определяме: всички електрически съоръжения за директно отопление имат 100 ефективност.

Цялата включена електрическа енергия се превръща в термична: 1 kW топлина може да се получи от 1 kW електроенергия.

Тези факти не могат да издържат на критика:

При инсталирането на котела в отоплителната камера, топлината, която не е била подложена на абсорбиране от охлаждащата течност, в крайна сметка се включва в отоплението.



При съизмерима или по-ниска топлоизолация на котела за 50 ниски топлинни загуби изглеждат съмнителни.

заключение:

Пазарната цена на индукционните дизайни е надценена.

Тяхната икономика е просто лъжи. Електрическото захранване на оборудването се избира от стандартните 40 VW за загрята стая с 1 кубичен метър. Ако един скорошен купувач се опитва да затопли къща с 4-киловата апарат на двеста кубически метра. м., той само узнава за своята наивност.

Но, с изключение на всички дезинформации, които бяха дадени на индукционните конструкции, тя има основание да съществува. Превишената пазарна цена води до желанието за изграждане, притежаване на индукционната схема на отоплителния котел от собствените му ръце. И сега ще научим как да направите това:

намотка

намотка

За изолиране на индуктора, загряван от термопластичен полипропилен, когато се прилага мощност, обвивката се препоръчва да бъде покрита с текстолитни ленти.

Най-лесният начин за залепване е силиконовият уплътнител, има необходимата адхезия към пластмасови конструкции и т.н., а също така и издържа на умерено нагряване.

Намотката трябва да бъде навита с емайллак, изработен от мед, който има диаметър 1,5 мм и напречно сечение от 2,25 квадратни метра. мм. Цялата дължина на намотката трябва да достигне 10-15 м. Завоите са насложени с малка постоянна празнина.

Много е важно: най-подходящата версия на уплътнителя се счита от надеждните производители "Moment, Ceresit и др.". Уплътнителите с ниска цена имат значително по-лоша адхезия към проблемните равнини, което е стената на полипропиленовата тръба.

жилище

жилище

Той трябва да притежава:

  • диелектрични характеристики;
  • достатъчна якост;
  • и имат здрава връзка с отоплителния кръг.

Полипропиленовата тръба с диаметър 40 mm е най-простият и най-ефективен вариант. Най-надеждното решение ще бъде добавянето на подсилено влакно, което ще даде на тялото най-голяма сила.

сърцевина

сърцевина

Той трябва да има следните свойства:

  • проводящи - вихрови токове няма да бъдат индуцирани в диелектрика;
  • устойчивост на ръжда - корозията в затворен контур на доброто не се развива;
  • феромагнитен - диамагнет елиминира връзката с електромагнитното поле.

Опции за решение:

  • той трябва да има нарязан проводник, който не е ръждясал - неудобството му включва ограничаване на импровизирания котел от двете страни с метална мрежа;
  • плътно навлизане в тръбата на шнековия шнек е отлично решение - при шофиране по протежение на канавки в него, най-големият топлинен обем ще бъде зареден с вода;
  • валцовани от нихромови тел "таралежи", гъсто поставени в тръба;
  • подходящият метод в тръбата може да бъде поставен кухненски гъби от неръждаем метал.

По-долу е чертежа на самия котел.

Електрозахранващ датчик

Електрическо захранване за котела

Какво се случва, когато свържем индуктивната намотка с намотка към гнездото?

Нека направим едно просто изчисление:

Медният проводник има специфично съпротивление при 20 °, което е равно на 0.175 ohm x квадрат. мм / м.

С напречно сечение от 2,25 мм и дължина от десет метра, общото съпротивление на намотката достига седем десети от Ом "10 х 0,175 / 2,25".

Съответно, подаването на проводник в 220 V, през него ще премине ток 314 А "220 / 0.7".
За сравнение: изчисляването на окабеляването за мед се начислява на 10 А / кв. мм.

Резултатът е напълно очевиден: ако приложим ток от десет или повече, многократно от изчисленото, нашият диригент просто ще доведе до топене.

Опцията за коригиране на ситуацията се запълва само по себе си - необходимо е да се намали захранващото напрежение. Конверторът трябва да е достатъчно мощен, за да осигури минимум 2,5-3 kW.

Заваръчният инвертор с управление на електрическия ток може да използва необходимото електрическо напрежение под средствата на крайния преобразувател. Управлението на електрическия ток е осигуряването на прегряване на намотката и ви позволява да контролирате силата на котела по контролиран начин. Ако изходното напрежение на инвертора е равно на 80 V, максималната допустима температура на мощността на намотката се изчислява на 2 kW.

Също така, съгласно този принцип е възможно да се произвежда отоплителен котел на дизелово гориво със собствени ръце, който има:

  • малки обеми;
  • икономично използване на горивото;
  • коефициент на топлопреминаване и най-висока ефективност.

разходи

разходи

От всички налични разходи, струва си да се обърне внимание само на заваръчния инвертор - 6000 рубли, запояващо желязо за полипропилен - 1000 рубли. Също така, всички други разходи се оценяват на максимум 1000 рубли.

резултати

резултати

Ще се радваме, ако нашите съвети и препоръки помогнаха на всеки, който прочете тази статия. Ако имате някаква липса на разбиране в текста или искате да получите по-подробна информация, можете да видите видеото "как да инсталирате електрически бойлер с 220 V отопление сам". Това вероятно е всичко, благодаря на всички. Ще се видим скоро в други публикации.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрическо парно отоплениеЕлектрическо парно отопление
Типове боя, дебелини, нюанси на избор и използване на технологииТипове боя, дебелини, нюанси на избор и използване на технологии
Индукционен отоплителен котелИндукционен отоплителен котел
Заваръчни токоизправителиЗаваръчни токоизправители
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Заваръчен трансформаторен механизъм и принцип на работаЗаваръчен трансформаторен механизъм и принцип на работа
Индукционен отоплителен котел със собствени ръцеИндукционен отоплителен котел със собствени ръце
Кой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъраКой електромер е по-добре да вложите в апартамента компетентен избор на метъра
Отоплителен котел със собствени ръцеОтоплителен котел със собствени ръце
ЕлектромериЕлектромери
» » Отопление на котела чрез собствени ръце
© 2021 BggeHat.com