Какво представлява котелът за хидролиза?

Хидролизните отоплителни котли са устройства с твърдо гориво. Като гориво за такива котли, дърва, слама, дървесни отпадъци, пелети, гранули и други подобни ще направят. Широко разпространените котли за хидролиза бяха закупени в отоплителни системи на промишлени и битови помещения (складове, работилници, ферми, оранжерии, фабрики и др.). Предимствата на такива котли могат да се нарекат тяхната икономика, висока екологосъобразност, както и лекота на управление, почистване и поддръжка. Хидролизните котли могат да се използват дори и в райони, където има чести прекъсвания на доставките на електроенергия и газ.

Хидролизни котли за отопление

Котлите за твърдо гориво работят, както следва:



  • Горивото се зарежда в бункера, запалва се и вратата се затваря. В този случай трябва да пуснете изпускателната тръба.

  • Когато температурата в котела се повиши от 200 до 800 ° C, се извършва изгаряне на горими материали и се отделя газ от дървесина. Този процес се нарича хидролиза.
  • (Виж също: Фурна за самоизгаряне)
  • Когато продуктите на хидролизата попадат в решетката, те се смесват със вторичния въздух.

  • Подпомага поддържането на процеса на хидролизата на част от топлината, която се връща към долния слой дърва за огрев.


Един от етапите на подготвителните работи по инсталационния етаж на котела е монтаж фондация възглавница опорна рамка, височината на който трябва да бъде между 10 и 20 cm. С определянето носеща рама, че е възможно да се осигури хоризонталното положение на повърхности за сядане.

Котли често се определят в тухла зидария, височина не повече от 360 мм от стаята на пода бойлер, е необходимо да се по-ниски колекционери на страничните екрани са на едно ниво с решетка и се сервира охладена панели. Монтажът на абсорбатори на дим също започва с монтаж на подпорна рамка, която е фиксирана към основата с болтове.


Котли с пара с прав поток


Хоризонталните парни котли с прав поток имат трипосочно движение на продуктите на изгаряне с наднормено работно налягане до 25 бара. Такъв котел има доста висока ефективност. Горивото за котли за отопление може да бъде природен газ и дизелово гориво. Материалът за изработване на външната обвивка на котела е неръждаема стомана. Обвивката има основа от минерална вата с дебелина 60 мм. (Виж също: Принцип на работа на парния котел)

еднократно преминаване на котли

Котли от този тип са оборудвани parozapornym кранове, манометър с трипътен вентил, двете бутало фуражни помпи, електрически щит, за продухване клапан и продухване клапан за стартиране на котела. Компонентът на хоризонталния парообразен филтър е работен прекъсвач за налягане, предпазни клапани за безопасност, превключвател на потока, манометър с трипътен вентил, клапан за свръхналягане.


Защо имаме нужда от тръба?


Важна роля в работата на котела се изпълнява от тръба на котела. Тези продукти, които са част от отоплителната система, имат абсолютно оправдани изисквания за тяхното качество. Тръбите, използвани под формата на комин в отоплителната система, трябва да издържат на промени в налягането и температурата, висока влажност и голямо замърсяване. Поради това производителите трябва стриктно да спазват параметрите, посочени в техническата спецификация и GOST, като правят данните за продукта.

При котелните централи са подходящи само безшевни котелни тръби, тъй като шевът може да концентрира напрежението върху себе си и да намали устойчивостта на корозия, силата и да доведе до унищожаване на самия продукт. Дебелината на стената на тръбата трябва да е от 0,5 до 18 мм. (Виж също: Карта на сайта)

Стоманените комини могат да бъдат колони, ферми, фасади, мачти, самоподдържащи се. Тези тръби са направени от изключително здрава стомана, която е изключително устойчива на корозия. Прикрепете ги към съществуващите структури. За парните котли използвайте специален тип тръби, които могат безопасно да работят при температури на свръхкритична пара.


Ние изчисляваме топлинния баланс на котела




Термичният баланс на котела се изчислява лесно както следва. Той отчита, че във вода котел процес цялата топлина влизат в него, да бъдат изразходвани за производството на полезна топлина, съдържаща се в прегрята пара. Общото количество топлина, което влиза в котела, се нарича налична топлина, което се посочва под формата на QPP. Между топлината, която влиза в котела и топлината, излъчвана от него, трябва да има равенство. Топлината, отделена от котела, е сумата от полезните топлинни и топлинни загуби, свързани с процеса на производство на прегрята пара. Това означава, че топлинният баланс на котела за 1 куб. Газ, изгарян при нормални условия, изглежда така:

QPP = Q1 + Q2 + Q3 + Q5

QPP - налична топлина, (kJ / m3);

Q1 - полезна топлина, съдържаща се в гореща вода, (kJ / m3);

Q2 - загуба на топлина при изтичащите газове (kJ / m3);

Q3 - загуба на топлина от химически непълно изгаряне, (kJ / m3);

Q5 - загуба на топлина от котела поради температурата на околната среда (kJ / m3).

Термичен баланс на котела

Ако топлинният баланс се изразява като процент от наличната топлина (Qpp = 100), уравнението ще изглежда така: (Виж също: Пещи за въглища)

100 = q1 + q2 + q3 + q5

Често в домовете на нашите сънародници може да намерите турбо котел. Неговото отличително качество е наличието на вентилатор за изпускане в конструкцията. Вентилаторът създава въздух, необходим за изхвърлянето на продуктите от горенето, и изтласква този въздух в горивната камера, която е необходима за самия процес на изгаряне.

Този проект се използва за производството на стени монтирани котли, оборудвани с горивна камера със затворен тип. Прилагането на турбокомпресор, той може да се използва за облекчаване на комини хоризонтална за продуктите на горенето, и това обстоятелство е много по-лесно монтаж на газовия котел и премахване на необходимостта да се монтира тежка комин. При липса на сцепление, турбофангите могат да се използват в подовите котли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Котли на твърдо гориво за продължително изгарянеКотли на твърдо гориво за продължително изгаряне
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Модерни типове оборудване за отоплениеМодерни типове оборудване за отопление
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
» » Какво представлява котелът за хидролиза?
© 2021 BggeHat.com