Септична яма 2

Когато уреждате автономна канализация в страната, винаги искате да спестите пари. Когато къщата е дом на не повече от четирима души, един от най-достъпни модели със септичен филтрация на почвата - септична яма 2. Изпълнението на този модел септична яма е на 800 литра на ден, което е достатъчно, за да се възползват пълноценно от вода от всеки член на семейството. Въпреки ниската цена, тази автономна канализационна система се характеризира с високи показатели за ефективност. Освен това, това решение е енергонезависимо и не изисква почти никаква поддръжка.

Септична яма 2 - най-добрият избор за лятна резиденция

Дизайн и принцип на работа на септична яма 2

Мощното оребрено тяло на септичния резервоар Танк 2 вдъхва уважение от самото начало. Целият продукт, изработен от гъст полиетилен (дебелината му на места достига 17 мм), може да продължи много години, тъй като в естествената среда той практически не е обект на унищожаване. Параметрите на главния септичен капацитет на резервоара са както следва: 1800 × 1200 × 1900 mm - размерите са относително компактни.

Септичният резервоар, който обмисляме за резервоара Дачи, се отличава с прост, но ефективен дизайн. Капацитетът на септичния резервоар е разделен на три камери, чиито канали се вкарват последователно, като всяка секция се пълни. Първата камера е отговорна за първичното утаяване на тежката фракция, която постепенно се натрупва в дъното на съда. В същата камера се задържат най-леките, суспендирани твърди частици, образувайки пяна върху повърхността на водата. Частично избистрена вода навлиза в втория утаител, където се извършва вторична утаяване на течността и отлагане на суспендирани частици. Допълнителни канализацията попадат в камерата с плаващ натоварване (биофилтър), преминавайки през които те се третират по 50-75 в зависимост от параметрите на качеството, получени в септична яма отпадъчни води и режим на работа. Но това очевидно не е достатъчно, за да се нарече тази инсталация екологична и ефективна. Ето защо, септичния резервоар 2 е допълнително оборудван с инфилтрат или използван заедно със самостоятелно филтриращо поле. Благодарение на тях отпадъчните води се почистват на 98 - отличен показател, особено предвид ниската цена на септична яма. Трябва да се отбележи, че същата конструкция има резервоар 4 и резервоар 3.



По този начин преобладават процесите на утаяване в самия съд. В допълнение към това могат да се отбележат анаеробни процеси (ферментация), в резултат на което част от органичните включвания на отпадъчни води претърпяват естествено разлагане под действието на дрожди и други микрофлора. Останалите инклузии се отстраняват от водата, когато преминават инфилтриращото устройство или филтърното поле. Тук има окончателно механично пречистване на вода от тънки суспензии, както и органични включвания, които се разграждат от микроорганизми, обитаващи почвата.

обслужване

Предвид факта, че в септичния резервоар има процеси на утаяване, периодично ще трябва да изпомпите натрупаната утайка. Тази процедура се извършва с помощта на канална машина през люка за поддръжка около 1-3 пъти в годината, в зависимост от натоварването на инсталацията. Като се има предвид това, може да се заключи, че септичната яма Tank 2 е най-подходяща за даване, отколкото за частна къща, в която 3-4 души живеят постоянно. Въпреки това, за селска къща септична яма 3, с капацитет 1200 литра на ден, не е лоша.

Инсталиране на септичния резервоар

Монтирането на септична яма е съвсем проста и може да се извърши сама. С всички необходими данни за инсталационната работа можете да намерите на диаграмата по-долу.

Монтаж на септична яма

Цени за септична яма 2

Цената на резервоара Tank 2 е в момента на 30 000 рубли. С инсталацията цената се увеличава до 35 000 рубли. Цената на инфилтъра не е включена тук - това са допълнителни 3000 рубли. Общо, заедно с инсталацията и инфилтрацията на резервоара 2, цената е приблизително 40 000 рубли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична ямаСептична яма
Септични микрочиповеСептични микрочипове
Септична ямаСептична яма
Мини септична ямаМини септична яма
Кумулативен септичен резервоар за ваканционен домКумулативен септичен резервоар за ваканционен дом
Как да изберем септична яма за лятна резиденцияКак да изберем септична яма за лятна резиденция
Септична яма 4Септична яма 4
Септична ямаСептична яма
Вертикални септични плюсове и минусиВертикални септични плюсове и минуси
Схема на собствен септичен резервоарСхема на собствен септичен резервоар
» » Септична яма 2
© 2021 BggeHat.com