Септична трикамера

Тримата камерна конструкция на пречиствателната станция за отпадъчни води (септична яма) се разбира от всеки разработчик по свой начин. За някой тази настройка представлява три контейнери, две от които процеси се появят уреждане на отпадъчни води, а втората (не дъното) - след третирането на почвата чрез филтруване. Има и други, по-ефективни по отношение на обработка на отпадните води тълкуване комбинация на "трикамерна септичен", когато всеки контейнер служи като утаителя и септичен резервоар е стъпаловидна капацитет елемент за последователно утаяване и избистряне на отпадъчните води. От тази позиция ще разгледаме такъв проект - автономна канализационна система с високи скорости на пречистване.

Три камерна септична верига

За какво е третата камера?

По-голямата част на отделните фирми, да оборудва канализацията с ръце на един крайградски район, има за цел да опрости процеса на производство на септичната яма, предпочитайки да се изгради контейнер двукамерна. Големите надежди в същото време определя на филтрирането на полето (добре), казват те, всичко, което не е установено в септичната яма, все още минават през слой от чакъл и почвата - пречистен. Но проблемите се усещат след няколко години след стартирането на домашно септична яма за селска къща: кутията на филтъра е запушен, е необходимо да се прехвърлят (за оборудване на площадката на други места). И всичко това поради факта, че по време на изграждането на септична яма бяхме прекалено мързеливи, за да добавим трета заселничка!



Разбира се, изграждането на третата камера е свързано с допълнителни разходи: за строителни материали за резервоара, за отопление и хидроизолация на септичния резервоар. Но, както показва практиката, разходите след това се изплащат чрез по-удобно използване на енергонезависима канализация!

Изчисляване на капацитета на трикамерната инсталация

За първи (приемащата камера) трябва да вземе обем тридневно заустване на отпадъчните води семейство, живеещо в къщата. Средна камера, която има ролята на фин филтър може да се направи половината от обема, а вторите - за да имат трето обем на приемащата камера. Това ще бъде достатъчно, за да поддържа качеството на отпадъчните води, които се изпращат или след уреждане на кутията на филтъра, или в специална яма, където в резултат на жизнената дейност на аеробни почвени бактерии (не забравяйте за вентилация септична яма!) Да се ​​проведе по време на последното почистване.

Заключение: Помислете за изграждането на трикамерна септична яма - резултатът няма да ви разочарова!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Компресор за септична ямаКомпресор за септична яма
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Септична яма от европейските купи със собствените си ръцеСептична яма от европейските купи със собствените си ръце
Септична яма 2Септична яма 2
Септично в банятаСептично в банята
Септична ямаСептична яма
Септична акваСептична аква
Септичен резервоар на устройствотоСептичен резервоар на устройството
Септична медузаСептична медуза
Септик ЯлмаСептик Ялма
» » Септична трикамера
© 2021 BggeHat.com