Схема на собствен септичен резервоар

При производството на септична яма със собствените си ръце е важно да обърнете голямо внимание на развитието на схемата. Като цяло, този процес не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед, и в тази статия ние подчертаваме отново простотата на независима продукция за преработка на контейнер за отпадъци.

Една проста схема на самостоятелно направен автономен септичен резервоар

Колко камери трябва да бъдат в септичния резервоар

Как да си направим септична яма с ръцете си, колко камери трябва да бъдат в такава обстановка, какъв е капацитетът обем - с тези въпроси често се сблъскват собствениците на крайградски райони, които са решили сами по себе си да се сдобие автономна канализация. На фигурата по-горе представяхме типичната схема на двукамерен септичен резервоар. Две камерите за утаяване - минималният брой контейнери, което позволява качествено защитава канализацията и увеличаване на експлоатационния период на мястото на дренаж.

В първата камера има уреждане на големи окачвания, които по правило идват от тоалетната. Тук, изпражненията и другите черни дренажи се установяват в процеса на жизнената активност на анаеробните микроорганизми. Изчистената вода влиза в следващата камера за утаяване, в която течността се пречиства допълнително от по-тънки суспензии. Важна роля в тази игра-тройници тръба, през която в преливника в съседната клетка не получи по-лека суспензия, за обективни причини, се утаи на дъното само след продължително насищане вода. Фактът, че "не потъва", трябва да предположите така.

Роля на вентилацията



Въпреки факта, че основната цел на самостоятелно направени септична яма (направени с ръцете си в калта или всякакъв друг вид почва) се уреждане и анаеробно разлагане на органични примеси, за пълно разлагане на органичната материя е необходим атмосферния кислород. Горните слоеве на дренажите, включително филмът и пяната, образувани на водната повърхност, трябва да бъдат подложени на аеробно разлагане. За тази цел проста вентилация на септичния резервоар е осигурена във всеки резервоар от вентилационните тръби.

обслужване

Трябва да се разбере, че всяко предприятие за третиране на отпадъчни води изисква периодична поддръжка - митичен септичен резервоар без изпомпване просто не съществува. От време на време ще трябва да изпомпвате натрупаната утайка (глина) в дъното на резервоара. За тази цел в всеки от тях е предвиден люка. Освен това, дори дренажът на септична яма не е постоянно решение! Сайтът ще трябва да бъде преобразуван в най-добрия случай след 10 години.

Можете да използвате схемата за септична яма (представена в тази статия) или да разработите собствен проект за пречиствателна станция за отпадни води. За да направите това, трябва само да знаете принципите, на които се основава работата на утаителните танкове!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой септичен резервоар е по-добър?Кой септичен резервоар е по-добър?
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична яма от европейските купи със собствените си ръцеСептична яма от европейските купи със собствените си ръце
Септична яма 2Септична яма 2
Септично в банятаСептично в банята
Септична ямаСептична яма
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септични AcoСептични Aco
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
» » Схема на собствен септичен резервоар
© 2021 BggeHat.com