Септични топони 5

Проблеми с канализацията измъчват много собственици на селски и селски къщи, защото повечето от тях нямат възможност да се свържат с централизирана канализационна система - твърде далеч от големите градове. Преди всеки от тях има труден въпрос: да направите собствен септик или да купите завършен продукт. И често изборът се прави в полза на втория вариант, а септичната яма Топас 5 се откроява за неговата релевантност. Какво е септична яма Топас 5, какви предимства има над другите септични ями - ще говорим за това и за много други неща в тази статия.

Septic Topas 5 е ефективна пречиствателна станция за отпадни води

Septic Topas 5 - решение за дача или селска къща?

Септичният модел, който разглеждаме, който по някаква причина погрешно се нарича Топаз, е предназначен за използване от семейство, състоящо се от 5 души. В същото време се взема предвид изчисленият среден статистически обем на отпадъчните води от 200 литра на ден на човек. Тя трябва да се вземат предвид при закупуване на септична яма, ако в семейството ви има хора, които обичат да се къпят всеки ден, трябва да изберете едно растение с капацитет, например, септична Tapas 8.

Септичният модел с идентификатор 5 е компактен контейнер, изработен от здрава пластмаса, разделен на няколко технологични камери. В камерите има процеси на утаяване, аерация, биологично разграждане на органични включвания. Течността в септичния резервоар се изпомпва чрез ефикасни и надеждни помпи с прост дизайн (свързващи тръбни камери, движението на течността, при което се причинява от раздуване на въздуха).

Septic Topas 5 е по-подходящ за селски къщи, където хората живеят постоянно. Това се дължи на особеностите на инсталацията, технологичните фактори, както и нейната енергийна зависимост.

Предимства пред други септични структури



Сред основните предимства на всички септични ями Topas и по-специално на разглеждания модел, можем да различим следното:

  • висока ефективност на пречистването на отпадни води. При номиналния режим на работа на станцията за дълбоко почистване може да се очаква да се получи вода, която е била почистена от замърсители при 98;
  • компактен размер. Septic Topas 5 в размер може да се сравни с голям хладилник. Поради това станцията не заема много място на обекта, удобно е да се работи и да се работи без усилия. Несъмнено, инсталирането на повишена производителност, например септична яма Топас 10 не може да се похвали с подобна собственост;
  • простотата на монтажните работи. Станцията може лесно да се инсталира самостоятелно или да се използват услугите на продавача.

Монтаж на станция за дълбоко почистване

Както вече беше описано по-горе, инсталирането на Topas 5 не е трудно и може да се извърши сама. В диаграмата по-долу са посочени основните размери и материали, използвани при монтажа на септичния резервоар, както и опциите за отводняване на обработените отпадъчни води.

Принцип на действие на септична яма Топас 5

Нюанси на работа

Потребителите на инсталации могат да се справят със следните проблеми, ако могат да бъдат наречени така. Първо, трябва да сте подготвени за факта, че работата на септиците зависи изцяло от електрозахранването. Няма ток - Топас 5 не е подходящ. Същото може да се каже и за прекъсванията с електричество.

На второ място, капацитетът на станцията е 1000 литра на ден. С тази вода трябва да се направи нещо: да се оборудват дренажните полета или да се отцеждат в канализацията по пътищата или дори да се спускат в резервоара. Във всеки случай е необходимо да се вземат предвид индексите на терена и качеството на почвата в обекта.

Цената на септична яма

Струва си да се отбележи, че цената на септичните танкове "Топас" никога не е била силна производствена точка. Цената на инсталациите е доста висока. По-специално моделът, разгледан в тази статия под номер 5, струва около 80 000 рубли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой септичен резервоар е по-добър?Кой септичен резервоар е по-добър?
Септична цистерна топо-екоСептична цистерна топо-еко
Отзиви за септична ямаОтзиви за септична яма
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Отзиви за септични ямиОтзиви за септични ями
Отзиви за чайките топаз топазОтзиви за чайките топаз топаз
Септична ямаСептична яма
Отзиви за септични ями тополаОтзиви за септични ями топола
Мини септична ямаМини септична яма
Септик с биофилтър, биосептиченСептик с биофилтър, биосептичен
» » Септични топони 5
© 2021 BggeHat.com