Организация на топла вода

1Горещата вода за различни технически цели може да се получи по различни методи. Например, при централизирано отопление, в сградата може да се постави инсталация на котела, състояща се от вграден рекордер и стоманен резервоар. Този механизъм загрява водата и я транспортира в цялата система. Най-доброто е, ако такъв резервоар ще бъде направен от поцинкована стомана и има термометър и термостат. Като правило за едно семейство капацитетът за 200-300 литра е отличен.

Ако отоплението е самостоятелно, тази система също е полезна тук - двуканален котел. Отоплителният регистър с този подход се монтира в котела, който захранва гореща вода.

В селски домове за такива нужди е циркулационен тип бойлер, който е вграден в кухненска печка, оборудвана с отделна пещ или във фурна. Водата в този случай се нагрява в пещта, където предварително е монтирана тръба (намотка), или части от отоплителния радиатор. Отопляемата течност се изпраща в голям резервоар, през който се съхранява и след това се използва според нуждите.

В допълнение, е възможно да се инсталира водозагряваща колона от капацитивен тип, която отдавна придоби широка популярност и търсене сред потребителите. През последните години тези продукти "преподават" да работят върху комбинирани горива. Това е едновременно върху твърди суровини и електричество (преди само за твърдо гориво).



Газовите колонки с гореща вода текат бойлери. Те нямат резервоари за вода, а само тръбни намотки. Въпреки това, с този подход консумацията на газ е изключително голяма. Тук можете да препоръчите бойлери от производителя "Bosch", модел "Proton-3" или VPG-23.

Трябва да се отбележи, че най-бързият и приемлив начин да получите топла вода в къщата е да се използва електричество. Така наречените електрически бойлери не се нуждаят от специални грижи и внимание и се считат за най-безопасните продукти сред всички останали, те доставят вода по всяко време на деня. Важно е да знаете, че използването на електрически бойлери помага за намаляване на потреблението на вода средно 1,5-2 пъти. Също така, тези механизми работят офлайн. В къщата им може да има няколко парчета едновременно, например в двуетажна къща, на всеки етаж (във всяка баня).

Основната характеристика на бойлера е материалът на вътрешното покритие на резервоара. Колкото по-добър е продуктът, толкова по-силен ще бъде защитен от корозия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на отоплителния котелИзчисляване на отоплителния котел
Как да изберем газови котли?Как да изберем газови котли?
Котел електрически това, което трябва да знаете?Котел електрически това, което трябва да знаете?
Как да свържете котела към котелаКак да свържете котела към котела
Монтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котлиМонтаж на индиректен отоплителен котел за свързване към различни видове котли
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Монтиране на отопление от собствените си ръцеМонтиране на отопление от собствените си ръце
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Котли за отопление на домаКотли за отопление на дома
Отопление с естествени функции на циркулация и принцип на работаОтопление с естествени функции на циркулация и принцип на работа
» » Организация на топла вода
© 2021 BggeHat.com