Стоманени пръстени от стоманобетон

За инсталирането на канализационни системи, подземни инженерни съоръжения, септични ями и кладенци са необходими стоманобетонни пръстени. Като материал за производството на такива продукти е необходимо да се използва бетон 200.

Сондата може да бъде от няколко вида:

• канализация;
• водоснабдяване;
• газопровод.

За тези типове кладенци е необходимо да се използват различни ямкови пръстени, дъно и покрив. Пръстените помагат да се образува добре вал, врата му. Покрийте и подсилете пръстените.

Описание на бетонните пръстени

Бетонните пръстени са от 10 см височина до 90 см. Диаметърът им трябва да е от 70 до 200 см. Теглото на пръстена е от 43 кг до 1470 кг. Капакът тежи 250 кг, но понякога теглото му достига 1420 кг. Преди да изберете корица, дъно или пръстени, трябва да се вземе предвид целта на кладенеца и условията за неговото изграждане.

Избор на стоманобетонни пръстени



Преди изграждането на кладенеца е необходимо да се попитат хората, които вече са се занимавали с такива строителни работи, колко пръстена в техните кладенци са пълни с вода, както и за промяна на нивото на водата през годината. За да направите правилното изчисление, трябва да помолите специалистите за помощ.
За кладенец с вода най-подходящи са стоманобетонните пръстени. Те са изработени от екологично чист материал. За да инсталирате кладенец, трябва да определите най-високата точка на терена. В този случай кладенецът трябва да се намира на около 30 м от други сгради. Можете да си купите стоманобетонни пръстени на сайта gbi1-safonovo.ru на достъпни цени.

Описание на стоманобетонните пръстени

Железобетонните пръстени се използват за изграждането на кладенец. Начинът на използването им е съвсем прост. Но те също имат свои собствени особености. Бетонният кладенец бързо натрупва шлам от кладенец от дърво и често трябва да се почиства.

Железобетонните пръстени се използват в кладенци за вода, канализация и за сондажни кладенци. Работата трябва да се извърши в съответствие с GOST 8020-90. За изграждането на кладенеца и за полагане на пръстени са необходими пластини от дъна и плочи, които са изработени от бетон M200-500.

Инсталационни работи

По време на монтажа на пръстените трябва да се внимава да не се изместят пръстените един от друг. За тази цел поставете скобите като надежден фиксиращ елемент. За да подсилите пръстените, използвайте капака и дъното. Самият пръстен изпълнява функцията на багажника с шийка от бетон M-200.

Важно условие: Необходимо е да се инспектира кладенеца, да се почисти и да се изпомпва водата след продължителна стагнация от 1 път на месец.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Схема на водоснабдяване от кладенецаСхема на водоснабдяване от кладенеца
Схема за водоснабдяване за частна къщаСхема за водоснабдяване за частна къща
Копаем кладенец със собствените си ръце, източник на чиста и прясна вода в нашата къщаКопаем кладенец със собствените си ръце, източник на чиста и прясна вода в нашата къща
Септична яма от бетонни пръстени, дизайн, принцип на работа, поетапна инсталацияСептична яма от бетонни пръстени, дизайн, принцип на работа, поетапна инсталация
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Как да направите кладенец в страната със собствените си ръцеКак да направите кладенец в страната със собствените си ръце
Касион за сондажКасион за сондаж
Капацитет за септична ямаКапацитет за септична яма
Полимерна пясъчна ямаПолимерна пясъчна яма
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
» » Стоманени пръстени от стоманобетон
© 2021 BggeHat.com