Топлинни акумулатори

Газовите, дизеловите и електрическите отоплителни системи често извършват мониторинг на работата на котела. Котелът може да се изключи по всяко време и да спре нагряването на отоплителната среда в отоплителната система.

Котлите за твърдо гориво, оборудвани с традиционна отоплителна система, не могат незабавно да спрат отоплението на котела, без да причиняват вреди, тъй като те създават голяма инерция. Отоплителната система може да се нагрява няколко пъти и дори да се прегрява, а котелът не спира да произвежда топлина. И не можете да спрете изгарянето на дърва или въглища, а само да намалите неговата интензивност. Ето защо е необходимо да се използват охладителни топлообменници и специални клапани.

Много съвременни котли с една пещ са оборудвани с регулатор на теглителната сила, който осигурява надежден контрол на котела. По време на работа котелът отделя повече топлина, отколкото е необходимо за пренос на топлина от нагревателите. В крайна сметка това води до нетолерантно висока температура.

За да се избегнат тези неудобства, е необходимо отоплителната система да се оборудва с автоматизация, така че да се разпредели необходимото количество топлина за поддържане на определена стайна температура. И трябва да има колкото е възможно повече ефективност, което ще спести много от разходите за гориво. Тази задача се изпълнява от топлинен акумулатор или буферен резервоар.

Принципът на термичната батерия е съвсем прост. Известно количество излишна енергия се подава в резервоара за съхранение, който има голяма топлоустойчивост. Когато котелът спре да работи, съхраняваната енергия навлиза в отоплителната система, докато температурата в отоплителната система е по-ниска от тази в резервоара.

Предимства на буфера за съхранение



Когато се използва термичната батерия, разходите за котела се намаляват с повече от 30, в сравнение с отоплителните системи без ТА.

С помощта на зонов контрол е възможно да се настрои необходимата температура за всяка стая.
Намалява количеството на катран и киселинни образувания върху инструментите на котела.

По-малко подходи към котела.

Недостатъците могат да бъдат само нарастващите разходи за отоплителните системи.

Използването на термо батерия е най-изгодната модерна технология. Той работи на принципа на термос и се състои от метален варел в нагревател (обемът достига до 1000 литра). Топлината се натрупва в този контейнер, който постепенно се разпространява през стаята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на отоплителни котлиПолагане на отоплителни котли
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Монтиране на отопление от собствените си ръцеМонтиране на отопление от собствените си ръце
Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
Как да си направите котел на твърдо горивоКак да си направите котел на твърдо гориво
Топлинен акумулатор за отоплениеТоплинен акумулатор за отопление
Тръбни котли за отоплениеТръбни котли за отопление
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Какво представлява котелът за хидролиза?Какво представлява котелът за хидролиза?
» » Топлинни акумулатори
© 2021 BggeHat.com