Септична кал тухла

С подреждането на канализацията в селска къща или в крайградски район, много отделни строителни предприемачи се опитват да направят септична яма от собствените си ръце. Въпреки факта, че е възможно да се даде предимство на по-прости решения, често техният избор попада в резервоарите за третиране на отпадъчни води, изработени от тухли. В тази кратка статия ще разгледаме възможността за самопроизводство на двукамерна пречиствателна станция за отпадни води, изградена от този глинен строителен материал.

Схемата на септична яма от тухли

Изграждане на тухлен септичен резервоар

На първия етап е необходимо да се определи обема на бъдещите контейнери, въз основа на необходимостта от вода за хората, живеещи в къщата. Като правило те започват с тридневно утаяване на отпадъчните води на 200 литра вода на ден. Ето защо, ако семейството се състои от 4 души, капацитетът трябва да бъде най-малко 4 × 200 × 3 = 2,4 кубически метра. м. Също така, трябва да се вземе предвид обемът на контейнера, който не е резервоар, който обикновено е една трета от полезния капацитет. Общият обем на камерата за утаяване е 2.4 / 3 + 2.4 = 3.2 куб.м. м. В нашия случай (виж септичната схема по-горе), инсталацията ще има формата на правоъгълен паралелограм (вместо цилиндричен), така че изчисляването на нейната дължина, широчина и височина не е особено трудно. При определянето на размерите излизаме от дълбочината на подпочвените води. Ако те са по-дълбоки от 3 метра, можете да вземете утаител с параметри 2 / 1,6 / 1 (W / L / W), м. Филтриращият кладенец може да бъде намален, например 2 кубически метра. м. - 2/1/1 м.

Основни материали за строителството



Преди да започнете да изграждате самостоятелна инсталация, трябва да се погрижите за закупуването на червени тухли - тя ще служи като основен материал за бъдещите танкове. Броят тухли е лесен за изчисляване въз основа на обема на септичния резервоар. Той също така ще изисква цимент не по-нисък от M200, пясък, хидроизолационни съединения, натрошен камък, двойка шахти, няколко стълбове армировка с диаметър 10 мм.

Етапи на работа

Първо, е необходимо да се изкопае фундаментна канавка за параметрите на бъдещата структура. Дъното под филтриращия кладенец е напълнено с натрошен камък, след което цялото дъно на изкоп е пясъчно. Под крепостта и носещите стени на двете камери се прави бетонна основа (без фитинги). Освен това се полагат тухли (тръбите се монтират едновременно), стените на септичната яма са покрити със слой цимент и хидроизолация от двете страни. В горната част се произвежда подсилено монолитно покритие (припокриване). В резултат на това има два резервоара - едната играе ролята на заселник и втората роля на филтрирането е добре.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Отзиви за септична ямаОтзиви за септична яма
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична яма от европейските купи със собствените си ръцеСептична яма от европейските купи със собствените си ръце
Септична яма 2Септична яма 2
Септично в банятаСептично в банята
Септични микрочиповеСептични микрочипове
Септична ямаСептична яма
Септик БялСептик Бял
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
» » Септична кал тухла
© 2021 BggeHat.com