Предимства и видове котли

бойлерУредите за отопление на водата в нашите магазини са голямо разнообразие. Помислете какво е котелът? Разговорът е за капацитета, който е предназначен за отопление на водата, монтирана в системата за БГВ (захранване с топла вода).

Водата в устройството се нагрява с помощта на нагревателна серпентина. Тук циркулира гореща вода. То се загрява в термопомпа, в соларна инсталация или в котел. Освен това, водата получава допълнително отопление с електрическа нагревателна вложка.

Разпределението на загрятата течност се извършва от слоеве, които се различават по тяхната температура. Естествено, най-топлата вода се натрупва отгоре. След загряване водата в котела достига една желана температура.



Самият бойлер е резервоар, резервоар с вода, нагревателна серпентина, достига до дъното на резервоара и отоплява цялата течност. В допълнение, изграждането на котела включва топлоизолация с висока ефективност. Такава изолация осигурява запазването на топлината. Тук има магнезиев анод, който осигурява защита на котела от корозивни ефекти. Естествено, оборудването включва сензори, които контролират нивото на температурата и термометрите, за да покажат стойностите на температурата в момента.

Бойлери и техните видове

По проект, бойлерите в Одеса могат да бъдат вертикални или хоризонтални. Местоположението е под формата на основна разлика на такова оборудване. Също така по отношение на броя на намотките се разграничават двувалентни и моновалентни типове (съответно две и една намотки). При двувалентните устройства една бойлер работи от котела, а вторият - от термопомпата. Както обикновено, котлите са изработени от неръждаема стомана или стомана. Всички те имат вътрешно емайлово покритие. Котлите се различават по варианта на монтаж. Те могат да бъдат отделени или монтирани директно в котела.

Котел и неговите предимства

Индикаторът за силата на котела варира от 80 литра до един тон. Това разнообразие осигурява непосредствена възможност за избор на устройство въз основа на собствените си нужди. Ако става дума за използване в производството на неръждаема стомана, е едно от предимствата да включва характеристики като дълголетие и спазване на хигиенни-санитарен характер.

Купувачът получава желаното количество гореща вода комфортна температура, за кратко време, за да получи желаната температура на течността след анализ е започнало.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Двуканални газови котли, които трябва да знаете?Двуканални газови котли, които трябва да знаете?
Монтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котлиМонтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котли
Правилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къщаПравилата за подбор и принципа на котела за апартамент или къща
Нагревателят за потока или за съхранение избира оптималния типНагревателят за потока или за съхранение избира оптималния тип
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Отворена отоплителна системаОтворена отоплителна система
Топлинен акумулатор за отоплениеТоплинен акумулатор за отопление
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
» » Предимства и видове котли
© 2021 BggeHat.com