Водоснабдяване от кладенеца

Предоставя се водоснабдяване от кладенец на селска къща, описани начини за получаване на вода (кладенец, кладенец) и техните характеристики. Сравнителните характеристики на водата от различни източници са дадени, а конструкцията на ямата е разгледана подробно.

Къща или селска къща изисква големи финансови инвестиции, време и труд за комфортен живот извън града. В края на краищата, проблемите с водоснабдяването, отоплението и канализацията трябва да бъдат решени от собственика на къщата. Надеждно водоснабдяване във вилата е едно от основните условия за комфортен живот. Като правило, в страната е липсата на централизирана водоснабдителни системи, и тъй като подземните води е много по-добре в качеството на източници от повърхността, собствениците трябва да изградят свои собствени водоснабдяване от кладенци, копаят кладенци, или няколко къщи по поръчка изграждане на скъпи източници на вода. Следователно, дори и на етапа на проектиране, трябва да се обърне голямо внимание на полагането на комуникации, включително правилното инсталиране на водоснабдителната система. (Виж също: Автономно водоснабдяване. Общ преглед)

Схемата за водоснабдяване на къщата от кладенеца


Фигура 1: Схема за снабдяване с вода в къща от кладенец



Предимства и недостатъци на водоизточниците


Сондата е доста добър източник на вода, но все още не е надеждна. Водата не е много добро качество: почвените примеси, бактериите, замърсяването от околната среда и производителността е лоша. Ако имате кладенец, тогава около басейна и добрата вана ще трябва да се забрави. Пясъчен кладенец (не дълбок) също не е решение на проблема. Тази опция за крайградски райони, но не и за дома. Тя има трудов стаж не повече от 10 години, или дори по-малко, производителността също не е голяма. След няколко години, отново, изграждане на ново ядро, което представлява финансови разходи и неудобства.

С кладенец в пясъка, че кладенецът може да изсъхне, особено ако в района има много такива източници на водоснабдяване. Също така, ако не сте далеч от къщата си, те ще започнат да строят голям строеж или да изкопаят яма, има вероятност водоносецът да изсъхне напълно. Ето защо водоснабдяването на селска къща от кладенец трябва да се третира много сериозно, като опция изходът от тази ситуация е артезианска кладенеца.

Артезиански добре


Друг начин да се получи вода е да се доставя вода от кладенец у дома, а именно от артезианска кладенеца. Качеството на водата не се сравнява с горепосочените източници на жива влажност. Водата не примеси, като натриеви соли, тежки метали, бактерии, но в много артезиански вода от черни железни соли и твърдост. Следователно е необходимо да се вземе предвид необходимостта от инсталиране на система за пречистване на вода и омекотяване. (Виж също: Водоснабдяване на банята)

Важно! Преди да инсталирате такава система, е необходимо да направите анализ на водата, за да разберете коя система да инсталирате. Производителността е няколко пъти по-голяма, което не е незначителен фактор при изграждането на водопроводна система от кладенец.

И артезиански кладенци не се нуждаят да изпомпва редовно, за каквото и натоварване не е добре експлоатирани, й производителност контрол загуба не се променя, и водоснабдяването на селска къща от кладенеца ще се проведе без прекъсване.

Артезиански добре


Фигура 2: Артезианска кладенеца


Срокът на експлоатация на тези кладенци е до 50 години, и няма нужда да се притеснявате, че кладенецът изсъхва, нивото на водата в него не зависи от времето и температурата, или други външни условия. Следователно артезианското кладенче се счита за най-подходящия начин за доставяне на частна къща. Технологията на изграждането на кладенеца не е бърза и доста скъпа, ще отнеме около седмица. При условие, че ще има опитен екип за сондиране и ще бъде наблюдавана строителната технология. (Виж също: Оборудване за водоснабдяване)

Добре строителство


Добре строителство


Фигура 3: Конструкция на кладенеца


Първо, кладенецът е пряко зависим от хидрогеоложките условия, метода на пробиване и изискванията, приложими към сондажа за санитарна защита и начина на действие. Структурно в кладенеца са:

  • съвет;

  • проводник;

  • Технически тръби;

  • Работна тръба;

  • Защита на цимент;

  • филтриране;

  • Утаител;

  • було;

  • Колона за препълване.


Тръби за кладенец


В кладенеца могат да се използват различни комбинации от корпуси. Тези тръби служат за укрепване на стените и хидроизолация от горните водоносни хоризонти. горната и долната Диаметърът на тръбата зависи от дълбочината на дъното на кладенеца (работна) диаметър трябва да бъде малко по-голям диаметър планираното помпа и на върха трябва да съответства на диаметъра на филтъра с проектната водосток капацитет. Дълбочината на което се понижава низове корпуса зависи от метода на пробиване добре, необходимостта за хидроизолация (при което дълбочината тествани горните водоносни хоризонти) и необходимостта фугиране и анулус пространство между тръбите.

Тръби за кладенец


Фигура 4: Тръби за кладенец



Добре изграждащ процес


В пясъчни и нестабилни скали, основата (багажника) на кладенеца се подсилва от колоните на корпуса в интервала от входа на водата до устата. На мястото, където се намира водоносен хоризонт, се монтира филтърна колона, която се състои от: работеща (директно филтрираща) част, утаител и суперфилтърна тръба. Самият филтър е поставен като гърне, възможно е също така тръбата да се извади от кладенеца. (Виж също: Помпи за водоснабдяване)

Понякога вода система от сондажа на доста сложни хидрогеоложки условия не изисква надеждно покриване на горните експлоатирани водоносни хоризонти или предотвратяване на проникване на вода под налягане, зъбното колело, тогава е необходимо да се инсталира допълнителни черва. Прах от повърхността и водния поток от горната водоносен хоризонт използва podbashmachnuyu циментация - този метод метод анулус циментация за подаване на цимент разтвор при обувка.


Добре изграждане


Фигура 5: Конструкция на кладенеца


Както се използва анулус циментация с разтвор съгласно обозначения, предвидени за проекта, определящи извор две колони (проводящи и работни) или се използва една колона за пръстеновидния цементацията извор - тези методи се използват за защита срещу повърхностна вода. Водоснабдяването на частна къща от кладенец зависи от изчисляването на необходимия капацитет с минимално ниво на водата. Помпата за кладенци избира достатъчно капацитет за изчисляване на максималния воден поток.

Важно! Получаващите части на кладенеца трябва внимателно да бъдат защитени от проникването на пясък и глинени частици от околните скали. (Виж също: Водоснабдителни станции)

Ако водата от каменни счупени скали на стената на сонда се използва над филтърната част, тя трябва да е особено устойчива на външни влияния. Водата от кладенеца трябва да съответства на състава на водата, който е характерен за избрания водоносен хоризонт.

Съвет! При проектиране на кладенец е необходимо да се вземат предвид следните подробности: структурата трябва да бъде възможно най-проста, удобна за работа, е необходимо да се осигури достъп за планирани и непланирани ремонти и поддръжка на кладенеца. Укрепването на стените на кладенеца е най-малкият необходим брой тръбни облицовки.

Сондажни кладенци


Фигура 6: Пробиване на кладенец


Схема на вода от кладенеца предвижда изграждането на кладенеца на полето, което трябва да бъде достатъчно вдлъбната в земята и стърчат над земята, така че няма вода или мръсотия от външната среда в него. Тръбата от кладенеца в къщата трябва да се вдлъбната под почвата замразяване в тази област, в противен случай е необходимо да се предвиди специална дренажна система вода на тръби, за да се избегне peremerzaniya водоснабдяване през зимата.

Добре схема


Фигура 7: Схема за кладенци


Легенда на фигура 8


Фигура 8: Легенда на фигура 8


При избора на система за водоснабдяване не забравяйте да се вземат под внимание такъв нюанс, че възможните неуспехите на захранването (ако не си мощност), за предпочитане с използването на схема за свободен поток резервоари (отворен) гориво, осигуряване на добра стабилност на кладенци за водоснабдяване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
Правила за водоснабдяване и изхвърляне на водаПравила за водоснабдяване и изхвърляне на вода
Закон за водоснабдяването и канализациятаЗакон за водоснабдяването и канализацията
Водоснабдяване на апартаментаВодоснабдяване на апартамента
Монтаж на системи за водоснабдяванеМонтаж на системи за водоснабдяване
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
Водоснабдяване на банятаВодоснабдяване на банята
Dachnoe водоснабдяванеDachnoe водоснабдяване
Оборудване за водоснабдяванеОборудване за водоснабдяване
Водоснабдяване на вилатаВодоснабдяване на вилата
» » Водоснабдяване от кладенеца
© 2021 BggeHat.com