Водоснабдяване на вилата



Подробности за модерното водоснабдяване на вилата, видовете и особеностите. Списъкът с необходимото оборудване и материали е предвиден за непрекъснатото автоматично подаване на вода към къщата.

Как трябва да се извършва водоснабдяването на вилата днес?


За да бъде удобен и комфортен живот във вилата, е необходимо да се задоволят най-важните човешки потребности: храна, напитки, поддържане на хигиената на тялото и чистота на прането. Ако водоснабдяването на вилата не е подходящо оборудвано, тогава живеенето в нея се превръща в истински тест. За да се гарантира, че водоснабдяването е с високо качество и не причинява неудобства, първо трябва да се погрижите за водоизточника. Той трябва да е надежден, ефективен и удобен. В дадена страна, такъв източник вероятно ще бъде добре. (Виж също: Диаграма на водоснабдяването от кладенеца)
къщичка
Фиг.1 Вила

Начини за доставка на вилата


Собствени добре - това е началото на изграждането на водопровод. Преди да се обадите сондьорите, трябва да решите колко добре ви е нужно: за голям прием на вода върху варовикови скали, или на средната стойност на оградата на пясъчния земята. Ако просто трябва да донесе вода за напояване, достатъчни за установяване на главата и до кладенеца и да се свържете тръбата към крана. Най-висок ръст на потока вода за семейство от 4 души, ако изпомпването на водата е едновременно няколко източника (вана, душ, кухненски кранчета) може да бъде до 0,6 м3 на час за всеки източник.

Ако говорим за работата на пералня и съдомиялна машина, както и необходимостта от поливане градински растения и градински инструменти, подаваната мощност на помпата трябва да бъде 2-4 кубически метра на час. Това е стандарт за една средна къща. След пробиване и завършване на кладенци е необходимо да има вода в къщата, изберете, свържете и конфигуриране на системата за обработка на вода, за да се гарантира доставката на вода до всички места на неговата консумация. Това ще изисква сложна система за водоснабдяване къща.
добре
Фиг.2 Добре

Какво ще бъде необходимо за оборудването на кладенеца



  1. Кесанът (варел, изработен от метал или пластмаса с капацитет най-малко 1500 литра, е разположен над кладенеца в горния слой на земята.)
  2. (Виж също: Схема на водоснабдяване от кладенеца)
  3. Помпата е надолу (потопяема), параметрите трябва да съответстват на изискваната мощност и да съответстват на кладенеца.

  4. Капацитет за натрупване на вода (резервоара), откъдето водата ще потече до местата на потребление на вода (инсталирана в къщата)

  5. Управление на водоснабдяването

  6. Вход за филтър за механично почистване

  7. Филтър, който премахва желязото.

  8. Филтър за изплакване.


Важно! Ако и водоизточник, водата вила усложнява значително. Необходимо е допълнително подобрено пречистване на водата от тежки метали, петролни продукти, пестициди, нитрати, нитрити и други токсични вещества, както и вируси и бактерии. (Виж също: Карта на сайта)

Системата за водоснабдяване на вила с кладенец се състои от следните елементи:

  1. Водна помпа

  2. Реверс на клапана - задържа водния стълб

  3. Превключвателят за налягане е устройство за стартиране и спиране на помпата в зависимост от налягането на водата

  4. Хидро акумулатор - осигурява резерв от вода и спестява системата и устройствата срещу водни чукове

  5. Бойлер - загрява вода

  6. Миксери - смесете водата и регулирайте нейната температура


Какво се включва в цената на водоснабдителната система на вилата



  1. Разходи за проекта

  2. Разходи за оборудване

  3. Разходи за инсталиране


Схема за водоснабдяване на вилата
Фиг.3 Водоснабдяване на вилата

Принцип на действие на водоснабдителната система


Помпата доставя вода, която преминава през възвратния клапан, преминава през тръбите през всички описани устройства и след това до водосборните точки (кранове). Когато налягането достигне определено ниво в акумулатора и системата, релето се изключва и помпата се изключва. По това време водата запълва системата и я прави готова. Отваряйки всеки кран в къщата, ние, като по този начин намалим налягането в системата, отново задейства релето и включи помпата.

Ако превключвателят за налягане е подреден и работи правилно, няма да почувствате помпата включена и изключена. Освен това, акумулаторът съхранява определено количество вода в системата, което може да бъде достатъчно за еднократна употреба, без да се включва помпата. Това спестява помпата от преждевременно износване. Бойлер - загрява водата до зададената температура, която, заедно със студа, се подава към кран (кран).
За правилно организиран, системата, можете да свържете различни домакински уреди (автоматична пералня, миялна машина, душове) (Виж също .: Помпи за водоснабдяване)

Най-популярната схема за водоснабдяване на вилата се състои от такива елементи:

1. Вентил за обратна сила -

2. Канализационната тръба,

3. Затварящ клапан -

4. Кал филтър-

5. Осигуряване на хидравличен акумулатор (гъвкав) -

6. Хидравличен акумулатор-

7. Тръбата,

8. Устройството за регулиране на налягането -

9. Устройството за измерване на налягането - манометър-

10. Колектор-

11. Тръбата,

12. Баня - тоалетна чиния -

13. Тел-

14. Пречистващият филтър-

15-17, 19. Миксери-

18. Захранващо устройство,

20-21. Бойлери -

A - изтичане в канализацията
Схема за водоснабдяване на вилата
Фиг. 4 Водоснабдяване на вилата
Той описва как работи системата за студена вода. Но една пълноценна водоснабдителна система трябва да включва котел, система за разпределение на топла вода. Отоплението и водоснабдяването на вилата са основните задачи на всеки собственик. Има няколко начина да получите топла вода. Тя може да бъде само поток нагревател, или може да бъде аналогов акумулатор, комбиниран с котел или независим от него. Разграничаване на газ (газовата колона) и електрически бойлери, може да бъде и на твърдо гориво. За подреждането на системата за отопление на водата е необходимо да се закупят:

  1. Водогреен котел

  2. радиатори

  3. Тръби с комплект фитинги

  4. Газово оборудване

  5. Автоматични устройства.


Инсталация и схема на захранване с топла вода на вилата с използване на двуканален газов котел. Най-простият и най-икономичен вариант е двуканален газов котел с поточно нагряване на водата. Такъв котел може да загрява до 20 литра в минута. Подходящ е и за малък брой водосборни пунктове, в същото време, ако се използват само кранове, но не и домакински уреди. В този случай към котела се подава тръба със студена вода, а на изхода получаваме гореща тръба. Не забравяйте, че с тази система водата в тръбите бързо ще изгуби температурата и преди да използва кранчето или душ, времето за загряване на водата отнема известно време.

Монтаж на системата чрез двоен котел с вграден котел. Такава система за водоснабдяване е по-стабилна, осигурява по-дълго отопление, удобна за използване. Обемът на готовата гореща вода се увеличава до 40-60 литра, което ви позволява да включвате не само крановете, но и да използвате душ или вана. Недостатъкът на тази система е големият размер и теглото на котела, значителния разход на гориво и във връзка с това високите разходи за поддържане на топла вода. (Виж също: Водоснабдяване и канализация)
система за захранване с топла вода за къща
Фиг. 5 Система за захранване с топла вода на вилата
Приложение на едно-верижен котел с външен индиректен нагревател. Това е най-оптималната опция за висококачествена гореща вода и най-често срещаната опция за взискателните клиенти. Тази опция се използва в случаите, когато потокът от гореща вода е достатъчно интензивен. С тази система няколко водопроводни инсталации могат да работят едновременно: душ, джакузи или вана и няколко смесители. За да се поддържа такава система, най-често се използват котли с голяма мощност - 100-300 литра.

Отоплителната вода е както следва. Водата влиза в котела, в който има тубулна спирала, по която вече циркулира вода, загрята от газовия котел. На свой ред горещата спирала загрява водата в котела. Тук, за разлика от другите системи, водата се нагрява непрекъснато. В повечето котли от този тип, вътрешният резервоар е направен от емайлирана стомана, най-скъпите модели имат резервоар от неръждаема стомана.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
Правилно проектираната схема на водоснабдяване и обезвреждане на вода гарантират издръжливост и…Правилно проектираната схема на водоснабдяване и обезвреждане на вода гарантират издръжливост и…
Правила за водоснабдяване и изхвърляне на водаПравила за водоснабдяване и изхвърляне на вода
Закон за водоснабдяването и канализациятаЗакон за водоснабдяването и канализацията
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Водоснабдяване в странатаВодоснабдяване в страната
Монтаж на системи за водоснабдяванеМонтаж на системи за водоснабдяване
Промишлено водоснабдяване на предприятияПромишлено водоснабдяване на предприятия
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Водоснабдяване на банятаВодоснабдяване на банята
» » Водоснабдяване на вилата
© 2021 BggeHat.com