Септична яма от европейските купи със собствените си ръце

Като се има предвид, че повечето от автономни станции за пречистване на отпадъчни води, не са различни от един или повече затворени контейнери, които се случват най-вече, установяващи се процеси, много собственици на крайградски недвижими имоти изглежда съвсем разбираемо желание да направят свои ръце със септична яма. В тази статия ще разгледаме възможността за инсталация за пречистване на отпадъчни води, производство на което е от голямо значение, свързани с използването на така наречените куб контейнери - запечатани пластмасови контейнери за транспортиране на големи обеми от голямо разнообразие от течности.

Как да направите септична яма от европейски кубчета

Какво представлява еврогрупата?

Съвременната индустрия е насочена към ефективното използване на транспортните мощности, поради което при транспортирането на течни товари се отдава голямо значение на използването на целия обем превозни средства. Когато е необходимо да се транспортират химикали в течна форма, Eurocubes често се използват като контейнери - силни пластмасови контейнери, чийто обем е по правило 1 кубичен метър. м., затворен в здрава рамка от поцинкована стомана. И като се има предвид факта, че се използва evrokuby продава на изключително атрактивна цена (3000-5000 рубли., Но може да се намери за 1000 рубли.), Става ясно защо една често правят със септична яма. За разлика от септична яма, направена от тухла със собствените си ръце, което също е доста лесно да се направи, монтаж на готовите пластмасови контейнери - бързи, икономични, ефективни и най-важното, не много трудоемко решение.

Изчисляване на обема на септична яма от европейски кубчета

Преди да започнете да правите енергонезависима инсталация за преработка на канални води в страната или в селска къща, е необходимо внимателно да се изчисли обемът на септичния резервоар. Като пример, ние ще разчитаме на семейство от 4 души, които постоянно живеят в селска къща. Първо, всеки човек "произвежда" около 200 литра канализационен разтвор на ден. Като цяло семейството ни е източник на 800 литра канализации на ден. Въпреки това, една ефективна отпадъчни води работна станция поема минимум три дни уреждане, следователно в резултат на обема на ден (800 литра), умножена по 3. Ние откриваме, че желания обем на септичната яма е 2400 литра. Ето защо трябва да купим или три кубита с вместимост 1000 литра (решение с добър марж) или да използваме два контейнера от 1250 литра.

Производство и монтаж на собствен септичен резервоар



За производството на септичен резервоар, състоящ се от две кубически контейнери, ще трябва 4 чай с тръба 100-150 мм диаметър и няколко тръбни секции на същия диаметър за вентилация и изходни връзки септичен преливник в единна структура. крайния процес на пречистване (в контейнерите се извършва за по-голямата част само утаяване) потоци към областта на изтичане, така че трябва да се внимава за закупуване на специален дренаж (перфорирани тръби). Как да направите сапути? Съветваме ви да следвате схемата, показана на фигурата по-долу.

Автономна септична яма от европейски кубчета и дренажно поле, схема

Във всяка еврокура на разстояние 200 мм от горната равнина се пробива дупка под тръбата, през която ще тече канализацията. За отвеждане на канализацията от една инсталация в друга е необходимо да се използва разликата във височината, така че да се направят разфасовки от противоположната страна на разстояние 400 мм от горната равнина. В горната част на всеки контейнер направете малък технологичен разрез (впоследствие запечатан), за да монтирате тръбите и след това отвора за вентилационната тръба. След монтажа на тръбите, всички стави са внимателно запечатани.

Пълнене септичен извършва само ако пълнене на контейнери с вода, което позволява не само да се провери за течове, но също така да се приведе външно и вътрешно налягане. Продуктът е изолиран с минерална вата или други материали и най-накрая е покрит със слой почва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой септичен резервоар е по-добър?Кой септичен резервоар е по-добър?
Септична молеСептична моле
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
Септична акваСептична аква
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Septic BiotalSeptic Biotal
Септично почистванеСептично почистване
Септик ХеркулесСептик Херкулес
» » Септична яма от европейските купи със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com