Септична яма

Снимка на септична яма TritonПонастоящем огромен брой собственици на вили и частни къщи избират инсталацията на септични ями. Техните предимства пред септичните ями са очевидни. Привлича потребителската скорост и лесна инсталация. Не е необходимо да се организира зидане или да се монтират подсилени пръстени.

Монтажът на септична яма се извършва без допълнително оборудване. Това се улеснява от лекотата на материала за нейното производство. Един от представителите на този тип пречиствателна станция е септичната яма. По-долу ще разгледаме основните типове и свойства на този продукт.

Съставът и неговите технически характеристики

Най-компактен модел в серията Triton септични резервоари. Обемът на резервоара е 750 литра. Дебелината на стената от 8 мм позволява да издържат натиска на земята. Утайката се утаява в резервоара. Течността се почиства с 65 ° С, преминавайки в филтърна камера. Последващата обработка се извършва в почвата. Този модел е приложим за къщи с постоянно пребиваване на двама души.

Septic Triton Micro е най-малкият в модела на компанията. Неговият обем е само 450 литра. Назначаването на такъв септичен резервоар в услуга на къщи за гости, отделни вани и тоалетни.

Дизайнът е 150 л / сек. Цилиндричната форма на септичния резервоар позволява лесното му транспортиране и монтаж. Ребрата на резервоара допринасят за стабилността на конструкцията в земята.

Обемът на резервоара на септичния резервоар Triton-H и -T е 1,000-40000 литра. Такива пречиствателни станции са подходящи както за частна, така и за малка промишленост. Подсилените стени на резервоара с дебелина 14-40 mm улесняват използването им в почви с висока влажност. Гаранцията на производителя е 50 години. Ако стандартните модели не са подходящи за клиента, възможно е да се произвеждат според индивидуалния дизайн.

За да инсталирате ED модела, се предлагат вертикални и хоризонтални формуляри. Типът инсталация зависи от местоположението на сайта. Обемът на резервоара е от 1800 до 3500 литра. Септичният резервоар може да работи в зависимост от обема на резервоара от 600 до 1200 л / сек. Вътрешният обем на септичния резервоар е разделен на две секции. Когато структурата е потопена под нивото на инфилтрационната подложка, се използва помпа.

Принцип на действие и инструкции за употреба



Принципът на септична работа на това дружество е да защитава канализацията. В устройството има два или три танка. Като се вмъкват в тях, твърдите фракции се установяват на дъното.

След процеса на утаяване течността тече в полето за филтриране. Последващата обработка се извършва в почвата. Без инфилтриращо или аериращо поле обработката на отпадъчните води е ниска.

Прилагането на този тип септична яма изисква постоянно наблюдение на нивото на течността. При големи обеми инсталацията се провали и преливането е възможно. Резервоарът се обслужва веднъж годишно. Инфилтърът често се почиства и променя. Когато е силно запушена, се получава неприятна миризма и качеството на почистване намалява.

Характеристики на инсталацията на септична яма

Схема за монтаж на септична яма TritonЯмбата под септичната яма е разположена на 30 см повече от всички страни. В дъното на изкопа се изсипва бетонна основа. Необходимо е да се следи гладкостта на повърхността. Неправилното подравняване на конструкцията може да доведе до неизправност на инсталацията.

След монтажа на резервоара, той се фиксира с кабели към бетона. Това ще предпази резервоара от движение при деформиране на почвата.

Следващият етап е връзката на комуникациите. Всички стави трябва да бъдат запечатани, за да се предотврати изтичането им.

Запълването се извършва от пясъчно-циментова смес. Съотношението на материалите е съответно 4: 1.
При планирането на монтажа на септична яма е необходимо да се погрижат за пътищата за достъп на канализационната инсталация. Капакът на люка трябва да е лесно достъпен. Над блока за инфилтрация трябва да оставите свободно място, за да почистите и подмените материала.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септични топони 5Септични топони 5
Septic BioxySeptic Bioxy
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Септични микрочиповеСептични микрочипове
Септична ямаСептична яма
Мини септична ямаМини септична яма
Септичен лосСептичен лос
© 2021 BggeHat.com