Капацитет за септична яма

В тази статия няма да разгледаме ситуации, при които когато изграждате местна канализационна система, просто купувате готов септичен резервоар от производителя. Напротив, ще следваме най-трудния път - начинът на независима дейност и изобретателност, т.е., ние ще направим устройството за обработка на канализацията със собствените си ръце. В края на краищата, не е тайна, че подобен подход е много по-евтин от закупуването на инсталация за пречистване на отпадъчни води. И първият въпрос, който ни тревожи най-много - какъв капацитет трябва да се използва за септична яма, дали обикновените бъчви, стари цистерни, резервоари и т.н. са подходящи за тази цел?

Септична за вили от бъчви

Ако сте прочели материала, предвиден в този сайт, тогава ще трябва да се запознаят с начина на изчисляване на обема на септичната яма "3 в 1", която включва използването на танкове, чийто общ обем е равен или по-голям от средния обем на канализационни * 3 дни след това. Ясно е, че за дача в традиционния смисъл на думата устройства за почистване на малък капацитет, например септични резервоари от бъчви, са подходящи. От само себе си се разбира, че септичните ями за къщи са по-взискателни по отношение на използваните съдове, така че за всеки 200 литрови варели в такъв случай и може да става въпрос!

Как да направите септична яма от бъчви

Нека да се върнем към нашия вариант на дака за канализация от бъчви. За двама или трима души, като се вземат предвид редките посещения в крайградската зона и икономическия поток на водата, инсталацията, показана на фигурата по-горе (септична яма за схемата и устройството), е подходяща. Първите 2 бъчви се използват като утаителни резервоари, третият играе ролята на един вид дренажно кладенец. Системата не се нуждае от поддръжка освен в случаите, когато черните канали (от тоалетната) се сливат в септичния резервоар. В този случай ще трябва да се обадите на канализационната машина по-често. Представеният вариант е действително да бъде монтиран при ниски GW - под 4 метра.

По-масивни септични ями от големи обеми: резервоари, цистерни, еврокуби

Ако става въпрос за постоянно или често посещаване в селски къщи, трябва да се търси голям капацитет за канализация - като резервоари, обемисти резервоари или пластмасови еврокуби. Обичайните цистерни за извеждане от експлоатация, като тези, които някога са били инсталирани на камиони, и откъдето се появи надписът "Мляко", все още могат да бъдат закупени евтино. Такива контейнери са изработени от стомана и със сигурност са били ръждясали и изпуснати на места по време на работа. Ето защо, преди да инсталирате резервоара, е необходимо да почистите, заварете слабите места, грундирани и покрити със слой от устойчив на корозия състав. След това резервоарът може да бъде използван като септична яма за съхранение или еднокамерна пречиствателна станция за отпадни води.

Контейнери за септични ями: резервоари, еврокуби, цистерни

Ако в първия вариант инсталирането на капацитета за съхранение предполага използването на специално оборудване, тогава при използване на пластмасови резервоари монтирането на септична яма ще бъде опростено понякога. Подчертаваме, че такива еднокамерни резервоари за септични ями, като резервоари и цистерни, се използват по-добре като резервоари за съхранение. Ето защо, по време на тяхната работа, винаги е необходимо да се следи нивото на канализацията в септичния резервоар, ако е необходимо, да причини канализационна машина.

За да се предпазите от чести посещения в канализационната машина, можете да направите септична яма от европейски кубчета. Изработили сте пластмасови контейнери (eurocubes), които можете да закупите на много разумна цена, и направете няколко пълни септични кубчета - въпрос на време! Представен е поетапен процес за производството на такава автономна пречиствателна станция. Ако искате да усложнете дизайна, можете да адаптирате специален компресор за септична яма и аератори - този подход ще позволи да получите истинска станция за дълбоко почистване!

Резервоар от стоманобетон: напълнете ямата или изкопайте пръстените

Друг бюджетен вариант за местните канализационни съоръжения включва използването на стоманобетонни пръстени. Съставена в добре хидроизолирани, тези контейнери ще продължи за години напред - не за нищо, че септичната яма на бетонни пръстени е много популярен, като шофьорите на камиони, както и фенове на страната живеят. И в зависимост от използваните при производството разтвори е възможно да се получи едновременно складова единица и септичен резервоар с последваща обработка на почвата. Отново, целесъобразността на всяка от възможностите се дължи на качествените показатели на почвата в обекта, както и на санитарните и екологичните стандарти.

Варианти на бюджетния капацитет за септична яма

Невъзможно е да не се помисли за септична яма, за изграждането на които по принцип не трябва да бъдат доведени до тежките компоненти на мястото: достатъчно е да се копае яма големината на населеното място, задаване на кофраж за стени и прегради, за да го напълни с бетонова смес. След това изсипете бетона с дъното на изкопа и водонепропусклив цялата вътрешна повърхност на образувания контейнер. Остава само да се оборудва аериращото поле или да се получи инфилтрат за септичния резервоар.

Ние изброихме основните възможности за използване на голямо разнообразие от капацитети за септична яма - изберете тази, която отговаря на вашето положение!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична яма от европейските купи със собствените си ръцеСептична яма от европейските купи със собствените си ръце
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Избираме септична яма за лятна резиденцияИзбираме септична яма за лятна резиденция
Септична яма 4Септична яма 4
Септична ямаСептична яма
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
Септична яма от фибростъклоСептична яма от фибростъкло
» » Капацитет за септична яма
© 2021 BggeHat.com